Jakie autko dla początkującego leśnika ??

21 Gru 2012, 12:20

Szukam samochodu do celów stażowo-leśnych - cena 2000-3000 zł max, LPG, z przeglądem i bez uszkodzeń, jakie by było najlepsze?
yrtyr
Nowicjusz

Auto: Nie mam

21 Gru 2012, 14:00

[link do oferty na Allegro wygasł] a wogóle wiesz że do lasu nie można wjeżdząc samochodem?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Gru 2012, 14:08

Barol a pomyślałeś o tym, że on może być leśniczym lub ze straży leśnej? oni mogą jeżdzić po lesie i wystawiać mandaty innym za wjazd do lasu.
przemas9302
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz

21 Gru 2012, 14:12

Dobra ok nie :no:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

21 Gru 2012, 14:41

Przemas dokładnie ;) czekam na kolejne propozycje
yrtyr
Nowicjusz

21 Gru 2012, 15:18

pewnie jeszcze chcialbys zeby samochod 4x4 za 3000.- z ubezpieczeniem i przegladem byl sprawny... :lol: powodzenia.
swoja droga za temat powinienes dostac bana, ale widze ze moderatorow na tym forum chyba nie ma
hektor
Początkujący

Auto: Poszukuję <help>

21 Gru 2012, 17:38

a za co? mozesz mi łaskawie powiedzieć jak juz taki wyszczekany jesteś?
yrtyr
Nowicjusz

21 Gru 2012, 17:39

Auto z 4x4 i przeglądem oraz OC przychodzi mi jeszcze tylko to na myśl [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

21 Gru 2012, 19:58

Swift to fajny pojazd szczególnie 4WD do tego jest dość trwały i tani w naprawach. Możesz się zastanowić również nad Corsą B, za tą kwotę coś z LPG trafisz. A możesz mi kolego wytłumaczyć coś z tematów leśnych? To że jeśli nie ma znaku to do lasu wjeżdżać nie wolno to wiem ale dlaczego ALP robi w ten sposób że w dość sporym nadleśnictwie do ruchu są udostępnione aż 2 drogi czyli ok. 9.5 km?? :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

21 Gru 2012, 21:34

Pewnie zostane wyśmiany przez pewną osobe z tego forum no ale cóż.. podam prosty przykład ze swojej miejscowości i miejscowości gdzie bywam z dziewczyną i tam leśnicy jeżdzą maluchami i nie jakieś igły tylko one są już zacierane do końca..
Barol
Awatar użytkownika

21 Gru 2012, 22:01

U mnie większość leśników porusza się autami 4x4 jednak spotkałem się kilkukrotnie właśnie z 126p na leśniczówkach.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel

21 Gru 2012, 23:28

Corsa B w gazie do 3 tys?? Jogi zapytam jakiegoś lesniczego i Ci powiem:p bo ja jestem młokos dopiero na staż ide hehe:)
yrtyr
Nowicjusz

22 Gru 2012, 08:32

hektor napisał(a):swoja droga za temat powinienes dostac bana, ale widze ze moderatorow na tym forum chyba nie ma

I tu się mylisz... Ale zdarza się, że pracujemy, uczymy się czy choćby odpoczywamy - czy to źle ???
Mimo to masz rację - ale może nie bana, sądzę, że dobry opier papier koledze yrtyr się należy..
yrtyr napisał(a):a za co?

A za pkt 4 regulaminu !!!

Ten wątek Ci poprawię, ale każdy następny (źle opisany) poleci do kosza..

hektor - korzystaj z funkcji raportu posta/tematu - łatwiej nam jest wtedy wyłapać takich ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2011

22 Gru 2012, 13:49

przemas9302 napisał(a):Barol a pomyślałeś o tym, że on może być leśniczym lub ze straży leśnej?
Albo jakimś zapaleńcem - grzybiarzem :D

Barol napisał(a):Pewnie zostane wyśmiany przez pewną osobe z tego forum no ale cóż.. podam prosty przykład ze swojej miejscowości i miejscowości gdzie bywam z dziewczyną i tam leśnicy jeżdzą maluchami i nie jakieś igły tylko one są już zacierane do końca..
Luzik Barol bo pewnie o mnie chodzi? Ja nie jestem wyśmiewny :yes:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

22 Gru 2012, 14:04

W takim razie mój błąd :P już się to nie powtórzy, po prostu z marszu od razu po rejestracji założyłem ten temat:) dzięki za naprostowanie tematu
yrtyr
Nowicjusz