REKLAMA
Witam. Szukam dla siebie autka najlepiej hatchback/sedan/limuzyna, będzie to jako trzecie auto w rodzinie, takie dodatkowe, lecz na różnej długości trasy (czasami 12, a czasami 400km)
Motor maksymalnie do pojemności 1900cm sześciennych, benzyna+lpg lub diesel. Minimum 90km. Liczba drzwi 4/5. Możliwie młody rocznik. Auto nie jest tylko i wyłącznie dla mnie, lecz również dla żony więc odpadają VW i inne auta z tych "kanciatych". Kilka lat temu posiadałem lagune 2 rocznik 2002 1.9 diesel, autko mimo opinii bardzo mało awaryjne, podoba nam się laguna 2 fl (po lifcie) niby bardziej udane auto, chociaż na moją nie mogłem narzekać. Auto bardzo wygodne i wgl... Drugim autkiem branym pod uwagę jest citroen c4 1.6 HdI 90/110km, trzecim autkiem (i tu pewnie pojawi się dużo krytyki) jest alfa 147 po lifcie z silnikiem 1.8 benzyna+lpg. Mondeo odpada bo za długie, vectra tak samo+plastikowe wnętrze, skode octawię miałem i była zbyt twarda, mazda 6 ma duże silniki, 307 ma dużo "złych" opini, tak samo megane 2+ żonie nie podoba się ta ścięta d..a. Może jakieś sugestie, ewentualnie propozycje co do kupna auta? Pozdrawiam.