Jakie autko do 30tyś ? :)

29 Lip 2015, 17:22

Jestem tu nowy wiec na początku chcialbym was gorąco powitać i z góry podziekować za pomoc :)

Problem polega na tym :
Jakie autko kupic za ok. 30 tyś zł ?

Mam człowieka który siedzi w Berlinie , musze dac mu znac co mnie interesuje , on wyszuka mi okazyjną oferte i jade po auto !

Ale nie wiem co kupic..

Mysle nad :

Honda accord - niewiem jaki silnik zeby miał moc ale i sie nie psuł a spalanie było na dobrym poziomie..

Toyota auris - nie mam pojecia jakie silniki sa dobre, ale w tej cenie moge miec chyba rocznikowo w miare spoko autko

bmw e90 ? - kompletnie sie boje tego auta, 3.0d wiem , ze ladnie idzie i spalanie dobre ale jak czesci i awaryjnosc ?

jestem otwarty na inne modele aut, jedyny moj warunek to w miare niskie spalanie , bez awaryjnosc, jakas w miare spoko moc i ogolnie ma byc idealne haha ! :D

czekam na pomoc i bardzo bede wdzieczny :)
PatrykXEXE
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: HondaBMW
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1976

30 Lip 2015, 10:36

Z tych trzech wybrałbym Accorda VII 2.0, bo:
- pozostałe dwa mogą być nieosiągalne w tej kwocie w Niemczech (dolicz jeszcze koszty sprowadzenia, opłaty celnoskarbowe itd., a okaże się, że masz nie 30 a 25 tys. zł na sam zakup), w szczególności E90 - przy 3.0d zabije Cię akcyza....
- jest bezawaryjny (jakieś swoje słabostki ma, ale psują się głównie pierdoły - uwaga jedynie na wałki rozrządu) i dynamiczny, a przy tym niewiele pali jak na dwulitrową benzynę,
- większy i wygodniejszy od Aurisa (segment niżej) i dużo lepiej od niego wykonany.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

30 Lip 2015, 15:11

Auto bardziej na trasę czy na krótkie odcinki ?
roziom3388
Początkujący

Zdjęcia: 39
Auto: Honda Prelude
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

30 Lip 2015, 16:29

Accord Vll 2.0 benzyną z gazem i będziesz zadowolony. Mam Vl z gazem 1.8 i jest maloawaryjna ale silnik trochę słaby. Dlatego 2.0 będzie jak w sam raz
Wojtek72r
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 03 1990
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Honda
Silnik: 136km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nieoznakowane radiowozy BMW 330i xDrive
    Polska dołączyła do grona krajów, w których samochody marki BMW wspierają funkcjonariuszy Policji w realizowaniu ich wymagających obowiązków. Pierwsza pula 40 samochodów BMW 330i xDrive wyjechała ...
    Piesi po zmierzchu obowiązkowo z odblaskami
    Pieszy który będzie się poruszał po zmierzchu po drodze poza terenem zabudowanym, będzie miał obowiązek noszenia elementów odblaskowych tak zakłada nowelizacja Prawa o ruchu drogowym, która została podpisana ...