Jakie Autko na początek za niewielkie pieniądze

23 Mar 2011, 12:20

Witam!

Jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość.
Zakładam nowy temat ponieważ jest kilka kryteriów które musi spełniać moje przyszłe wozidełko. Na samochód zamierzam przeznaczyć ok 5-6 tyś zł. Oto co chciał bym mieć w samochodzie:
-Benzyna+LPG
-Wspomaganie kierownicy
-5 drzwi

Nie musi mieć elektrycznych lusterek i szyb, radio mogę dokupić puźniej. Chodzi o to żeby kupić samochód w jak najlepszym stanie i z jak najmniejszym przebiegiem. Chciał bym aby samochód ten bym możliwie tani w utrzymaniu. Silnik nie musi być super mocny, nie będę się ścigał :grin: jednak wolał bym żeby w miarę dynamicznie pracował w mieście i mało palił na trasie. Będzie to mój pierwszy samochód!
nike40
Nowicjusz

Miejscowość: Mogielnica

23 Mar 2011, 12:27

Daewoo Lanos,VW Polo III,Seat Ibiza/Cordoba.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Mar 2011, 14:19

Zastanawiałem się zarówno nad seatami jak i VW Polo. Podobają mi się również Peugeoty 406 Co myślicie na ten temat? Nie myślałem o Lanosie, czy samochody te nie są wadliwe?
nike40
Nowicjusz

Miejscowość: Mogielnica

23 Mar 2011, 16:39

406 możesz mieć ciężko dostać choć kto wie.
Lanos to dobry choć nie doceniany samochód,8lat eksploatacji do czegoś zobowiązuje :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wolniej! - nie zawsze znaczy bezpieczniej
    Nadmierna prędkość należy do najczęstszych przyczyn wypadków drogowych. Czy jednak oznacza to, że im wolniej jedzie kierowca, tym lepiej? W wielu sytuacjach taka zasada się nie sprawdzi. Znaki określające ograniczenie ...
    Hybryda oczami dziecka
    Hybrydy są dziecinnie proste w budowie i w obsłudze – tak orzekli mali eksperci po dniu spędzonym z hybrydowym Aurisem. Toyota zaprosiła ośmioro małych miłośników motoryzacji do udziału w projekcie "Hybryda oczami ...