25 Sie 2007, 17:51
Zależy jakiej wielkości ma być ten van, ja moge powiedzieć, że z takich nie za dużych minivanów to dobrym wyborem jest Kia Rondo (Carens przeznaczony na rynek amerykański). Byłem w salonie na jeździe próbnej carensem i auto zrobiło na mnie pozytywne wrażenie (niestety siedziałem tylko jako pasażer z tyłu). Miejsca jest więcej niż by się zdawało z zewnątrz i dobre jest wyposażenie standardowe (klima, el. szyby p/t, więc wersja na amerykę musi być jeszcze o wieele lepsza). Ta, którą ja jechałem miała silniczek 2,0 (chyba 142 konie czy jakoś tak). Była baardzo żwawa (egzemplarze w ameryce mają silniki 2,4 lub 2,7). Ważne jest, by nie kierować się stereotypami typu, że to koreaniec to już musi byc zły. Ostatnio Kia bardzo poprawiła jakość swoich aut i spełniaja po prostu więcej norm postawionych przez Europejczyków. Oczywiście w przypadku egzemplarza zza oceany trzeba się pogodzić z automatem i (tak sądzę) apetytem na paliwo. Ale w 60tys spoko się zmieścisz kupując auto z 2006 z przebiegiem do 15 tys mil. Oto przykładowa oferta z full opcją i po całej celnej kradzieży i z gazem nie zabierającym miejsca:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Opel Astra III sedan...^^Gliwice RLZ**