Jakie Autko Rodzinne... :)

22 Sie 2007, 14:50

Witam

Wkrótce będę chciał zmienić autko osobowe na jakieś autko rodzinne i z tym wiąże się moje pytanie> Jaki według was jest godny polecenia samochodzik rodzinny co go cechuje no i tez te których byście nie polecali z jakiś powodów
zapraszam do dyskusji i dzielenia sie swoimi poglądami może i jakimiś śmiesznymi sytuacjami zaistniałymi z zakupem lub tez eksploatacja. :) :P
Otako
Początkujący

22 Sie 2007, 16:49

a jaki limit PLN obowiązuje ?
Praxus
Nowicjusz

Miejscowość: Gostynin

22 Sie 2007, 22:05

a dlaczego tu piszesz a nie w ,,Jakie auto kupić" ??

Przeniesione do wskazanego działu
Admin
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

22 Sie 2007, 22:31

Wg. mnie bardzo rodzinne auto to Chrysler Voyager.
I posiada piękną stylistykę jak na tak duże auto. 8)
A przedewszystkim ma sie ten komfort podróżowania :wink:
Z mojego doświadczenia wiem, że nawet gdy ma się zajęte wszystkie siedem miejsc to bagaże od wszystkich tez sie zmieszczą :D
Samii
Nowicjusz
Awatar użytkownika

23 Sie 2007, 13:56

Limit nie jest zbyt duży ale powiedzmy ze w przedziale 40-60 tyś. pln :)

Fakt Kwota wiele ułatwi wypowiadanie się... :P
Otako
Początkujący

23 Sie 2007, 14:05

Za taka kwote napewno kupisz coś konkretnego (używane) tylko moze określ sie czy auto ma byc nowe czy używane i czy ma to byc sedan hatchbeak, van ?
Pekińczyk
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Instalacje gazowe IV generacji – tzw. sekwencyjne
    Obecnie jest to najczęściej montowany typ układów zasilania LPG, tak zwana instalacja sekwencyjna. Niewiele droższa od dwóch poprzednich, bo kompletna wraz z montażem kosztuje co najmniej 1800 zł; warto wydać ...

24 Sie 2007, 21:07

wolałbym używane za nowe musiałbym troszkę zapłacić a i tak po wyjechaniu z salonu było by już sporo tańsze...:) jestem nadal na pograniczu vana a combi ale chyba bardziej chętny byłbym za vanem...:)
Otako
Początkujący

25 Sie 2007, 17:51

Zależy jakiej wielkości ma być ten van, ja moge powiedzieć, że z takich nie za dużych minivanów to dobrym wyborem jest Kia Rondo (Carens przeznaczony na rynek amerykański). Byłem w salonie na jeździe próbnej carensem i auto zrobiło na mnie pozytywne wrażenie (niestety siedziałem tylko jako pasażer z tyłu). Miejsca jest więcej niż by się zdawało z zewnątrz i dobre jest wyposażenie standardowe (klima, el. szyby p/t, więc wersja na amerykę musi być jeszcze o wieele lepsza). Ta, którą ja jechałem miała silniczek 2,0 (chyba 142 konie czy jakoś tak). Była baardzo żwawa (egzemplarze w ameryce mają silniki 2,4 lub 2,7). Ważne jest, by nie kierować się stereotypami typu, że to koreaniec to już musi byc zły. Ostatnio Kia bardzo poprawiła jakość swoich aut i spełniaja po prostu więcej norm postawionych przez Europejczyków. Oczywiście w przypadku egzemplarza zza oceany trzeba się pogodzić z automatem i (tak sądzę) apetytem na paliwo. Ale w 60tys spoko się zmieścisz kupując auto z 2006 z przebiegiem do 15 tys mil. Oto przykładowa oferta z full opcją i po całej celnej kradzieży i z gazem nie zabierającym miejsca:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Opel Astra III sedan...^^Gliwice RLZ**
Schwabschreiber
Początkujący

Miejscowość: ^^Ożarów Mazowiecki City^^ Passat 2,0FSi Vectra 1,9cdti Clio 1,2

28 Sie 2007, 12:15

Faktycznie przyjemny samochodzik przyzwoicie wyglądający z ciekawym wyposażeniem, ale mam jakis uraz do kia , jeździłem wcześniej Kia Rio I strasznie byłem nie zadowolony psuła sie non stop, i chyba pozostał mi jakiś uraz do tej marki :( A oprócz tej marki jest jeszcze cos godnego polecenia z twojego doświadczenia... :)
Otako
Początkujący

28 Sie 2007, 16:57

Ja mam Astre 2 1.6 98r. wyniosła mnie 19 tyś a jest piękna i niezawodna więc będziesz miał ładne autko i dużo zaoszczędzisz... :wink:
kamil0067
kamilus
Nowicjusz

Miejscowość: Jarocin

28 Sie 2007, 17:26

Mógłbyś poszukać jakiegoś używanego Multivana T4 lub T5 z vanów dobry wybór to SEAT Alhambra [VW Sharan i Ford Galaxy] Citroen Xsara Picasso Opel Zafira z nieco większch to Peugeot 807 używany a z mniejszych to FIAT Doblo 1.9 JTD z jakimś dobrym wyposażeniem jak klimatyzacja lub nowy Partner.
Zbyszek
Początkujący

Miejscowość: Wałbrzych

29 Sie 2007, 16:31

A czy ktoś może coś więcej powiedzieć o Zafirze z 2 litrowym dieslem ...:)
Otako
Początkujący

01 Wrz 2007, 18:57

Ja nie powiem dużo ale 3miesiące mieliśmy Vectrę z takim samym silnikiem więc się trochę na jego temat wypowiem. Lewy (chyba z 14 do setki) ale oszczędny. Sądzę, że 100-konny silnik jest chyba jednak zbyt nieudolny do Zafiry. Ja bym polecał szukać diesla 2,2/125km (a jeśli nie diesla to benzyniaka 1,8/125)
Opel Astra III sedan...^^Gliwice RLZ**
Schwabschreiber
Początkujący

Miejscowość: ^^Ożarów Mazowiecki City^^ Passat 2,0FSi Vectra 1,9cdti Clio 1,2

03 Wrz 2007, 15:23

Zależałoby mi na tym żeby był oszczędny ale nie kosztem tego ze pod górkę będę musiał wysiąść i go pchnąć :) z wersją 125 konną już chyba trochę lepiej, czyli zafira nie ma bogatej palety silników diesla...:(
Otako
Początkujący

03 Wrz 2007, 16:25

Nie Opel raczej postawił na silniki benzynowe w przypadku Zafiry jeżeli szukasz Diesela to raczej Renalut Megane I radziłbym
Zbyszek
Początkujący

Miejscowość: Wałbrzych