Jakie autko wybrac?

20 Maj 2011, 10:30

Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość. Szukam autka przede wszystkim ekonomicznego w utrzymaniu do jazdy po miescie. Obecnie ujezdzam lanosa ale oszczedne auto to to nie jest a nie ma lpg wiec w miescie wychodzi 10l/100. Naczytałem sie o toledo w ropie i tam spalanie wychodzi duzo mniejsze ale jak to jest faktycznie i jak z jego ekonomia części itd. Miałem ostatnio przygody z tym atkiem w niemczech więc mam obawy. CHodzi o tanie autko do miasta czyli tolek I gen., chyba że jakieś inne propozycje się nasuna. Konieczne zeby mial 5 drzwi w miare pojemny bagaznik malo palil. Bardzo prosze o wypowiedzi w ww. temacie. Mam czas do wrzesnia na podjecie decyzji no i kasy za duzo nie bedzie ok.3000 wiec full opcja nie wchodzi w gre :D
wilku154
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

20 Maj 2011, 11:47

Toledo I to fajne auto jeśli chodzi o przestrzeń bagażową, w środku teżnie za mały nie za wielki, części to w sumie Golf II/III więc ceny części są tanie. Korozyjnie bywa różnie auto lubi podgnic na rantach drzwi, przednich błotnikach i na progach od wewnętrznej strony, pod plastikowymi listwami od zewnątrz raczej jest spokój. Za 3kzł raczej nie będzie hitu jeśli chodzi o wyposażenie ani rocznik ale coś do jazdy może się znajdzie.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna