Jakie auto. 3-4tys MOJE TYPY.

21 Lut 2011, 11:50

Witam, szukam auta w granicy 3-4tys. Musi to by autko malutkie, najlepiej 3 drzwiowe.
Mam na oku trzy modele, ale nie znam się, więc potrzebuję rady.
Opel Corsa B
Ford KA
Mitsubishi Colt
Autkiem planuję jeździć rok maksymalnie dwa.

Autko musi mieć wspomaganie.

A może jeszcze coś innego? Od razu mówię, że Tico itp odpadają.
colorfulsky
Nowicjusz

Miejscowość: Dolnyslask

21 Lut 2011, 12:05

Moim zdaniem Corsa będzie dobrym wyborem bo częsci sa tanie i latwo dostepne, a ja ufam Oplom bo mialem astre 1.7 td i nawet po przekroczeniu 350 000 km silnik byl niezawodny. Aczkolwiek KA jest ładniejsza jak dla kobiety, ale co do awaryjności to nie wiem jak tam jest. :grin:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Świdnica
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Alfa Romeo 156 1,9 JTD 115 KM

21 Lut 2011, 12:17

Moim zdaniem KA ... nie wygląda,brzydkie jest :roll: a pozatym tam często lubią padać drobiazgi no i auto też lubi rudą.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Lut 2011, 12:21

Ale czy te modele w takiej cenie jak podałam nie będą padaką?
Z wyglądu najbardziej odpowiada mi Ka, ale samochodu dla wyglądu się nie kupuje.
colorfulsky
Nowicjusz

21 Lut 2011, 12:24

Za 3tys może być ciężko ale za 4tys powinnaś trafić dobry egzemplarz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

21 Lut 2011, 12:28

Jak patrze na ogłoszenia w necie to Corsy w tej cenie wyglądają dobrze i nie mają ogromnych przebiegów ( ale często przebieg jest ''korygowany''). Także wybór jest duży wiec mysle, że co znajdziesz dla siebie. Corsa będzie raczej trafnym wyborem.
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

21 Lut 2011, 12:33

Też mi sie tak wydaje że Corsa będzie najlepsza bo napewno będzie najtańsza w utrzymaniu i serwisowaniu.
Barol
Awatar użytkownika

21 Lut 2011, 12:34

A co sądzicie o tym Colt'cie? Jak patrzyłam to w tej cenie co szukam za dużego wyboru nie ma i w dodatku 15-17 letnie...
Gdzie corsę mogłabym mieć 11-13 letnią.
colorfulsky
Nowicjusz

21 Lut 2011, 12:46

Colt jest napewno mniej popularny na naszych drogach, a co za tym idzie jest oryginalny, ale z częsciami i naprawą może być większy problem niż w przypadku Opla. I czy jest warto w takiej cenie kupywać tak stare auto ? Moim zdaniem to ryzykowne trochę..
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

21 Lut 2011, 12:54

Nie patrzy sie na rocznik tylko na stan auta,szczególnie w takiej kwocie.
Barol
Awatar użytkownika

21 Lut 2011, 13:04

Racja, ale ja i tak bym wybral Opla, ponieważ jest duży wybór i spokojnie można znaleźć egzemplarz w dobrym stanie technicznym, a zarazem auto nie tak stare, co w przyszłosci przy odsprzedazy będzie miało duże znaczenie. :wink:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

21 Lut 2011, 13:10

A co sądzicie o tym:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Czy lepiej 1.2? 1.4?
colorfulsky
Nowicjusz

21 Lut 2011, 13:11

a ja bym forda eskorta poszukał, paradoksalnie możebyć w o wiele lepszym stanie od corsy za tą kasę, nie czarujmy się nie będzie to ani piękne ani bezawaryjne
no chyba że po dziewicy z wermachtu jeżdżącej tylko do kościoła (i raz na cmętarz) tylko po autostradzie na odległość nie mniejszą niez 20km :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

21 Lut 2011, 13:13

pocieszny napisał(a):a ja bym forda eskorta poszukał, paradoksalnie możebyć w o wiele lepszym stanie od corsy za tą kasę, nie czarujmy się nie będzie to ani piękne ani bezawaryjne
no chyba że po dziewicy z wermachtu jeżdżącej tylko do kościoła (i raz na cmętarz) tylko po autostradzie na odległość nie mniejszą niez 20km :mrgreen:

Na co dzień mogę jeździć fordem mondeo rodziców, ale to auto jest za duże, mam problem z parkowaniem. Chciałabym coś swojego i MAŁEGO.
colorfulsky
Nowicjusz

21 Lut 2011, 13:17

Dobry rocznik i stan, mały ekonomiczny silnik z nieduzym ( jak na ten rok) przebiegiem i czego chcieć więcej. Ewentualnie można sie obawiać, czy przy wymianie silnika zamontowano wszystko jak należy. Ale ogólnie oferta wygląda pozytywnie.

1.2 będzie dynamiczniejszy napewno, ale juz mniej oszczedny, bo ten z ogłoszenia ma silnik 1.0. :wink:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika