Witam, jestem tu nowy i zaciekawił mnie ten wątęk gdyż w najbliższym czasie planuje zakup autka 4x4.
Przewertowalem wiele tematów i wyrobiłem sobie poniekad wlasne zdanie co jest mi potrzebne, ale prosiłbym o opinie gdzyż nie mam praktycznego pojęcia o jezdzie w terenie ( z mechanika tez tak jakoś nie do konca jakbym sobie życzyl ).
Potrzebuje cos do szeroko pojetej rekreacji i właściwie tylko do tego. Nie potrzebuje autobusu czy dostawczaka jakies wielkie wyprawy w gronie rodzinnym też raczej odpadają. No może dzieciaki sie dadza namówić. Komentarzy mojej pieknej co do moich planów raczej nie zacytuje
![Embarassed :oops:]()
W zwiazku z tym myślałem o czyms małym, niezbyt drogim ale dzielnym terenowo. Lubie sprawdzać gdzie dojadę daną dróżka i na 300% odwiedze cieżki teren. No dobra dla weteranów
4x4 może średnio cieżki
Budżet: cóż im mniej tym lepiej ale jak potzreba to to tak 20k wysupłam a i na ewntualne zmotanie też cos sie potem znajdzie
Pierwszy poważny typ to był samuraj: tanie, dzielne, małe itp.
Tylko czy nie szarpnac się na Jimniaka? zawsze to nowsze roczniki jakby nie patrzyć, może to konstrukcja bardziej przyszłościowa? A może całkiem coś innego? Tylko czy jakieś wielkie, mocne i zapewne cieżkie bydle bedzie lepiej "robić" w terenie?
W najlbliższej przyszłosci jakoś nie planuje rajdów przeprawowych ale za rok dwa a może trzy... jak już dziwnym trafem czegoś się nauczę, może jakas amatorszczyzna mnie skusi? Jest jakieś prawdopodobieństwo, że predzej czy pózniej (no dobra jak siebie znam to pewnie predzej, ale musze wstępnie obadać co potrzebuje tak na 100%)bedę chciał zrobic coś więcej niż tylko: at lub mt na kola i jakiś mały lift zawiasów
Prosze o porade czy sobie dobrze kabinuje.