Jakie auto dla kobiety polecacie?

18 Cze 2014, 09:20

Znalazłam takiego, być może w piątek pojadę go zobaczyć :http://otomoto.pl/saab-9-5-2-3t-klimatr-alus-navi-oplac-gwarancja-C33353470.html
Ale wygląda podejrzanie tanio......

I jeszcze te:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - chyba jest całkiem niezły

Ogólnie wolę kupić jak najtaniej i włożyć w samochód 2-3 tysiące i mieć spokój niż nie wkładać i nie mieć spokoju :)

Zastanawia mnie jedno. Czemu tak tanio?

Do diesli mam dwie wątpliwości:
strasznie ich dużo, tych 1,9 zarówno 120 jak i 150 koni. Dlaczego? Wiem, że to dobre silniki bo to jtd od fiata, więc sprawdzone. No i drugie, nieco się boję diesla, bo będę jeździła też po mieście na krótkich trasach w miarę często (będzie tydzień, że codziennie będę robiła ok 4 - 6 razy króciutką trasę 10 km) a będą potem dwa tygodnie że w ogóle po mieście nie będę jeździła. I boję się tych wszystkich filtrów itp :(
Ostatnio edytowany przez majka289 18 Cze 2014, 09:29, edytowano w sumie 2 razy
majka289
Nowicjusz

Auto: Renault Laguna
Paliwo: Benzyna

18 Cze 2014, 09:22

majka289 napisał(a):Czemu tak tanio?

Bo Polacy to idioci, kupią nawet g...o w papierku, byle miało znaczek Volkswagena lub innej "prestiżowej marki" :no:
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

18 Cze 2014, 09:43

Czyli sądzisz, że warto jechać obejrzeć autko? Bo jest w Kutnie a tam co 100 metrów komis :)
Jakby było w bajecznym stanie to bym może nawet wzięła - na pierwsze opłaty by starczyło a potem 100 co miesiąc odkładana i by było na następny roczek :)

A co do tego, że wezmą każde, oj taaak :) byłam wczoraj w dużym komisie, same Audi, VW i Ople, kilka japońców. Najbardziej rozbawiły mnie wypucowane Tuaregi z silnikiem 300 koni za 30tysięcy :)
majka289
Nowicjusz

18 Cze 2014, 10:19

edit:
porownanie saaba do audi jest nie na miejscu z mojej strony. saab to cos wiecej niz audi, audi to niby lepsze materialy niz w skodzie mimo to zbyt wiele wspolnych podzespolow i nawet a4 w najnowszej wersji b8 przechodzi testy zderzeniowe Small overlap front z najgorszym wynikiem!

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/audi/a4
Ostatnio edytowany przez daytona 18 Cze 2014, 14:23, edytowano w sumie 2 razy
daytona
Nowicjusz

Auto: nie mam

18 Cze 2014, 10:48

A czy ja stwierdziłem, że Saab jest złym autem ? Miałem na myśli to, że jest tak tani, bo ludzie wolą kupować sypiące się Passaty czy Audi A4 za 10 000 zł :)
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

18 Cze 2014, 11:04

racja. w takim razie zwracam honor:)
daytona
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe stawki akcyzy w 2017 roku na samochody osobowe
    Zmiany naliczania podatku akcyzowego od samochodów osobowych najprawdopodobniej zostaną wprowadzone od nowego 2017 roku. Rząd zamierza ograniczyć import starych samochodów. Według nowych przepisów im ...
    Czy warto inwestować w ubezpieczenie AC?
    Wielu kierowców wychodzi z założenia, że obowiązkowe ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zupełności im wystarczy. Polisa OC jest zatem w wielu przypadkach jedynym zabezpieczeniem dla kierowcy oraz jego pojazdu. ...

18 Cze 2014, 11:18

Jak szukałem sobie w 2011 auta dla siebie to byłem (chyba w tym) komisie, bo jak popatrzyłem na ogłoszenie to są tam 2 place, kiedyś to były chyba dwa komisy, teraz jest jeden. Ciekawe którego właściciela?

W tym przy skrzyżowaniu autka były naprawdę spoko, miła, ale nienachalna obsługa, ceny średnie, ogólnie ok komis. Natomiast ten drugi, przy drodze to była jakaś padaka, jawnie kręcone auta, zużyte środki ale jednocześnie przebieg 120000 kilometrów :D

Ja bym się nawet zainteresowała, zwłaszcza, że dają gwarancję na auto, pytanie tylko, co obejmuje ta gwarancja :D

Jeżeli wszystko w nim ok tak jak piszą to warto brać, wygląda po fotach zdrowo :) tylko pytanie, jaki stan jest w rzeczywistości bo jak wiadomo, handlarze jedno a rzeczywistość drugie :D
166 2,4 JTDm - jest
156 19 JTD - była
306 1,4 - był
autoitalia
Aktywny

Prawo jazdy: 11 03 2009
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Alfa Romeo 166
Silnik: 2,4 JTDm 175 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

24 Cze 2014, 18:55

Odświeżam temat, oglądałam autka w Kutnie, całkiem fajne Saaby, nic a nic nie picowane :) w 9-3 czułam się jak w małym czołgu a w 9-5 jak w dużym :) fajne uczucie, jechałam 9-3 1.8t, naprawdę fajnie jechało :)

ale nie o tym

mianowicie

wpadło mi w oko jeszcze jedno autko.... Subaru Legacy :) co sądzicie, w 20k znajdę jakiś fajny model? Kusi mnie japońska jakość ale przyciąga szwedzki urok też <3
majka289
Nowicjusz

24 Cze 2014, 20:17

Nie wyrobisz z częściami :no: W ASO mają horrendalne ceny wszystkich napraw (wiem, bo mam Imprezę), zamienników jest mało i są niewiele tańsze. Aczkolwiek konstrukcja napędu w Subaru to klasa sama dla siebie, żadne tam dołączane dziadostwo, tylko prawdziwy, pełnokrwisty napęd 4x4. Już chyba kiedyś to pisałem, ale tak naprawdę uświadamiasz sobie za co tyle płacisz, kiedy w listopadowy zimny wieczór będziesz musiał wrócić do domu po mokrej drodze pełnej śliskich liści..
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

24 Cze 2014, 20:43

Ale to autko tak się sypie czy po prostu mówisz o elementach eksploatacyjnych? Bo jestem w stanie płacić więcej za jedną pierdółkę na 3 lata niż za 10 w rok :)
majka289
Nowicjusz

27 Cze 2014, 13:45

Subaru się nie sypie, jest bardzo niezawodne po za paroma niedoróbkami, jak tylne zawieszenie samopoziomujące m.in. w Foresterze i Outbacku, ale jeśli trafisz na auto użytkowane przez jakiegoś idiotę, o co ze względu na sportową charakterystykę Subaru łatwo, to mocno zabulisz. Ale po zakupie jak już sporo włożysz jest fajnie, jeździsz i nic się nie psuje, aż do pewnego momentu- i wtedy właśnie sprzedajesz.
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika