Jakie auto dla młodego do 9 tyś. złotych

22 Sie 2008, 15:30

witam...szukam samochodu do 9 tysięcy złotych...najlepiej jakby wyniósł już z rejestracją...zastanawiam sie nad reno megane coupe lub calibra...
co mi jeszcze doradzicie...cos co jest bez awaryjne i malo pali...najlepiej w lpg...pomocy!!!
Dylan20
Nowicjusz

22 Sie 2008, 16:52

No to na pewno nie reno ani calibra... chociaż one akurat seryjnie miały LPG chyba. Pomyśl nad jakimś japończykiem albo niemcem.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

22 Sie 2008, 17:15

mnie zawsze daje do myslenia jedno ... czemu ktos chce sportowe i z gazem to albo sportowe albo ekonomiczne no ludzie bo tak z tych spotrtowych aut z muchozolem robia sie zwykle lansowozy - do tego chinskie lampy lusterka neony i metrowy spojler - pod remize idealne :lol: acha jeszcze chinskie umc umc :lol:

no a tak powaznie ...

ja w tej kwocie moge ci doradzic jakies normalne male ekonomiczne auto ... micra , almera, corolla, starle,t punto, brava/bravo, corsa, astra
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

22 Sie 2008, 17:42

Racja Manfred, chociaż sportowym samochodem ani calibry ani reno coupe bym nie nazwał... góra pseudosportowym :)

Autorze zastanów się przede wszystkim czego oczekujesz od auta, ile km masz zamiar nim robić, czy chcesz młodsze, czy starsze...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

22 Sie 2008, 18:18

Manfred zgadzam się w 100%
Czy ja wiem calibra z silnikiem 2.5 turbo 4x4 to naprawde sportowy samochód. Zapomnij o gazie .. rozumiem oszczędzać ale czy nie lepiej wziąć diesla? Dużo lepiej jakbyś wziął renault z tej dwójki. Calibra toi w większości za jeżdżone trupy do tego pordzewiałe i dziurawe.
kociub
Początkujący

22 Sie 2008, 18:21

no w topowych wersjach to sa sportowe auta na maxa ale w tych typowych zwyklych jakos nie

o dieselek tez ciekawa opcja
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Folia do oklejania samochodu. Czy naprawdę jest skuteczna?
    Każdy właściciel samochodu chcę przedłużyć okres cieszenia się nowym i pięknym autem tak długo, jak to możliwe, dlatego stara się chronić go przed uszkodzeniami. W tym celu robi przeglądy techniczne, stosuje drogie oleje ...

28 Sie 2008, 06:40

nie są sportowe?

ja mam calibre 150 konną ze zwyklym 2,0 silniczkiem i postaw mi cos obok na swiatlach :)

zmiażdze jak gowno ! (mowa o samochodach seryjnych do 9 tysiecy )

i wy nie nazywacie cali samochodem sportowym?
przy tak ogromnej wadze takie osiagi (0-100km/h=8,5s vmax=245km/h) ?? moim zdaniem imponujace...

poprostu zeby wiochy nie bylo nalezy cos znalezc (nieruszanego) i bez rdzy :) tu masz przyklad

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

ladne :) i 170 koni :D przypuszczam ze 260-270 poleci :D
auuu :D
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ciechanów

28 Sie 2008, 08:17

wdz nie cwaniakuj z tą swoją wiejską calibrą ... sorki ale poprostu gdy widzę calibrę to widzę tylko wt.... ciekaw jestem czy dałbyś radę z seryjnym bravo 1.8 lub 2.0 HGT i śmiem stwierdzić że masz zerowe szanse a cena autek to ok. 9 tyś zł :P:P
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

28 Sie 2008, 09:09

wdz_ napisał(a):nie są sportowe?

ja mam calibre 150 konną ze zwyklym 2,0 silniczkiem i postaw mi cos obok na swiatlach :)

przy tak ogromnej wadze takie osiagi (0-100km/h=8,5s vmax=245km/h) ?? moim zdaniem imponujace...

poprostu zeby wiochy nie bylo nalezy cos znalezc (nieruszanego) i bez rdzy :) tu masz przyklad

Weź koleś nie wypisuj takich bredni, bo coraz bardziej podchodzisz mi pod to co można usłyszeć w piosence "calibra team". Chyba nawet nie wiesz, czym jeździsz, masz wpisane calibra 2.0 8v, a te wersje miały 115km, ogarnij się. Zauważyłem, że masz BARDZO niskie wymogi co do samochodu sportowego, normalnie 1200kg, 115 koni, pewnie LPG, napęd na przód i nic, tylko na rajdy pojechać :lol: A tamten koleś z ogłoszenia, następny komediant, 2.0 miało 150km najwięcej (z wyjątkiem turbo), 2500 miało 170km, więc koleś sobie dodał 20km, a faktem jest że musiał tyle odjąć, bo cali już niestety zajeżdżone trochę. Jak chcesz wiedzieć to audi S4 biturbo 280km poleci te 260-270, ale ok CALI TO NIE ZŁOM, TYLKO TAK WYGLĄDA.
Ostatnio edytowany przez jiGsaw, 28 Sie 2008, 09:16, edytowano w sumie 1 raz
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

28 Sie 2008, 09:13

jiGsaw no fakt kumpel ma ten sam silnik w vectrze i ma 115 KM a nie 150KM ... calibra to już tak naprawdę stary szrot i bardzo lubiący młodsze społeczeństwo które nagrało się za dużo w nfs'a :P:P Zapomniałem dodać calibrą jeździ się jak taczką :P

wdz_ napisał(a):

a gdzie ty tyle chcesz po polskich bezdrożach jeździć :P:P ??? Po naszych drogach strach 120 jechać :P :lol:
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

28 Sie 2008, 09:52

wdz_ napisał(a):(...) i wy nie nazywacie cali samochodem sportowym?
przy tak ogromnej wadze takie osiagi (0-100km/h=8,5s vmax=245km/h) ?? moim zdaniem imponujace... (...)

Tak, już to widzę. Chyba z górki i przy dobrym wietrze.
Przestań wypisywac takie głupoty.
A jeżeli masz zamiar - zapraszam tu:
http://www.calibra-team.pl/
Jedyne miejsce gdzie uwierzą w takie bzdury.

Aha, mam jeszcze dla Ciebie małą radę...
Nie dawaj tak w "rure" bo Ci szpachla odpadnie.

@Topic:
Słuchaj, jeśli chcesz coś naprawdę mocniejszego to poszukaj tego:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Po przekroczeniu (bodajze) 3500rpm lepiej mocno trzymac kierownicę.
Kiedyś przejechałem się i bardzo auto mi się spodobało...
Martwi mnie tylko ta turbinka, poniewaz nie jest ona najmłodasza i najlepszac, lepiej na nią uważac.
Rodri94

28 Sie 2008, 10:15

wdz_ napisał(a):nie są sportowe?

no tak masz 150konną cali z 8 zaworowym silniczkiem to chyba 115 a nie 150KM ?
a tak wogóle to 150konna calibra niech ma te 8,5 do setki zgadzam się ale nie mów że do 9 tys nie znajdziesz szybsego samochodu bo jest wiele takich aut w szczególności stare japońskie auta które z tej calibry zrobią porządny młyn.
Pekińczyk
Początkujący

02 Wrz 2008, 10:26

przestancie sie klocic o calibre...tez jestem troche przeciw...ale o reno chcailbym sie zastanowic wiecej...mi nie zalezy az tak na mocy...duzo jezdze i potrzebuje ekonomiczne autko...w tej chwili mam vectre a 1,6 silnik i na gazie lepiej chodzi niz na benzynie...gaz zakladalem w styczniu tego roku...nie przelaczam na postoju tak jak niektorzy...ale w czasie jazdy bez zadnych szarpan...zadnych problemow z silnikiem...zero awaryjnosci...i takie tez szukam ale mlodsze...w przedziale od 96 r i do 9 tysiow...czekam na propozycje
Dylan20
Nowicjusz

02 Wrz 2008, 10:43

Po co Ci młodsze, skoro tamten dobrze jeździ? Po co sprzedajesz, jak pewnie nawet Ci się ta instalka gazowa nie zwróciła jeszcze...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

03 Wrz 2008, 18:48

ja tez mialem calibre i rdza ja tak wpierdzielala ze hoho...

dotego nie wspomne o silniku, przechodzilem przez pekajace paski rozrzadu, walki rozrzadu, uszczeli pod glowica i mase innych rzeczy az wkoncu pieknego lata odwalalo jej ze jak sie rozgrzala to gasla i odpalala po odczekaniu ok godziny, wymienilem wszytsko co mozliwe i to samo bylo az wkoncu sprzedalem i pilem 3 dni z tego szczescia ze pozbylem sie calibry...;)
zaba
Nowicjusz