REKLAMA
Witam
Niektórzy mnie mogą kojarzyć gdyż już wcześniej pisałem o zmianie samochodu lecz narazie nic z tego nie wyszło
Teraz przymierzam się do zmiany gdyż wiem , że money zawitają na koncie.
Jako , że rynek jest nieprzewidywalny pierwsze moje pytanie jaki silnik mianowicie lpg czy diesel ?
Drugie moje pytanie to jakie auto , mimo ,że moją pasją jest motoryzacja jest mi ciężko wycelować w auto , które będzie mi tak służyło jak ten który mam teraz a jest nią niewątpliwie od 8 lat daewoo nubira , stojąca pod chmurką i użytkowana codziennie. Aktualnie myślałem nad autami typu kombi oraz van m.in:
-chrysler grand voyager 2.5 crd 2001-2002 r
-renault grand espace IV 2003-2005 r 2.2 dci oraz 3.0 dci
-audi a6 c5 avant 2.5 TDi 180km
-mercedes w210 E-klasse 2.7 Cdi oraz 3.2 cdi.
Każde z nich ma wady i zalety , ja osobiście wiem ,że następca mojej nubiry , też będzie w mojej rodzinie 7-8 lat więc auto jezeli chodzi o wyposażenie to chciałbym aby było bardzo bogate oraz zeby było trwałe .
wiem , że merc 3.2 cdi ma niezbyt trwały silnik oraz blachę , renbault grand espace ma lipną elektrykę i delikatne i nietrwałe silniki , natomiast wiem że realia nie koniecznie muszą oddawać fatalną renomę w rankingach ADACoraz różnego rodzaju testach typu auto świat. Chciałbym uzyskać odpowiedzi od osób ,które miały styczność z samochodem oraz jego wrażenia podczas jego użytkowania. Inne propozycje mile widziane i zostaną rozpatrzone.
Na marginesie zapytam się czy lepiej w takiej kwocie szukać w polsce czy może na zachodzie auta po taxi?
Pozdrawiam wszystkich