Jakie auto do 12 000??

20 Gru 2010, 01:01

Witam.
Jestem tu nowa. Szukam pomocy w doborze samochodu. A jako że się na autach nie znam liczę na Waszą pomoc.
Wymagania:
- auto będzie przerobione na potrzeby osoby niepełnosprawnej bez kończyny dolnej prawej więc musi być niezawodne, a przynajmniej jak najmniej awaryjne,
- nie powinien to być jakiś bardzo stary model, roczniki interesujące to 2003 - 2005 (choć domyślam się że będzie ciężko),
- na bank musi mieć wspomaganie najlepiej z funkcją city,
- najlepiej opcja 4/5 drzwiowa,
- dobrze gdyby miało elektryczne lusterka ze względu na wygodę prowadzącej go osoby niepełnosprawnej.

Co do wyglądu to na prawdę nie ma większego znaczenia.
Początkowo brałam pod uwagę Fiata Pandę jednak za tą cenę ciężko znaleźć auto spełniające powyższe wymagania. Ostatnio ktoś polecił mi Hyundai Getz.

Proszę o rady za które z góry dziękuję
nariatka
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

20 Gru 2010, 11:16

Hyundai byłby ok... może fiat grande punto przeważnie fiaty maja funkcje city... moze chevrolet aveo... silnik jakiś 1.2-1.4 benzynowy nie wiem ile kosztuje przeróbka ale widziałem wiele fiatów przerobionych w ten sposób więc pewnie sie to sprawdza
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

20 Gru 2010, 12:40

przerobienie to już z innej kasy. A mi potrzebne właśnie autko do 12 tys. Punto niestety odpada bo w nim było mi już niewygodnie kiedy była w pełni sprawna i ciężko jest się do niego niejako wcisnąć z protezą.
nariatka
Nowicjusz

20 Gru 2010, 13:07

Aha w takim razie rozejrzyj sie w segmencie mikrovanów suzuki wagon r ,opel agila podłoga niska auto wysokie więc beda mniejsze problemy z wsiadaniem silnik jakaś niewielka benzynka bedzie oszczednie
nitro
Zaawansowany

20 Gru 2010, 14:38

no właśnie tą agile tez przeglądałam i w sumie mogłaby ewentualnie być:) jednak proszę o jeszcze jakieś propozycje i oczywiście dziękuję za pomoc:)
nariatka
Nowicjusz

20 Gru 2010, 14:50

Niema zbyt dużo wyboru do tej kwoty może coś całkiem duzego citroen berlingo albo renault kangoo miejsca dużo deska rozdzielcza pochylona do poziomu i moze warto by było wybrac skrzynie automatyczna
nitro
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus pracuje nad nową V-ósemką
    Po kilku latach spekulacji teraz wiemy to na pewno – Lexus pracuje nad nowym silnikiem V8, który w przyszłości ma trafić pod maski sportowych samochodów marki. Jednym z pierwszych aut z tą jednostką będzie ...

20 Gru 2010, 15:12

nie, automaty odpada - rozmawiałam z człowiekiem u którego będę samochód przerabiała i sam znegował pomysł automatu - najnormalniejsza manualna skrzynia. No wiem, że niewiele takich aut :/ a
nariatka
Nowicjusz