Jakie auto do 14 tys

15 Lis 2013, 18:20

Witam,

Szukam samochodu do 14 tys, będzie służyło do dojazdów do pracy, wypadów weekendowych, ogólnie rodzinne auto. Zależy mi na ekonomii nie tylko pod względem spalania ale również części i bezawaryjności.
Myślałam o dieslu, koniecznie kombi. Co myślicie o audi A4? zastanawiam się też nad skodą octavią , bmw 320 ale mówiąc szczerze nie dysponuje za dużą wiedzą w zakresie wersji silnikowych, spalania czy awaryjności.

Będę bardzo wdzięczna za poradę w tym temacie. :roll:
sabina1985
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 10 2003
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Skoda Fabia
Silnik: 1,4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

19 Lis 2013, 14:15

Osobiście polecam Octavię. Kolega kupił 1,9 TDI 90 KM, jeździ nią już 7 lat bez wkładu pieniężnego. Spalanie jest śmieszne. Jestem w trakcie wyboru auta i też faworytem jest Skoda.
Dobroś
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 02 2010
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: w trakcie zakupu
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tory testowe Toyoty
    Prototyp każdego modelu Toyoty pokonuje co najmniej milion mil, nim trafi na taśmę produkcyjną. Większość testów odbywa się na torach w Belgii, Japonii i USA. Przedstawiamy miejsca, gdzie auta Toyoty są poddawane ekstremalnym ...
    Toyota GT86
    Sportowe coupé Toyoty zdobyło wielką sławę jako samochód dający ogromną frajdę z jazdy, który jednocześnie nie kosztuje majątku. Wersja kabriolet z pewnością przysporzyłaby dodatkowych fanów tylnonapędowej ...