Jakie auto do 2500zl

15 Maj 2008, 05:48

Prosze sie niesmiac jezdzic czyms trzeba a kasy niema.glownie chodzi mi o spalanie... Co sadzicie o poloweczce albo o tico?zaproponujcie cos..
krzysio
Nowicjusz

15 Maj 2008, 10:12

Niezlym wyboremw tej kwocie jest:
CC ale tylko 900cm, np:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
VW Polo może jeszcze posłużyć,np:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Zadbany Ford Fiesta tez byłby niezły:
I jeszcze Citroen AX - prosta konstrukcja:
Za tę cene bardziej liczy się stan ogólny-silnik i blacharka, zawieszenie, hamulce, no i ceny ew. części do wymiany bo trzeba byc przygotowanym ze bedzie sie psuło z tych roczników dosc czesto. Jesli nie chcesz/nie umiesz/nie masz mozliwosci naprawiac takich aut samodzielnie lub po kosztach to odradzam zakup w tej cenie.
gRZEHU
grzehu1982
Nowicjusz

15 Maj 2008, 12:40

dzieki za pomoc.niestety wiem ze auto w tej cenie moze sie psuc ale alto musze miec a kasy zaduzo niema.chyba warte uwagi bedzie to polo. Dzieki kolego za pomoc
krzysio
Nowicjusz

15 Maj 2008, 14:44

Ja polecam POLO. Jak najbardziej auto dobre w tej cenie. Jeśli zależy Ci na oszczędności, silnik 1.0 potrzebuje do miasta 5litrów, jeśli jeszcze chcesz mieć tańsze koszta, poszukaj 1.4 diesla. Tam spalanie jest rzędu 4,5litrów. VW jest bardzo dobrym samochodem jak na te pieniądze a awarie zdarzają się praktycznie znikomo. (wiem co mówię, sam takim jeżdżę)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

15 Maj 2008, 14:53

ja tez narazie jezdzem VW a dokladnie jetta 1,8 (ten silniczek na punktowym wtrysku) i chyba zdecyduje sie na polo bo jestem zwolennikiem VW. Z jetty jestem zadowolony ale szukam czegos oszczedniejszego. Litroweczka bierze tylko 5 litrow?
krzysio
Nowicjusz

15 Maj 2008, 19:10

Szczerze wątpię żeby komukolwiek udało się zejść silnikiem 1.0 do 5 litrów w mieście. W trasie to możliwe, ale w mieście ciężkie do osiągnięcia
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne auta służbowe
    Światowa Organizacja Zdrowia WHO szacuje, że około 30% wypadków drogowych na świecie powiązanych jest z pracą. Dodatkowo Bank Światowy, przygotowując rekomendacje dla poprawy bezpieczeństwa ruchu drogowego w Polsce, ...

15 Maj 2008, 20:14

to moze kolega mi jeszcze napisze ile powinno takie polo palic w miescie przy normalnej jezdzie..
krzysio
Nowicjusz

15 Maj 2008, 20:51

Może nie napiszę, ale dam namiary na świetne źródło informacji:
[link do autocentrum.pl wygasł]
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

15 Maj 2008, 21:01

Martoro napisał(a):Szczerze wątpię żeby komukolwiek udało się zejść silnikiem 1.0 do 5 litrów w mieście. W trasie to możliwe, ale w mieście ciężkie do osiągnięcia

W mieście na równiutkich 5 litrach przejechałem 96kilometrów. Oczywiście nie było to zarzynanie i ciągły gaz i hamulec, tylko typowa ekonomiczna jazda. Bez obciążenia (jak najczęściej jeżdżę w mieście), agresji. Autko jest w stanie tyle spalić, tyle że prawdę mówiąc nie jeździ się tak. Bo zawsze się depnie czy coś i spalanie wzrasta, ale taki wynik jest możliwy.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

15 Maj 2008, 21:32

No może faktycznie jest tak jak mówisz, ale musiałbym zobaczyć żeby uwierzyć :P
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika