Jakie auto do 3-3,5k?

28 Gru 2011, 12:15

a nie lepiej ci do tej corsy założyć gaz i dalej jeżdzić? przecież jak założysz gaz to masz pewność że nic ci się nie stanie a jak coś to masz gwarancje.
scrolll
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie

28 Gru 2011, 12:25

Tak, przy czym za instalację zapłacę połowę ceny auta; pomijając fakt, że moja corsa jest w stanie raczej średnim i średnio chcę w nią inwestować.
novy154
Początkujący

Miejscowość: Myszków

29 Gru 2011, 11:48

ale to co kupisz też nie będzie w lepszym stanie a i z gazem mogą się pojawić problemy. ale to jest twoja decyzja. nie wiem czy w propozycjach pojawił się peugeot 306. może golf 3 - ostatnio znajomy chciał się pozbyć w dość względnym stanie za 2,8 tys i silnik 1.4 +gaz + opłaty na 3/4roku + prawie nowe opony ale postanowił go jeszcze zatrzymać. może tobie się uda coś takiego wynaleźć.
scrolll
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie

29 Gru 2011, 12:46

Tylko że 1.4 w Golfie to totalny muł,no chyba że tylko i wyłącznie bedziesz jeżdził po mieście.
A ja sie powtórze co z tym Peugeotem [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] bo wygląda naprawde ładnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Gru 2011, 18:14

No ten pug niczego sobie.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

29 Gru 2011, 21:02

No na chwile obecną jestem na etapie szukania kogoś rozsądnego, kto by to ze mną obejrzał.
novy154
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Czy używane opony są bezpiecznym wyborem?
    Zakup nowych opon to wydatek, który każdy kierowca powinien traktować w kategorii inwestycji – opony są jedynym elementem łączącym auto z jezdnią. To od ich jakości i sprawności zależą nie tylko osiągi samochodu ...

29 Gru 2011, 22:05

Prosiłbym jeszcze o rzucenie okiem na
[link do Otomoto wygasł]
novy154
Początkujący

29 Gru 2011, 22:37

Wygląda ok tylko opis zalatuje mi handlarzem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Gru 2011, 22:43

Dzwoniłem i wg typa wygląda tak:
Ponoć on jest drugim właścicielem, kupił od jakiejś rodzinki która miała od nowości i sam sprzedaje po miesiącu. Wg niego, z powodów prywatnych, których przez telefon nie poda. Czyli pewnie handlarz?

Opłaca się jechać?
novy154
Początkujący

29 Gru 2011, 22:45

No możliwe że handlarz ale ja mimo to bym pojechał obejrzeć bo żle nie wygląda.
Barol
Awatar użytkownika

29 Gru 2011, 22:48

Teraz pytanie : na co zwrócić uwagę? Nie mam zbytnio nikogo, kto by się na tym znał. Jedynym rozwiązaniem, jakie bym widział, jest podjechanie na jakiś warsztat i sprawdzenie.
novy154
Początkujący

29 Gru 2011, 22:52

W Puncie przedewszystkim dokładnie sprawdz stan podłogi (najczęstsza przypadłość Fiatów) czy nie gnije,sprawdz też czy olej nie kapie z silnika i skrzyni biegów (ta usterka również lubi sie powtarzać),sprawdz obudowe alternatora (przy minuowych temperaturach lubi pękać).
Barol
Awatar użytkownika

29 Gru 2011, 22:59

Dziękuję :)
Jeżeli autko nie zostanie sprzedane do soboty, to pojadę rzucić na nie okiem z teściem i ewentualnie podjadę na warsztat. Ile może mnie wynieśc kontrola stanu silnika, przejrzenie geometrii i rzucenie okiem na stan podwozia?
novy154
Początkujący

30 Gru 2011, 08:35

Myśle że więcej jak 100-200zł Ci nie powinni powiedzieć.
Barol
Awatar użytkownika

30 Gru 2011, 11:40

No i niestety się spóźniłem.

[link do Tablica wygasł]
A co sądzicie o tym? Drzwi pasażera na drugim zdjęciu odstają, czy mi się zdaje?
I co [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] lanos ma nie tak z przednią maską?
novy154
Początkujący