Jakie auto do 30000zł?

29 Maj 2010, 12:00

Jakąś tam kupisz, ale żeby Mazdę 3 spokojnie dostać to powinieneś przeznaczyć więcej niż 30tys. zł. Problem z tym, że sporo Mazd 3 pochodzi z okresu kiedy jeszcze Mazdy nie było w Polsce - a wśród tych sprowadzonych jest bardzo dużo po przygodach albo ogromnym przebiegu (komisom bardziej się opłaca sprowadzić w kiepskim stanie/po dzwonie i odpicować kosztem 2tys. zamiast kupić taką w dobrym stanie o 5tys. droższą).
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

30 Maj 2010, 10:04

ACSznycel dzięki, tak podejrzewałem.
A ile mniej więcej może kosztować sensowny zadbany egzemplarz?

Chcę rozwiać swoje złudzenia :)
unknownman
Początkujący

Miejscowość: Lublin

30 Maj 2010, 21:02

33 tysiaki są już fajne z 2004r. Wejdź na oto moto, porównaj sobie ceny, przebieg i ogólny stan o ile ze zdjęć się da oszacować, to nawet za 30 tysiaków trafisz. A z vectry już zrezygnowałeś ?
pigmalion
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

31 Maj 2010, 10:32

Właśnie na otomoto i na allegro nie znalazłem Mazdy droższej niż 34, a większość jest poniżej 30 tys., stąd moje pytanie.

Z Vectry nie zrezygnowałem, ale szukam alternatyw, żeby za dużo też nie paliły a były fajne :)
unknownman
Początkujący

31 Maj 2010, 16:42

No ja już raczej na 99% vectra C przed liftingiem silniczek 1,8 i do tego gaz włożę, 5 latek będę tym jeździł wiec się zwróci.
pigmalion
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

10 Cze 2010, 09:19

A może polecicie w tej kwocie jakiegoś diesla, byle bez filtra cząstek stałych, który zniesie dużo jazdy w mieście?
Myślę nad Passatem B5 FL, mam możliwość kupić podobno sprawdzonego 1.9TDI, z przebiegiem ok. 240 tysięcy. Tylko czy warto? Bo słyszałem różne opinie o silnikach TDI, że wcale nie są takie wspaniałe. Jak to jest naprawdę?
unknownman
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    ADAM Rally R2 - ADAM w wersji rajdowej
    Opel powrócił do sportu motorowego w listopadzie 2012 roku, dzięki Modelowi ADAM "Cup". Międzynarodowy Salon Samochodowy w Genewie to okazja do zaprezentowania kolejnego osiągnięcia firmy - nowej studyjnej wersji powstałej ...

10 Cze 2010, 15:51

Za 30k spokojnie kupisz mazdę 6. Ja za swoją 2 lata temu dałem 30 tys ze wszystkimi opłatami, tyle że ja posiadam w dieslu. Jest to bardzo dynamiczny, komfortowy i niezawodny samochód. Sam nim zrobiłem 110tys km bezproblemowo.
beybe
Początkujący

Miejscowość: Limanowa

10 Cze 2010, 16:07

Ewidentnie polecam golfa TDI za 30 tysi na bank znajdziesz cacko którym pojeździsz że hoho;)
morderrca
Nowicjusz

Miejscowość: opole