01 Lis 2011, 20:01
Witam
Właśnie w niedzielę sprzedałem swojego Golfa IV i aktualnie pozostaje bez samochodu:( Naprawdę przeglądam strony z ogłoszeniami i trudno cokolwiek wybrać:( Cały czas zastanawiam się nad kilkoma markami samochodów. Nie wiem w dalszym ciągu czy wybrać diesla czy benzynę - rocznie robię około 20 tys km. Czytając o tych nowszych dieslach wiem, że koszty eksploatacji są dosyć duże (wtryski, jakieś filtry cząstek stałych, koła dwumasowe itd.) Póki co zastanawiam się nad Volvo v50, ale patrząc na ogłoszenia silników benzynowych jest jak na lekarstwo, a z dieslami w Volvo v50 problem jest z tym filtrem cząstek stałych. Patrzyłem też na Toyoty Avensis, ale nie wiem za bardzo jak jest z ich silnikami benzynowymi. Patrzyłem też na Fordy Mondeo, owszem ładne itd, ale nie wiem jak jest z ich eksploatacją czy są awaryjne itd. Ktoś z rodziny już mi odradzał fordy z uwagi... no właśnie nie będę kończy. Na początku zastanawiałem się też właśnie nad tą Alfą 159 piękny samochód, ale trochę boję się, gdyż każdy mówi o awaryjności Alfy (chociaż czytałem ze 159 jest mniej awaryjne od 156) no i nie wiem jak to jest z jej silnikami.