Jakie auto do 40 tys trochę większe od VW Golfa IV?

25 Paź 2011, 18:21

Witam przymierzam się do kupna samochodu tak gdzieś do 40 tys. zł. Potrzebuję trochę większego samochodu od VW Golfa IV, którym aktualnie jeżdżę niestety tylko do niedzieli:( sprzedałem:). Może być to kombi, ale nie jest to warunek konieczny. Rocznie robię około 30 tys.
Pozdrawiam
rjeka
Nowicjusz

Auto: vw golf IV tdi

26 Paź 2011, 14:10

Hmm no to może octavia ;)
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

26 Paź 2011, 16:02

Ford mondeo mk4 1.8 tdci.
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

26 Paź 2011, 18:25

Mondeo fajny tylko ze on juz nie jest trochę większy od golfa IV tylko dużo większy ;D
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

26 Paź 2011, 22:14

No zgadzam się.
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Rok produkcji: 2003

26 Paź 2011, 23:15

Faktyczni Octavia może być dobrym wyborem, ewentualnie jeśli jesteś zadowolony s Golfa IV gen to może będziesz zadowolony z V :). Jest jeszcze Astra, Focus, Leon...sporo tego.
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A3 zdobywa cztery nagrody - Euro NCAP advanced
    Konsorcjum Euro NCAP uhonorowało Audi A3 czterema tytułami "Euro NCAP advanced". Wyróżnienia te przyznawane są za innowacyjne systemy zapobiegające wypadkom, których skuteczność wykracza poza standardy bezpieczeństwa ...

28 Paź 2011, 12:16

Dacie Logan MCV 7 osobową za 45 tyś kupisz nową.
Z klimą, komputerem, 4 poduszki, elektryka, ABS, ESP, AFU.
LOSMARCELOS
Początkujący

Miejscowość: 127.0.0.1

29 Paź 2011, 20:06

Albo Kia Venga, robisz dość spore przebiegi więc nowy samochód jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

30 Paź 2011, 11:41

Dla ciekawości zdradzę, że ostatnio byłem na jeździe próbnej Nowym Lancerem i po skutecznej rozmowie z dealerem mogłem wyjechać co prawda podstawowym 1.6 PB za niecałe 47 tys. Aktualnie cennikowo rocznik 2011 za 52 tys. z hakiem, a samochód tak naprawdę poza skórą, nawigacją i bajerami ma wyposażenie kompletne potrzebne do zwyczajnej jazdy.
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

01 Lis 2011, 10:51

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm .
Bardzo dobry samochodzik, piękny, dobrze wyposażony i całkiem dobrze wykonany.
Bezawaryjny i świetnie się prowadzący ;)
Polecam !
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

01 Lis 2011, 20:01

Witam
Właśnie w niedzielę sprzedałem swojego Golfa IV i aktualnie pozostaje bez samochodu:( Naprawdę przeglądam strony z ogłoszeniami i trudno cokolwiek wybrać:( Cały czas zastanawiam się nad kilkoma markami samochodów. Nie wiem w dalszym ciągu czy wybrać diesla czy benzynę - rocznie robię około 20 tys km. Czytając o tych nowszych dieslach wiem, że koszty eksploatacji są dosyć duże (wtryski, jakieś filtry cząstek stałych, koła dwumasowe itd.) Póki co zastanawiam się nad Volvo v50, ale patrząc na ogłoszenia silników benzynowych jest jak na lekarstwo, a z dieslami w Volvo v50 problem jest z tym filtrem cząstek stałych. Patrzyłem też na Toyoty Avensis, ale nie wiem za bardzo jak jest z ich silnikami benzynowymi. Patrzyłem też na Fordy Mondeo, owszem ładne itd, ale nie wiem jak jest z ich eksploatacją czy są awaryjne itd. Ktoś z rodziny już mi odradzał fordy z uwagi... no właśnie nie będę kończy. Na początku zastanawiałem się też właśnie nad tą Alfą 159 piękny samochód, ale trochę boję się, gdyż każdy mówi o awaryjności Alfy (chociaż czytałem ze 159 jest mniej awaryjne od 156) no i nie wiem jak to jest z jej silnikami.
rjeka
Nowicjusz

Auto: vw golf IV tdi