Jakie auto do 40000 zł

11 Sty 2017, 01:47

Dzień dobry / dobry wieczór
Chciałbym prosić was o pomoc w doradzanie jakie auto za taką gotówkę, do przeznaczenia na auto mam 40.000 zł jest to już trochę sporo pieniążków dlatego nie chce kupić jakiegoś dziadostwa powiem w skrócie raz na jakiś czas trasa Polska - Holandia, mieszkam w Holandii oraz tu pracuje auto chciałbym aby było w sam raz tu na miejscu oraz trasa do Polski lub na odwrót więc sądzę że diesel ale jaki silnik jakie auto co moglibyście mi doradzić
Patrzyłem czytałem na oku mam
Audi A4, Mazda 6 ale po przeczytaniu wielu informacji odpada rdzewieja bardzo, Mondeo, Insignia, lub może jakieś BMW?

Bardzo was proszę o pomoc
Dziękuję życzę miłego dnia :)
habciu
Nowicjusz

Auto: Nie mam

11 Sty 2017, 20:29

Insignia to właśnie dziadostwo :ok: W maździe problemy z dieslami
Mondeo mk4 ok, gdybyś znalazł fajne e90 to również spoko, możesz popatrzeć na accorda 2.2
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

11 Sty 2017, 20:45

A Audi A4 2.0 TDI 2008/9 rok ? co powiecie na jej temat ?
bo bardziej idę w markę Honda lub Audi - może jakiś VW ?

Proszę o pomoc, pozdrawiam
habciu
Nowicjusz

11 Sty 2017, 20:48

Audi to vw przecież :mrgreen:
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

11 Sty 2017, 21:00

bardziej mi chodzi o jakiegoś Passata lub Golfa :)

pisze na forum bo proszę o pomoc nie łapie się w tym temacie jedynie co wyczytałem w internecie/forach :)
habciu
Nowicjusz

11 Sty 2017, 21:10

Zależy jaką trasę robisz tam w NL - miasto, poza miastem, dłuższe wypady? - jak często do PL? ... bo na tę chwilę to nie wiadomo z Twojego pisania, czy powinien być diesel, czy benzyna.
tomekdk

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowe hity pierwszej połowy 2019 roku w Polsce
    Produkujący od 22 lat samochody z napędem hybrydowym, japoński koncern Toyota w tym roku na polskim rynku bierze niemal wszystko. Według danych Instytutu Badań Rynku Motoryzacyjnego SAMAR, w segmencie aut z napędem spalinowo-elektrycznym, ...

11 Sty 2017, 21:14

do PL co 3 mieś, w Holandii za wiele nie robię tygodniowo 200/250 km no ale do PL mam 1600 km, Czasami jadę do rodziny do Niemiec (500 km w jedną stronę) więc raczej chyba lepiej byłoby jak by to był diesel ale może się mylę no i oczywiście nie kombi, Tylko sedan
habciu
Nowicjusz

11 Sty 2017, 21:17

Obecnie mam tu Mercedesa klasa A (170) 1.7 diesel 2002r ale miałem już z nim problemy takie jak uszczelki pod wtryskami i EGR'em ale chwilowo już mi się nie opłaca w niego pchać pieniążków, i jakoś przeraziły mnie te diesle szczerze mówiąc.
habciu
Nowicjusz

11 Sty 2017, 21:18

Na takiej trasie to wiadomo - diesel się sprawdzi, ale chodzi o to, czy go nie zajedziesz tam w NL - np. jeżdżąc głównie po mieście, stąd zapytanie jak wygląda Twoje poruszanie się.
Diesel potrzebuje odpowiednich warunków do jazdy przez cały czas, a nie tylko co 3 miesiące ;)
A nogę masz ciężką?
tomekdk

11 Sty 2017, 21:19

tak zgodzę się a tu na miejscu nie robię za dużo km maks tak jak wspomniałem wyżej 250 km tygodniowo
habciu
Nowicjusz

11 Sty 2017, 21:29

no nie ukrywam że lekka to ona nie jest ale mam swój umiar :)
habciu
Nowicjusz

11 Sty 2017, 21:34

Bardziej chodzi o dzienny styl jazdy, czy po mieście, czy krótkie odcinki, jaka trasa do pracy ... bo generalnie to obecne diesle nie nadają się do miasta i na krótkie odcinki (np. filtr cząstek stałych musi mieć odpowiednie warunki by się wypalić), ale jak masz okazję go "przegonić" to się sprawdzi.
tomekdk

12 Sty 2017, 10:15

Mógłby mi ktoś doradzić jakieś dobre auto raczej chyba benzyna ze względu na to że długie dystanse robie raz na 3 miesiące aa tak to praca i dom ewentualnie wypad na weekend więc jakieś propozycje ?
habciu
Nowicjusz