Jakie auto do 40k volvo s60 vs mercedes s (disel)

10 Wrz 2010, 18:42

no i jak ta bmw 7 :mrgreen:
http://www.polskajazda.pl/Samochody/BMW ... 894,801882

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
janow4
Początkujący

Miejscowość: mława

10 Wrz 2010, 19:48

jiGsaw napisał(a):
lucky_man napisał(a):
7 ka ci Się nie podoba... :shock:

A co jest takiego dziwnego w tym, że komuś się to auto nie podoba? Wygląda raczej przeciętnie i widać, że trochę latek już ma. Kolejna wersja (E66) prezentuje się znacznie lepiej, no ale to już inna półka cenowa...

No i właśnie tu widać jak wiele zależy od gustu.

To fakt. Zawsze tak było, jest i będzie.

jiGsaw napisał(a):Przecież E38 jest kultowe wręcz... a E66 to brzydactwo i niewypał.

Sprawa gustu, jak wyżej. Mi E66 zdecydowanie bardziej odpowiada zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz.
lucky_man
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

11 Wrz 2010, 08:05

Tak jak piszę... Ta 740d do oddania za 28 000zł. Ani złotówki mniej.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

11 Wrz 2010, 08:21

może wstawicie parę linków samochodów na których mogę polegać moog być też na zimę ale nie na (błoto i of Road)
chodzi mi o niezawodność i tanie części

myślałem o

dziękuje za informacje
janow4
Początkujący

11 Wrz 2010, 11:56

Akurat do tego silnika 4.0 Diesla BMW bym się nie skłaniał,wycieki oleju,kłopoty z rozbudowaną mechaniką oraz układem zasilania.Dochodzi do tego zdecydowanie kosztowniejszy serwis niż w przypadku silników 730d,obydwa godne uwagi ,i ten 184 i 193 konny.Gdybym miał wybierać z tych przedstawionych ,to celowałbym w JEEPA GRAND CHEROKEE,tego auta szukałbym.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

11 Wrz 2010, 12:07

Tak tylko, że dla tego silnika (M67D40) przejechanie 700 000- 800 000km to nic.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Seat Ibiza 1,0 TSI o mocy 115 KM
    Seat Ibiza w wersji wyposażonej w silnik benzynowy o pojemności 1 litra ma moc 115 KM. Jego średnie spalanie w tym przypadku to około 4,7 l/100 km, a przyspieszenie 0-100 km/h zajmuje 9,3 sekundy. Na liście wyposażenia niewymagającego ...

11 Wrz 2010, 12:13

To pokaż mi te samochody po takim przebiegu.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

11 Wrz 2010, 13:23

już nic nie wiem którego wybrać :wink:
a co myślicie o tym patrolu w przed ostatnim linku :!: :?: :twisted:
i mercedesie ml w 1 linku
janow4
Początkujący

11 Wrz 2010, 13:47

Jasiek90 napisał(a):To pokaż mi te samochody po takim przebiegu.

To chyba oczywiste, że mało kto tyle jeździ... Ale 4.0 V8 BiTurbo spokojnie kręci takie przebiegi. Ale nie znam się... W swoim życiu jeździłem tylko Maluchem, a jak mi się zepsuł to prosiłem o pomoc dziewczynę.
Dobrze, że mnie uświadomiłeś, że 4.0 V8 to śmieć...Dzięki!

Edit: Bierz Mercedesa ! Najlepiej W202! 7-er to śmieć jest... Każdy Ci to powie :cool: .
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

11 Wrz 2010, 13:51

Ale Ty [...].
Nigdzie nie napisałem nic o Mercedesie a Ty na siłę chcesz ze mnie zrobić idiotę.
Po prostu skoro twierdzisz, że 700-800tys. to dla nich nic to na pewno masz jakieś argumenty za.
Jeśli rzucam jakieś twierdzenie to staram się je rzeczowo udowodnić i tak np. w tym temacie dałem do porównania dokładne tabele usterkowości poszczególnych elementów.
A Ty rzucasz twierdzenie i jak ktoś je podważy zaczynasz robić z siebie ofiarę a z tego który je podważył fanatyka/idiotę.
Po prostu przy takim zaawansowaniu konstrukcji silnika wątpię by osiągnął taki przebieg tym bardziej, że jest to dla niego nic, tak samo jak wątpię w to, ze przejedzie tyle Mercedes, JAgura, Audi , Lexus...(wpisz sobie co tam chcesz).
Pokaż lepiej w końcu to wirtualne S4.
BTW: skoro twierdzisz, że 7er to śmieć to chyba nie można Twoich wypowiedzi traktować poważnie.
Ogarnij się bo dla mnie Twoje wypowiedzi są równie przekonujące co przemiana kaczora przed wyborami.
Jasiek90
Stały forumowicz

11 Wrz 2010, 14:08

Śmierć, ale w jakim sensie?! :grin: Piszecie o przebiegach?!Już gdzieś tutaj pisałem o handlarzu,który miał do czynienia z Mercedesem okularem 3 letnim ,silnik 3.0Diesel.Sprawdził w ASO Mercedesa,auto miało 1500 tyś km.(milion pięćset tysięcy :!: )Hulało w korporacji taksówkowej 24 h na dobę,silnik nigdy nie stygł.Niech to da pojęcie o trwałości takich silników,regularnie serwisowanych.700-800 tyś .dla BMW 4.0 d,mnie wydaje się,że to są minimalne przebiegi,przy których Niemcy tych aut się pozbywają.Biznesmeni tam ostro jeżdżą,ja przynajmniej takim samochodom liczę 50 tyś km rocznie.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

11 Wrz 2010, 14:16

To strasznie szybka ta taksówka skoro wliczając w to postoje w serwisie, zmiany kierowców, tankowania i wiele innych czynników robiła średnią 57km/h jeźdząc 24godzinny dziennie.
Skoro są minimalne i w ogóle to takich aut musi być na pęczki dajcie jakiś link do niemieckiego ogłoszenia czy jakiegoś auta na stronie klubowej BMW, Mercedesa itp.
Jasiek90
Stały forumowicz

11 Wrz 2010, 14:28

Jasiek ,ja to obliczałem,jest to możliwe.Tam w Niemczech taksówki śmigają,jestem skłonny uwierzyć,gdyż te silniki wytrzymują takie przebiegi.Serwisy?!Te samochody tak się nie psuły.Ten egzemplarz musiał śmigać na dłuższych trasach,wtedy zużycie auta inaczej przebiega,powiedzmy 3 razy wolniej.Facet opisał ten przypadek ,gdyż kłócono się o przebiegi,naturalnie podał przykład ekstremalny,zaznaczając że auto na wygląd było w takim stanie,że nikt nawet nie pomyślałby ,iż ma ponad 200kkm w kołach.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

11 Wrz 2010, 14:34

Tam w Niemczech przede wszystkim ludzie jeźdzą przepisowo a żeby utrzymać taką prędkość musiałby przez większość czasu jeździć po autostradzie, samochód musi się stawiać na przeglądy co powiedzmy 20-30tys. przebiegu tak samo jak musi tankować czy dojechać i postać chwile w bazie na zmianę kierowców.
No przyznam nie wierzę, możesz podać linka.
Tu chyba warto zaznaczyć, że nawet jeśli to prawda to jest to wyjątkowy przypadek a nie norma.
Z tego co się orientuje w Niemczech taksówki jeźdzą powiedzmy do 300-400tys. km i są odsprzedawane za małe pieniądze bo samochód dawno już na siebie zarobił a zmęczenie materiału daje o sobie znać.
Jasiek90
Stały forumowicz

11 Wrz 2010, 14:46

Jaśku,czytałem o tym przypadku ponad rok temu, a wierzę w ten przebieg, gdyż sam przez 3 lata robiłem 70 kkm rocznie(nie na taksówce) i patrząc z perspektywy, wcale tak dużo nie jeździłem.Gdyby nas było 3-ech kierowców i dwaj następni jeździli tyle samo co ja, to pozostałoby jeszcze dużo godzin podczas doby.Ten Mercedes musiał jeździć w trasy,w Niemczech ograniczeń nie ma.Czy Niemcy ostrożnie jeżdżą?!Wiele ,wiele razy jechałem przez Niemcy dość szybko a niemieckie auta tylko śmig,śmig.Tam widok taxi na autostradzie, to powszechny widok,u nas raczej nie.Poszukam tej historii,jeśli znajdę to podam namiary.
PhantomASA1
Forumowicz VIP