Jakie Auto do 45000

06 Maj 2011, 13:18

no chyba po to jest forum, żeby się poradzić.
Wystarczy podpowiedzieć, ze w tej cenie nie znajdziesz wymienionych aut godnych zatrzymania.
Albo dozbiera albo popatrzy na alternatywy.
za 45K albo auto 8-letnie albo bez znaczka czyli Koreańczyk
Joter
Aktywny

06 Maj 2011, 13:40

Z tym, ze koszty utrzymania są większe to dla mnie rzecz oczywista. Pytam o spalanie bo akurat samochód będzie służył również jako firmowy i raczej stać nie będzie wiec spalanie jest ważne przynajmniej dla mnie. Gdybym nie wiedział ze stać mnie na utrzymanie takiego wozu to bym wogole za nimi nie patrzył. Myślałem ze po to to forum jest żeby uzyskać pomoc...
P.S. a co do cen to jak patrze na ogloszenia zagraniczne to Jeep Compass zaczyna sie od 11tys Euro.
czupa
Nowicjusz

Miejscowość: Kędzierzyn Koźle

06 Maj 2011, 14:03

To ze sie zaczyna, nie znaczy ze za tyle znajdziesz samochod warty zakupu, kupic kapcia po powodzi czy dzwonie to nie problem. Na allegro tez jest kilka ponizej 50k zl. Jezeli w danym roczniku za danych samochod trzeba zapalcic powiedzmy 55k zl, to te kilka ogloszen na ktorych mozna kupic "to samo" tylko ze taniej o 5-10k zl, odrazu budzi podejrzenia, nie licz na okazje, bo sie przeliczysz.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

06 Maj 2011, 14:56

No ale to nie były jakies wyjatki np. 2 egzemplarze;) Moze macie i racje, musze sie jeszcze zastanowic ;) Moze kupie jakies tansze autko np: BMW 3 e46 w kombi a na Suva przyjdzie mi jeszcze poczekac;) A co sadzicie o Ford-zie Galaxy Mk2??
czupa
Nowicjusz

06 Maj 2011, 15:00

czupa napisał(a):A co sadzicie o Ford-zie Galaxy Mk2??

Tansza wersje Seata Alhambry czy VW Sharana, gorsze wyposazenie i itp, ale produkowane w tej samej fabryce, bodajze w Portugali. Duzo tego jezdzi, zle to nie jest, czesci drogie nie sa. Duzo handlarzy jak kiedys patrzylem to oszukuje ze maja ESP, a na zdjeciach widac brak przycisku do wylaczenia ESP. :P
Czimi
Stały forumowicz

06 Maj 2011, 15:04

Ja mam tylko Mk1 i w benzynie przejechane ponad 260tys i wlasnie nie narzekam;) Czytając Wasze komentarze coraz bardziej dochodze do wniosku nie z Suva chyba zrezygnuje na chwile obecna;) LUbie i potrzebuje wiekszy samochod wiec moze zastanowie sie nad jakis Vanem albo w ostatecznosci jakies kombi;) Wszsytko wielkie dzieki za pomocne odpowiedzi;)
czupa
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fabryka opon Michelin w Olsztynie
    Fabryka opon w Olsztynie jest jednym z największych zakładów produkcyjnych Michelin na świecie. Michelin Polska SA zatrudnia ponad 4 tysiące osób i jest największym pracodawcą na Warmii i Mazurach (zleca też prace wielu lokalnym ...

06 Maj 2011, 15:08

Ale od Galaxy X3 i itp bedzie duzo mniejsze, a wiem jakiej wielkosci to auto, bo moj ojciec mial wczwesniej Alhambre I, a teraz ma Alhambre II. Bys musial celowac w X5.

Kup sobie Land Cruiser, Patrola, Pajero czy Grand Cherokee, fakt ze rocznik do 45k zl bedzie slaby, ale to trwale autka i duze. Japonce maja chyba naped tylny z blokada + mozliwosc dolaczenia przedniego wiec duzo nie powinny palic. Nie mam pojecia jak w Jeepie to rozwiazali.

Chyba ze XC90? Jakiegos 2002-2003, jak ma malo palic to te najtaszne wersje sa z FWD, porazka jak to ma byc poza szosa uzywane rowniez, no ale bywa.
Czimi
Stały forumowicz

06 Maj 2011, 15:32

Galaxy 2 to nie to samo co Sharan i Alhambra.
Poza tym skąd wytrzasnąłeś tą tańszą wersję?
Nie polecam aut typu Land Cruiser jeśli nie zamierzasz wykorzystywać go w terenie, osiągi słabe, prowadzenie także a spalanie duże poza tym przestronność wnętrza na poziomie kombi klasy średniej.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

06 Maj 2011, 15:34

Ale MKII to nie jest najnowszy model...

http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Galaxy

No Galaxy, mialo w standardowej wersji najgorsze wyposazenie i bylo tez najtansze.
Czimi
Stały forumowicz

06 Maj 2011, 15:35

Masz rację, choć nie spodziewałem się, że lifting będą uważali za nowy model :wink:
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

06 Maj 2011, 15:38

Jasiek90 napisał(a):Masz rację, choć nie spodziewałem się, że lifting będą uważali za nowy model :wink:

Bo to Ford tak w sumie tylko zrobil, Alhambra II o ktorej napisalem wyzej to I FL, ale duzo osob ja za II uwaza, a II za III. W koncu MKII teoretycznie bedzie latwiej sprzedac, niz MKI FL. :)
Czimi
Stały forumowicz

06 Maj 2011, 15:55

czupa napisał(a):Ja mam tylko Mk1 i w benzynie przejechane ponad 260tys i wlasnie nie narzekam;) Czytając Wasze komentarze coraz bardziej dochodze do wniosku nie z Suva chyba zrezygnuje na chwile obecna;) LUbie i potrzebuje wiekszy samochod wiec moze zastanowie sie nad jakis Vanem albo w ostatecznosci jakies kombi;) Wszsytko wielkie dzieki za pomocne odpowiedzi;)

Ale przecież w takiej kwocie nie musisz rezygnowaźć z SUVa. Zobacz sobie koreanczyki -

Kie Sportage
[link do oferty na Allegro wygasł]

Kie Sorento

Hyundaia Tucsona

Czy wymienionego przeze mnie już wcześniej Nissana X-Traila

Ksozty eksploatacji będę na pewno niższe od Jeepów, Mercedesów czy BMW. Zarówno Kie jak i Hyundaie mają naprawdę bardzo dobre opinie [link do autocentrum.pl wygasł] .
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza