Jakie Auto do 45000

05 Maj 2011, 18:09

Witam,

Zacząłem zastanawiać się nad kupnem jakiegoś większego samochodu w granicach 45000zl. Najbardziej chodzi mi o SUV-y ;) przeglądałem ogłoszenia i zastanawiam się nad:
1. Jeep Compass
2. Ford Kuga
3. BMW X3
Auto oczywiście musi być diesel z silnikiem 2.0;) Moje pytania co sadzicie o tych wozach? miał ktoś z nimi do czynienia?? najbardziej chodzi o spalanie;) a może jakieś inne SUV-y polecacie?
czupa
Nowicjusz

Miejscowość: Kędzierzyn Koźle

05 Maj 2011, 18:15

RAV4.

BMW, jak to BMW, bedzie dosc drogie w eksploatacji, kupisz w duzo slabszym roczniku niz inne marki, ale X3 to jak najbardziej fajne autko z gornej polki. Nie wiem czy w ogole do 45k zl kupisz X3.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

05 Maj 2011, 18:30

Właśnie początkowo wybór padł na X3 no i ceny nie były az takie złe (patrzyłem na oferty za granica) ;). Szczerze jakoś nie jestem przekonany do RAV4 :/ Jakie spalanie jest w takim samochodzie?
czupa
Nowicjusz

05 Maj 2011, 18:55

Nie mam pojecia, pewnie podobne do X3, ta sama pojemnosc, w obu przypadkach 4x4, podobna masa. Chyba ze chcesz X3 z RWD, wtedy srednio bedzie 1l mniej palil od wersji z 4x4.
Czimi
Stały forumowicz

05 Maj 2011, 20:02

wypowiem sie na temat Forda Kuga bo temat mi znany od paru dni .Mój kolega też szuka Kugi tak do 45tys zł ,nie wiem co za auta ( lub jaki jest ich stan) są oferowane na Allegro i Otomoto w kwocie powiedzmy do 50tys zł jak taka Kuga najtaniej kosztuje w D ok 18500€ .Ostatnio kuzyn mojego kumpla tez kupił Tuarega też z Allegro o ok 20 tys zł taniej niż w D ,kupił od gościa ale umowę ma na "niemca" auto pochodzi z Danii .Sprawdziłem z kumplem historię auta ,auto było bite w okresie gwarancji 4 razy ,potem jeszcze ileś tam łącznie chyba z dachowaniem ,podczas jazdy ściąga w lewo i wiele innych ciekawostek , kuzyn kumpla napalił się w tym aucie na jasne skóry :grin: i dużą navi ,a pan ponoć tak mówił przekonująco ,że stwierdził (kuzyn) że ludziom trzeba ufać :oops: ale jak to mówią kasa łatwo przyszła bo sprzedał działkę budowlaną to i łatwo poszła ,nie wiem co będzie dalej bo jak matka tego kuzyna dowiedziała się co i jak jest z autem to chciała jechać oddać auto i żeby gość oddał kasę :grin: ,pytanie kto ma oddać tą kasę ? wg.mnie ten "niemiec " bo z nim spisała umowę :grin: .Obecnie jest bardzo nie miła atmosfera w domu . Rozpisałem się trochę nie na temat ale mam na uwadzę że nie każdy sprzedał działkę tylko musiał ciężko pracować żeby móc sobie sprawić dobre auto a nie "dobre". Mam nadzieję że może troszkę naświetliłem sprawę z cenami np.Kugi .
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

05 Maj 2011, 20:33

Sam się zastanawiałem czemu takie tanie w Polsce sa skoro w D sa droższe no ale skoro większość pisze ze nie ma problemu jazdy do serwisu forda to myślę ze tam by mi wszystko powiedzieli na temat tego auta?
czupa
Nowicjusz

05 Maj 2011, 20:39

robisz dokładnie to co mój kolega ,nie ma obaw dać kasę z niepewne prawnie lub technicznie auto a wiadomo za darmo to w dziub można dostać ,sorki za uszczypliwość ,rozumiem chęć posiadania auta ale i rozsądek też potrzebny
czeslaw555
Zaawansowany

Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2014

05 Maj 2011, 21:13

Kolego dlatego pytam bo chce wiedzieć co inni sadza o tym i każde zdanie mile widziane:) Wiec pozostaje chwile poczekać na większy kapitał lub coś innego zakupić;) a co sadzicie o Jeep-ie Compass??
czupa
Nowicjusz

05 Maj 2011, 21:29

RAVka najmniej awaryjna

ja bym się przyjrzał Hyundai Santa Fe
Joter
Aktywny

05 Maj 2011, 23:26

X3, Kuge czy Compassa nie wyrwiesz porządnego za nawet 50 tysiecy. Ja szczerze mówiąc jesli samochod miałby być bardziej terenowy to szukałbym Suzuki Grand Vitarę. Reduktor, stały napęd i blokada mechanizmu różnicowego to jest to :twisted: Jednak za taki samochód z dieslem i koniecznie ESP trzeba zapłacić z minimum 50k.
Za to napewno zmieścisz sie tym budżecie z X-Trailem i takiego samochodu na twoim miejscu bym szukał.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

05 Maj 2011, 23:46

W ogóle na tym forum to dziwni są ludzie. Jak auto średnio kosztuje np. 60 tys to taki delikwent ledwo nazbierał 40 i jest wielce zainteresowany. i tak samo ty nazbierałeś 45tys a szukasz aut które od 55 to dopiero sie zaczynają cenowo. jeszcze wypytujesz sie o to spalanie.. akurat to jest chyba najmniejszy problem w porównaniu z utrzymaniem takich suv-ów. z tego co piszesz wnioskuję że raczej na żaden cie nie stać.
Pawelcode
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

06 Maj 2011, 00:04

w tych pieniądzach to starsze X5 3.0d
silnik który jeszcze nie rozpada się po 200kkm, wygoda i komfort, spalanier podobne jak w popierdółkach 2,0 a mocy ciut więcej, do tego X5 to auto do którego mieści się ciut więcej niz żona i zakupy :mrgreen:
jeśli nie to a koniecznie musi być cos z podobnych to Jeep KJ albo KK za 45 tysi juz coś znajdziesz ale jak ma być diesel to tylko mercedesa :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Miejscowość: z błota ;)

06 Maj 2011, 00:27

Utrzymanie takiej x5 jest gigantycznie duże.
Pawelcode
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

06 Maj 2011, 08:41

Poszukaj Ml270CDI , za 45tys. można już ładnego wyrwać takiego 2002r . Ja mam już prawie 3lata takiego zrobiłem nim 70tys.km i żadnej awarii nie miałem . Jestem bardzo zadowolony .
Kris
kris11kris12
Początkujący

Miejscowość: Słupsk
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra 2.0Di
Silnik: 2.0Di 82km
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1998

06 Maj 2011, 09:55

Pawelcode napisał(a):W ogóle na tym forum to dziwni są ludzie. Jak auto średnio kosztuje np. 60 tys to taki delikwent ledwo nazbierał 40 i jest wielce zainteresowany. i tak samo ty nazbierałeś 45tys a szukasz aut które od 55 to dopiero sie zaczynają cenowo. jeszcze wypytujesz sie o to spalanie.. akurat to jest chyba najmniejszy problem w porównaniu z utrzymaniem takich suv-ów. z tego co piszesz wnioskuję że raczej na żaden cie nie stać.

Dokladnie, a potem przy kazdej wizycie w warsztacie czy koniecznosci zakupu opon placz, bo jak moze komplet opon kosztowac ponad 2000zl, przeciez do mojego fiata kupowalem w markecie po 600-800zl za komplet. Chociaz nie wiem na jakim rozmiarze X3 jezdzi, ale 205/55r16 zaczynaja sie teraz od 1600zl za komplet.
Czimi
Stały forumowicz