Jakie polecacie auto do 5-6 tys?
Musi mieć rozkładane siedzenia, ewentualnie coś w stylu peugeot partner, ponieważ mam firmę (projektujemy i produkujemy odzież) i przewożę czasami kolekcje. Na co dzień jeżdżę po mieście - codziennie i dość sporo dlatego ważne BARDZO ważne jest dla mnie ekonomiczność auta. No i oczywiście, żeby części wymienne nie przerażały ceną. Autem będę chciała od czasu do czasu pojechać w trasę.
Mam ofertę od znajomej - lanos bodajże 98r za 3700, ale obawiam się, że będzie sporo palił a to benzyna (do tej pory jezdzilam thalią dieslem ktora palila 6l ropy wiec malutko).
Nastawiam się na użytkowanie tego auta do 1,5 roku i potem sprzedaż i zakup nowszego bo to pierwsze moje auto (wcześniej jeździłam autem rodziców).
barol91 napisał(a):...zawsze można założyć gaz i jeżdzić za grosze.
nie ma i juz nie bedzie jazdy za grosze moze byc tylko troche taniej. nie wiemy ile km bedzie zrobione przez te max 1.5 roku i czy instalacja lpg w ogole sie zwroci. bez solidnego policzenia km i przekalkulowania sprawy to tylko gdybanie. plusem byloby auto z instalcja lpg na gwarancji, ktore latwiej pozniej sprzedac.
barol91 napisał(a):No tak tylko że gaz jest prawie 2razy tańszy od benzyny.
ale nic z tego nie wynika jezeli nie wiadomo ile zrobi km przez zakladane max 1,5 roku i ile zaplaci za instalacje. skorka moze nie byc warta wyprawki. przeciez nie chodzi o to by jezdzic na tanszym paliwie ale o to by w sumie wyszlo taniej.
Obowiązek opon zimowych – czy istnieje i kiedy należy założyć zimówki? Niektórzy kierowcy mogą przed nadejściem zimy zastanawiać się, czy zmiana opon jest obowiązkowa. Wiąże się to z dylematami, jak chociażby to, czy za jazdę na oponach letnich zimą można dostać mandat, czy może lepiej ...
7-miejscowy SUV klasy premium - przegląd modeli Do przewiezienia większej liczby osób nie zawsze potrzebny jest minivan. Wystarczy praktyczny SUV z dodatkowym rzędem siedzeń. Modele klasy premium bardzo często oferują taką opcję, co w połączeniu z luksusowym wyposażeniem ...
Ja bym Ci radziła zadbaną felicję. Sama mam i bardzo ją sobie chwalę. Spodziewam się, że zaraz będzie najazd na tylną klapę, ale to jedyna wada skodzi.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.