Jakie auto do 5tys z rozkładanymi siedzeniami ?

13 Cze 2011, 22:52

Witam,

Jakie polecacie auto do 5-6 tys?
Musi mieć rozkładane siedzenia, ewentualnie coś w stylu peugeot partner, ponieważ mam firmę (projektujemy i produkujemy odzież) i przewożę czasami kolekcje. Na co dzień jeżdżę po mieście - codziennie i dość sporo dlatego ważne BARDZO ważne jest dla mnie ekonomiczność auta. No i oczywiście, żeby części wymienne nie przerażały ceną. Autem będę chciała od czasu do czasu pojechać w trasę.

Mam ofertę od znajomej - lanos bodajże 98r za 3700, ale obawiam się, że będzie sporo palił a to benzyna (do tej pory jezdzilam thalią dieslem ktora palila 6l ropy wiec malutko).

Nastawiam się na użytkowanie tego auta do 1,5 roku i potem sprzedaż i zakup nowszego bo to pierwsze moje auto (wcześniej jeździłam autem rodziców).

Proszę o rady.
pshczoolka
Nowicjusz

Miejscowość: gdańsk

13 Cze 2011, 23:00

No Lanos po mieście łyknie jakieś 10l,średnio ok 8-9l ale zawsze można założyć gaz i jeżdzić za grosze.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Cze 2011, 23:19

Caddy ;) silniczek jakis Tdi albo sDi.. i się jeździ .. z takich jeszcze wiekszych aut polecam 3 W Kombi;)
x5pawel5x
Nowicjusz

Miejscowość: gostyn

18 Cze 2011, 11:23

barol91 napisał(a):...zawsze można założyć gaz i jeżdzić za grosze.

nie ma i juz nie bedzie jazdy za grosze :( moze byc tylko troche taniej.
nie wiemy ile km bedzie zrobione przez te max 1.5 roku i czy instalacja lpg w ogole sie zwroci. bez solidnego policzenia km i przekalkulowania sprawy to tylko gdybanie. plusem byloby auto z instalcja lpg na gwarancji, ktore latwiej pozniej sprzedac.

pozdr
viwaldi
viwaldi

18 Cze 2011, 16:23

No tak tylko że gaz jest prawie 2razy tańszy od benzyny.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

18 Cze 2011, 16:39

barol91 napisał(a):No tak tylko że gaz jest prawie 2razy tańszy od benzyny.

ale nic z tego nie wynika jezeli nie wiadomo ile zrobi km przez zakladane max 1,5 roku i ile zaplaci za instalacje. skorka moze nie byc warta wyprawki. przeciez nie chodzi o to by jezdzic na tanszym paliwie ale o to by w sumie wyszlo taniej.

pozdr
viwaldi
viwaldi

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

7-miejscowy SUV klasy premium - przegląd modeli
    Do przewiezienia większej liczby osób nie zawsze potrzebny jest minivan. Wystarczy praktyczny SUV z dodatkowym rzędem siedzeń. Modele klasy premium bardzo często oferują taką opcję, co w połączeniu z luksusowym wyposażeniem ...

18 Cze 2011, 20:10

Ja bym Ci radziła zadbaną felicję. Sama mam i bardzo ją sobie chwalę. Spodziewam się, że zaraz będzie najazd na tylną klapę, ale to jedyna wada skodzi.
Alu-dys
Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA

18 Cze 2011, 22:20

No nie powiedziałbym.. dziś akurat przeglądałem ogłoszenia Felicji i pare egzemplarzy miało ogniska korozji na progach i rantach błotników.
Barol
Awatar użytkownika