Jakie auto do 8 tys ?

13 Sie 2014, 15:26

krzycho napisał(a):Nie dość że auto awaryjne jak mało co, to jeszcze w najniższych cenach rynkowych
307 nie jest awaryjne, to udany francuz. :ok:
krzycho napisał(a):A oglądałeś jakiegoś,

Tak, oglądałem 3 egzemplarze. Każdy miał oryginalną powłokę lakierniczą i był w dobrym stanie.
1. 230 tys przebiegu 2.0 8v 115KM z LPG cena 8400
2.280 tys przebiegu 1.8 T 150KM z LPG cena 8800
3. 310 tys przebiegu 2.0 8v 115KM z LPG cena 7500
Wszystkie trzy z komisu, zadbane, co prawda bez książek serwisowych ale przebieg nie gra roli jeśli dobry stan.
Z wyposażenia podstawa. el.szyby, klima, el. lusterka, radio, centralny, 4 poduchy, wpomaganie.
Były to habety, 5 drzwiowe
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

13 Sie 2014, 16:08

Powszechnie wiadomo że 307 to tak awaryjne auta, jak choćby Laguna II, jest to nie tylko jakaś typowa teoria o francuzach (jak tu widziałem jakieś bzdury o Stilo bo Fiat), ale i niestety potwierdzona rzeczywistością.
Znam trzy osoby co miały/mają 307 i co chwilę były problemy, a chyba każdy z nich był kupiony nowy.
Nie psuł się firmowy diesel którym jeździłem, ale to było krótko (pomijam że jeździło się tym tak marnie, jak każdym Peugeotem jakiego znam), poza był to nowy rocznik gdzie dużo błędów naprawili, do tego z malutkim przebiegiem, tylko że takiego za 8 tys nie kupi, za tyle to by dostał najstarszy rocznikowo i zajeżdżony.
Oczywiście może się trafić udany egzemplarz. Choćby wspomnianą Lagunę II kupił mój wujek zaraz kiedy wyszła, chyba 2001, nówka z salonu, dbana jak się dba o nowe auto, nigdy nie spędziła choćby jednej nocy poza garażem, i przez jakieś 5 lat poza normalnymi sprawami eksploatacyjnymi to nie pamiętam żeby musiał z nią cokolwiek robić, w każdym razie nigdy złego słowa nie powiedział... Powodzenia w szukaniu takiego auta, a ja nie będę wciskał ludziom że Laguna II to mało awaryjny samochód bo taki jeden akurat znałem w rodzinie, skoro tylu kierowców wiecznie powtarza ile mieli z tym autem problemów...

Chyba muszę się znowu zainteresować Golfami, faktycznie widzę że i w okolicy ceny spadły, ciekawe co to za "cuda" sprzedają po 8 tys, jeszcze z LPG...
krzycho
Początkujący

Prawo jazdy: 0- 0-2002
Auto: Peugeot 207
Silnik: 1.4 16V
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Astra - kompaktowy hatchback do miasta
    W przypadku tego hatchbacka odmiana Dynamic wyposażona w silnik Diesla o pojemności 1,6 litra i mocy 136 KM została wyceniona na kwotę 91 200 zł. Napęd przekazywany jest w tym przypadku za pomocą automatycznej skrzyni biegów ...