Jakie auto do max 28 tyś ? mazda 3 to dobry wybór? :)

11 Cze 2014, 20:06

Witam. Przyszedł czas na zmianę auta, do wydania na same auto mam 28 tyś max. Przeglądając oferty na alledrogo spodobała mi się taka mazda :
[link do oferty na Allegro wygasł]
rozglądam się jeszcze za fordami jednak ta mazda bardzo mi się spodobała. I tutaj mam takie pytanie do was drodzy forumowicze, jak z awaryjnością tego auta? jakie ma najczęstsze dolegliwości? jak z cenami części w razie awarii ?
Pozdrawiam
Zbir
Początkujący

11 Cze 2014, 20:25

Dla mnie ta Mazda jest podejrzana. Zapytaj na forum mazdaspeed o ten konkretny egzemplarz. Mazda najlepsza jest z benzynowymi. Diesel ma kilka bolączek.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

11 Cze 2014, 20:33

czemu ta mazda wydaje Ci się podejrzana ? Jakie bolączki masz na myśli i jak z cenami części w tym przypadku ? :o
Zbir
Początkujący

12 Cze 2014, 07:47

Nie bądz leniem wejdz tu wszystko jest http://www.mazdaspeed.pl/forum/
Bolączki ma silnik - podkładki pod wtryskami i smok olejowy.
Jeżeli ta Mazda z linku ma ori przebieg sporo rzeczy bedzie niedługo do roboty.
Trzeba się pilnować bo mozna zatrzec silnik jak oleje się powyższe dwie sprawy.
Podejrzana to rocznik 10 wg opisu, a wersje I skończyli w 09. Ma tez nie ori gril bo z MPS albo amerykańca. To w sumie szczegół bo grile się zmienia dla wyglądu, ale tez w przypadku dzwona...zakłada sie to co pod ręka.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Cze 2014, 19:27

Sedan jest znacznie mniejszy w środku.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

13 Cze 2014, 08:17

super doradzacie mam pytanie ostatnie więcej nie chce nikogo męczyć jak to jest z tymi radiami większość nie ma wejścia na usb a jakoś specjalnie nie widzi mi się wożenie 30 płyt w aucie. Da radę takie wejście doczepić jakimś prostym sposobem? VW passat b5 2002 rok nawigacja strzałkowa
Zbir
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik wysokoprężny 1.6 CDTI - Opel
    Nowy silnik wysokoprężny 1.6 l zapewnia najlepsze w swojej klasie osiągi we wszystkich kluczowych parametrach. Został wprowadzony w modelu Zafira Tourer i docelowo zastąpi obecną jednostkę 1.7 l i wersje 2.0 l o niższej mocy ...
    Roadster - bezkompromisowy kabriolet
    Tak jak określenie kabriolet dotyczy szerokiego zbioru samochodów ze zdejmowanym dachem, pod pojęciem roadster kryją się już prawdziwie emocje. "Roadstery wyewoluowały z kabrioletów. W nadwoziu tego typu, o ...

13 Cze 2014, 09:08

Pytasz o Passata czy Mazde?? Do Mazdy da się zamontować usb wystarczy kupić carlink i postępować zgodnie z instrukcją.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

13 Cze 2014, 12:21

pytam o passata
Zbir
Początkujący

13 Cze 2014, 13:10

ta mazda to koniec produkcji 1 generacji trojki. takie modele mozna dostac juz od 15 tys. zastanowilbym sie nad dolozeniem kilku tys bo od 30 kilku tys mozna kupic 2 generacje wygladajaca o niebo lepiej i lepsza konstrukcyjnie.dodam ze diesel w mazdzie jest ryzykowny podobnie jak w wv czy audi. jesli 28 to maximum absolutne to lepiej wybrac cos innego
daytona
Nowicjusz

Auto: nie mam