Jakie auto do ok 35tyś młody rocznik auto raczej małe

15 Lut 2009, 20:39

starałem się znaleźć jakieś narzekanie na silnik 1.7 ale nie znalazłem. w czym 1.3 jest lepsze od 1.7. Bo chyba nie w osiągach a dla mnie to ma w miarę duże znaczenie. 1.3 jest za słabe nawet do corsy.
szol
Nowicjusz

15 Lut 2009, 20:52

Ja bym coś takiego proponował:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Scania R500 V8, Scania Irizar PB 13.9 420 & Peugeot 407 SW 2.0 HDI
FREEQ
Nowicjusz

Miejscowość: Chojnice | Europa

15 Lut 2009, 21:55

nie chcę kombiaka i nie chcę benzyniaka.

corolka fajne autko już nad nim myślałem. niestety z polskich salonów to przeważnie wytłuczone firmówki. jeżeli bym znalazł godną zaufania w super stanie to bym się nie zastanawiał.
francuzy sobie odpuszczam. polscy mechanicy nie umieją tych aut naprawiać.

astra, corolla lub leon ale raczej pierwsze dwa typy.
szol
Nowicjusz

15 Lut 2009, 22:43

Wejdz na www.civicklub.pl wpisz civic diesel i poczytaj sporo problemow, ktore wystepuja w jednostkach 1.7 isuzu.
Sporo tez jest po forach Opla o tych silnikach. Jesli nie chcesz 1.3 to szukaj 1.9
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

16 Lut 2009, 00:29

no jestem jak najbardziej za 1.9 tylko tych aut jest dużo mniej niż 1.7 zresztą 1.3 też nie widziałem jeszcze w ogłoszeniach. Sprowadza się to do tego że będę szukał(a raczej ktoś kto mi szuka) odpowiedniej wersji silnikowej i odpowiedniego stanu auta kolejne pół roku :( oj chyba zainteresuję się bardziej corolkami.
szol
Nowicjusz

16 Lut 2009, 00:45

szol napisał(a):no jestem jak najbardziej za 1.9 tylko tych aut jest dużo mniej niż 1.7 zresztą 1.3 też nie widziałem jeszcze w ogłoszeniach. Sprowadza się to do tego że będę szukał(a raczej ktoś kto mi szuka) odpowiedniej wersji silnikowej i odpowiedniego stanu auta kolejne pół roku :( oj chyba zainteresuję się bardziej corolkami.

Zgadza się. Najmniej jest 1.3, później trochę więcej 1.9 (w sumie najlepsze silniki w Oplu) no i wysyp 1.7, które są najtańsze i chętnie kupowane przez handlarzy.
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

16 Lut 2009, 10:24

Ale z tego też wynika ilość zgłoszeń o awaryjności silnika 1.7. jeżeli tych silników jest 10 razy więcej niż pozostałych razem wziętych to nie ma co się dziwić że jest więcej tematów o ich nawalaniu.
szol
Nowicjusz