Jakie auto do około 7k?

17 Paź 2010, 16:59

Za 5500zł ciężko dostać Vectre w benzynie a co dopiero w dieslu a przebieg kręcony :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Paź 2010, 20:24

I pewnie ledwo odpala :mrgreen:

A niedawno tez spotkała mamuta na drodze :mrgreen:
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

18 Paź 2010, 22:26

w tej cenie swietnym wyborem bedzie Xsara
sam kupilem w silniku 1.4 moze brakuje troszke mocy ale za to jest niesamowicie ekonomiczny (6,5l w mieszanym).
jest o wiele lepiej wyposazony od konkurencji cenowej.
ja za ok 4.5 tys kupilem samochod z co prawda sporym przebiegiem(niecale 200k) ale mimo to nie musze w niego wkladac niesamowitych sum, mam 4 poduszki, brakuje tylko absu.

naprawde polecam ale warto poszukac 1.6 lub HDI

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
xavier
Nowicjusz

Miejscowość: Woźniki

08 Lis 2010, 18:42

Panowie, temat powoli powraca.
Chciałbym obejrzec kilka samochodów w okolicy w tym tygodniu, z jakimś mechanikiem.
Pierw jednak chcę spytać, co sądzicie:
1. Golf III 1,8 , gaz+benzyna, '94r , ~4200zł.
2. Lanos 2000r, 1.5 16V, gaz sekwencja, 5800. Niby ok, ale facet twierdzi, że gaz został zalozony raptem 4 miesiące temu, co mnie niepokoi.
3. Vectra '96r, 1.6 gaz, ~7200zł
4. Mitsubishi Carisma '97r, diesel, ~5500 - facet twierdzi, że jest widocznie wgniecienie, jest sens w ogóle jechać oglądać to auto?
5. Astra '99, gaz, wspomaganie, ~7000zł.

Ludzie deklarują przebiegi w okolicach 150kkm, nie chce mi się jakoś w to wierzyć, ale postanowiłem, że w tej cenie będę raczej zwracal uwage na stan faktyczny silnika niż przebieg, nawet jesli licznik kręcony.
novy154
Początkujący

Miejscowość: Myszków

08 Lis 2010, 19:23

Golf podejrzanie tani no i ten przebieg jak mówisz pewnie skręcony.
Lanos,no niby tam silniki dobrze znoszą gaz (w dodatku sekwencje) ale po 4miechach sprzedać?
Astra,która generacja?Jeśli I to za drogo a jeśli II to znowu za tanio.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

08 Lis 2010, 19:34

Tego nie wiem, muszę zadzwonić.

Jest jeszcze jedna Astra w gazie, ze wspomaganiem, rocznik 95, więc na Pewno I. 4800 sobie krzyczą.

I, Barol, bo widze, ze siedzisz w daewoo - co sądzisz o Nubirach? Jest ogłoszenie, '98 gaz, ale nie dzwoniłem nawet. Jakie to autka w porównaniu z lanosem?

I co z tą carismą, warto ogladac?
novy154
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Toyota GT86
    Długo oczekiwany sportowy samochód Toyoty znalazł się w salonach sprzedaży w 2012 roku, wraz z bliźniaczym modelem Subaru BRZ. Oba samochody współpracujących ze sobą japońskich producentów zajęły drugie ...

08 Lis 2010, 19:46

A jaki silnik w tej Nubirze?Ogólnie auto jest bardzo wytrzymałe,dobrze sie prowadzi,duży komfort podczas podrózy i uwierz że jeśli trafisz na zadbany egzemplarz z bogatą opcją to nie będziesz chciał go sprzedać,u mnie w styczniu będzie już 8lat jak to Lanos jest u mnie więc warto.
Barol
Awatar użytkownika

08 Lis 2010, 20:01

Z nubirą sprawa wygląda tak:
1,6SX gaz, '99, ~210kkm na liczniku, do wymiany linka od hamulca na chwile obecną i to mniej więcej tyle, co się dowiedziałem.
novy154
Początkujący

08 Lis 2010, 22:21

Szkoda że nie 2.0 bo osiągi lepsze a spalanie podobne ale 1.6 też daje rade.210tys to żle nie jest,jeśli była dobrze dbana to do 350-400tys.km pojeżdzi spokojnie bez remontu.
Barol
Awatar użytkownika

11 Lis 2010, 10:24

Jadę dziś obejrzeć golfa, vectrę i astrę, dam znać jak to wygląda ;)

[ Dodano: 11 Listopad 2010, 15:25 ]
Przepraszam, za post pod postem, ale :
Astra jest ok, zadbana, ale prawie 7 tysięcy to nieco za dużo.
Golf tragedia, tak jak podejrzewalem, od razu widac, ze bity, wszedzie rdza etc.

Najciekawsza wydaje się vectra, z wyglądu ok, nie wygląda na bitą, jutro pewnie przejadę się z właścicielem na stację kontroli pojazdów, zobaczymy co i jak ;)

Facet krzyczy 7200. Co myślicie?
novy154
Początkujący