Kamil2444 napisał(a): nie ma samochodu idealnego, jeden ma coś czego drugi nie ma, a ja chce wychwycić taki który będzie miał tego wszystkiego jak najwięcej,
No to widzę,że Ty
![Uśmiechnięty :)]()
szukasz C5-tki !!!
Co do ekonomiki spalania grupy VW ,to się nie zgodzę. Te auta do najoszczędniejszych w spalaniu nie należą. Do niedawna miałem 2 samochód w domu A3 z 1,9 TDI-110 KM. Niestety żona miała "całuska" i nie opłacało się naprawiać kasty. Spalanie a i owszem...latem na szosie i to pustej koło 5l i to bez wyprzedzania z V poniżej 100 km/h...
![Tak :yes:]()
Ale zima i ruch miejski i korki,to już poniżej 8 l nie schodziło..! Standard w mieście i to niezależnie od pory roku to 7,2-7,5l. O jakiej ekonomii mówimy w porównaniu do lpg..? Kwoty nie kłamią. Taniej jeździ się Scenikiem z 1,8 16v i sekwencją (miasto 10,5l po korkach gazu ,a w trasie 7,5-8l), niż A3 w TDI...
Do czego piję (to piwo) ..? Auta z grupy VW nie są ekonomicznie przy normalnym użytkowaniu.
Nie chcę po prostu żebyś się zawiódł i wierzył w statystyczne spalanie o którym wyczytałeś w necie.
Zaskoczę cię ale piszę o rzeczach które sam sprawdziłem więc ...mało pali Astra II z silnikiem 1,7 DTI. Renówki w benzynie relatywnie mało palą. Mało palą Fiaty z silnikami o małej pojemności typu Stilo/Punto 1,2 -16V. VW z silnikiem 1,6 w benzynie sprzed 10 lat ...nie mieści się w 10l po miejskich korkach i nie ważne czy to będzie Golf czy Cordoba 1,6. Owszem koszty utrzymania są relatywnie tanie i akceptowalne mówimy tu o obsłudze i wymianach części.
![Uśmiechnięty :)]()