Za te pieniążki to das auto w żadnym wypadku bym nie kupił ... Wolałbym porozglądać się za mniej docenianymi autkami na Polskim rynku ... Typu Fiat, Peugeot, Renault, Citroen, Daewoo... Będę to autka młodsze, z mniejszym przebiegiem i często lepiej wyposażone... Od siebie tak po krótce zaproponuje:
- Daewoo Lanos może stylizacją tyłka nie urywa ale często idzie go dostać w dobrym roczniku, z dobrym przebiegiem i często od pierwszego właściciela... Dobre autka do gazu...
- Renault Megane np. wersja Coupe do dziś dzień mnie zachwyca ... Unikać silnika 2.0 IDE i wszystko
- Fiat Bravo/Brava/Marea unikać 1.4 pod maską i 2.0 (tutaj akurat w kwestiach ekonomiczności, bo silnik ma piękny dźwięk i sporo mocy) Najlepszy jest albo 1.9JTD albo 1.6 16V
- Peugeot 406 - zależnie od wersji ja uwielbiam Coupe
![Wink ;)]()
- Citroen Xsara - znajomy miał nie narzekał ale osobiście Megane lepiej mi do gustu przypadła
- Renault Laguna ale pierwsza wersja po flu typowy kanapowóz ... Super na polskie drogi ... Z reguły każda jest dobrze wyposażona ... Silniki dobre do LPG
Zaraz ktoś tutaj napisze że się psują itp... Każdy się psuje miałem też i opla i VW i Audi i jakoś nie odczułem jakiegoś tutaj cudu techniki jak autka trafiały do mechanika tak trafiały ... Ceny części ?? Albo tańsze od np. VW albo bardzo porównywalne ale z reguły tańsze ... Byle właśnie nie kupić jakiegoś wymysłu techniki albo tak ściuchranego że nadaje się na żyletki ...