Jakie auto kupić do 50-60 tys

10 Cze 2024, 08:40

Witam, powoli zbliża się moment wymiany mojego starego e46 r6 na nowsze autko. Dotychczasowe po przejechaniu 150k km nie zawsze okazywalo się bezawaryjne, jednak zaraziłem się do tej marki i jest jeden problem, a mianowicie e90 jest już stare i rozglądam się za f31 a do 60 tys jedynym słusznym silnikiem jest 2.0 diesel. Rocznie robię do 25tys km i raczej krótkie dystanse i nie wiem czy diesel to dobry pomysł, może wycięcie ekologii to jest jakieś rozwiazanie? Czy lepiej szukać jakiegoś innego auta z silnikiem pod gaz? Ford fusion jest za duży bo o nim też myślałem i po głowie chodzi mi jeszcze Renault Megane 2.0 tce, słyszałem dobre opinie na temat tego silnika ale boję się przesiadki z bmw do renaulta, i to że francuza musiałbym kupić z manualem. Jest jeszcze volvo s60 2.5 ale części do volvo są zbyt drogie, może polecicie jeszcze jakieś auta z dobrą benzyną pod lpg? Będę wdzięczy, a jeśli nie to czy warto pchać się w f31 w dieselku :D
Octopus121
Nowicjusz

10 Cze 2024, 09:35

Octopus121 napisał(a):jednak zaraziłem się do tej marki i jest jeden problem, a mianowicie e90 jest już stare i rozglądam się za f31
Skoro zraziłeś się do tej marki to czemu szukasz kolejnego BMW? generalnie modele F uchodzą za bardzo awaryjne więc może się okazać ze problemy które miałeś i ich koszty w swojej obecnej E46 to pikuś przy tym nowszym :wink:
Moskito
Początkujący

Zdjęcia: 17

10 Cze 2024, 11:14

Do volvo części drogie ale gruz f31 w dieselku już ok?

Stawiam dolary przeciw orzechom, że długoterminowe koszty utrzymania volvo będą o połowę niższe niż bmw
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, uważaj na pracowników drogowych
    Okazuje się, że bycie pracownikiem drogowym nie należy do najbezpieczniejszych sposobów zarobkowania. Poważne zagrożenie dla tych osób stanowią… kierowcy, którzy ignorują ostrzegawcze oznakowanie ...
    Pierwszy hybrydowy SUV na świecie
    22 marca 2005 roku debiutowała Toyota Harrier Hybrid, poza Japonią znana jako Lexus RX 400h – pierwszy na świecie seryjnie produkowany SUV z napędem hybrydowym. W ciągu zaledwie kilku dni amerykańscy dealerzy zebrali ...