Jakie auto kupic do 55 tysiecy?

02 Lis 2008, 14:20

Hej!
Prosilbym Was o rade... Jakie autko kupic do 55 tysiecy?
Moj znajomy jezdzil Avensis- full opcja, co tylko sie dalo to mial, silnik 2.0 d-4d rocznik 2003 i oferuje mi za nia 50 tys. Auto baaardzo zadbane, uzytkowane z niezwyklym rozsadkiem, ale cena wydaje mi sie troszke za wysoka...
Zastanawiam sie jeszcze nad obecnym Passatem, moze volvo s60 lub nawet s80 ( ale to chyba juz za 55tysiecy to slaby model sie dostanie) , moze troszke starsze Audi a6 lub nowsze a4, Bmw 3 lub 5...

Dlatego jestem w kropce, bo 55 tysiecy to nie mala kwota a mi zalezy na komfortowym aucie, ktore jednak bedzie sie rzadko psulo, bedzie ekonomiczne.

Prosze doradzcie mi co warto kupic za taka kwote...
Czekam na Wasze opinie!
Pozdrawiam
divertin
Nowicjusz

Miejscowość: Borucin

02 Lis 2008, 15:29

Ekonomiczne czyli diesel :D

Z tych co podałes to najlepsze było by A4 albo BMW 3

A może coś takiego?

Opel Signum
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Honda Accord

Skoda Superb
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

02 Lis 2008, 16:00

Accord odpada... Kiedy widze tyl auta to najchetniej oddal bym takie za darmo heh- no nie podoba mi sie :(

Signum takze odpada- potrzebny sedan :)

A Superb? Dzieki za oferte! Szczerze to nie wiedzialem ze one stoja tak "tanio" a w koncu to podobno najekonomiczniejsza limuzyna na rynku... Dzieki za ta opcje- powaznie sie nad takowa zastanawiam, ale raczej w wersji 1.9 tdi :)
Pozdrawiam
divertin
Nowicjusz

Miejscowość: Borucin

02 Lis 2008, 20:42

Hmmm... Ten silnik ma 130 koni mocy.

Silnik jest głośny ale zrywny jak na swój wiek

V-Max 205km/h
0-100km - 10.4

A pali niewiele średnio 5.7 litra na 100km. W mieście też nie przekracza 10. Pali 7.7, a na trasie 4.6. To oczywiście dane producenta.

W Superbie jest strasznie dużo miejsca i deska rozdzielcza jest bardzo ergonomiczna.

Ja bym ci proponował silnik 1.8 T o 150 koni mocy dużo więcej nie pali a osiągi są lepsze.

V-Max - 216km/h
0-100 - 9.5
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus zrobił crossovera UX 250h z… czekolady
    Czy samochód może być słodki? Ależ oczywiście. I do tego wcale nie musi być filigranowym hatchbackiem. Wystarczy, że zostanie zrobiony z czekolady. Właśnie taki jest wyjątkowy UX 250h, którego Lexus stworzył ...
    Volkswagen Crafter "Van of the Year 2017"
    Nowy Crafter marki Volkswagen Samochody Użytkowe, produkowany wyłącznie w fabryce w Białężycach koło Wrześni, pod wieloma względami wyznacza standardy wśród aut dostawczych. Samochód ma bardzo bogate wyposażenie ...