Jakie auto kupic do 55000zl

09 Sie 2010, 18:18

"auto będzie z pewnością chipowane" rozumiem że miałeś na myśłi zmianę programu w kompie .Znam kogoś takiego ,robił Golfa 1,9TDI 90km kuzynki synowi ,zmienił program i auto ma obecnie ok 125 km ,koszt 800-900zł (nie pamiętam dokładnie).Spalanie wcale nie musi być większe .Audi to dobry wybór ,co do Mazdy mam odmienne zdanie ,zobacz jak tanie są te auta zagranicą i nie dzieje się to bez powodu.
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

10 Sie 2010, 08:39

czeslaw555 napisał(a):"auto będzie z pewnością chipowane" rozumiem że miałeś na myśłi zmianę programu w kompie .Znam kogoś takiego ,robił Golfa 1,9TDI 90km kuzynki synowi ,zmienił program i auto ma obecnie ok 125 km ,koszt 800-900zł (nie pamiętam dokładnie).Spalanie wcale nie musi być większe .Audi to dobry wybór ,co do Mazdy mam odmienne zdanie ,zobacz jak tanie są te auta zagranicą i nie dzieje się to bez powodu.

dobra handlarzu, fajnie ze sprowadzasz caly czas passaty i a4 ale wyobraz sobie ze to nie szczyt marzen kazdego Polaka. To chyba logiczne ze w Niemczech 6tka np. bedzie tansza od 3er albo c-klasy skoro wyjsciowo kosztujo 50 tysiecy zl wiecej(10 tys eur powiedzmy) w podobnych wersjach.
Akurat Mazda ma bardzo dobra opinie i w Polsce i w Niemczech, a kosztuje porywnywalne pieniadze z konkurentami klasy srediej...(nie premium bo do takiej sie nie zalicza)- tanie mazdy, bmw, volvo i mb sa w polsce bo handlarze(nie wiem czy Ty bo mimo wszystko nie mozna generalizowac) sprowadzaja bite szroty albo poleasingowce z ogromnymi przebiegami, stad smieszne ceny(po 36 tysiecy za auto segmentu d z 2007 i dieslem oraz przebiegiem tradycyjnie nizszym niz 160 kkm))
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

10 Sie 2010, 09:04

Mazdy faktycznie cieszą się dobrą opinią.

Audi A4 za 55 tysięcy nie polecam - kupisz albo z 1.9 TDI który jest głośny i dosyć starej konstrukcji, albo z 2.0 TDI który do 2007 miał słabą jakość. A 2-letniego A4 w tej cenie nie kupisz, chyba że jakieś bite albo z ogromnym przebiegiem. Jeśli chcesz A4, to w benzynce, 2.0 albo 1.8 TFSI będzie miało na tyle zadowalające osiągi że nie sądze aby ci się chciało bawić w tuning :)

Subaru podobnie - w benzynie bardzo dobre, ale w dieslu też nie kupuj.

Myślałeś może o Alfie Romeo 159? Ma bardzo dobre diesle, ładnie wygląda, jeszcze lepiej jeździ oraz ma korzystny stosunek ceny do wieku.

Jeśli natomiast koniecznie chcesz coś niemieckiego lub japońskiego, to BMW serii 3 - 320d albo jeszcze lepiej 330d - tym silnikom nie można nic zarzucić, a prowadzenie lepsze niż w Mazdach, Audi czy Volvo. Z japońskich, oprócz Mazdy, dobra jest też Honda Accord z dieslem 2.2 - świetna jednostka, chociaż wygląd Accorda w wersji kombi przed liftingiem nie jest za szczególny
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

10 Sie 2010, 12:16

JerzyB333 napisał(a):
czeslaw555 napisał(a):"auto będzie z pewnością chipowane" rozumiem że miałeś na myśłi zmianę programu w kompie .Znam kogoś takiego ,robił Golfa 1,9TDI 90km kuzynki synowi ,zmienił program i auto ma obecnie ok 125 km ,koszt 800-900zł (nie pamiętam dokładnie).Spalanie wcale nie musi być większe .Audi to dobry wybór ,co do Mazdy mam odmienne zdanie ,zobacz jak tanie są te auta zagranicą i nie dzieje się to bez powodu.

dobra handlarzu, fajnie ze sprowadzasz caly czas passaty i a4 ale wyobraz sobie ze to nie szczyt marzen kazdego Polaka. To chyba logiczne ze w Niemczech 6tka np. bedzie tansza od 3er albo c-klasy skoro wyjsciowo kosztujo 50 tysiecy zl wiecej(10 tys eur powiedzmy) w podobnych wersjach.
Akurat Mazda ma bardzo dobra opinie i w Polsce i w Niemczech, a kosztuje porywnywalne pieniądze z konkurentami klasy srediej...(nie premium bo do takiej sie nie zalicza)- tanie mazdy, bmw, volvo i mb sa w polsce bo handlarze(nie wiem czy Ty bo mimo wszystko nie mozna generalizowac) sprowadzaja bite szroty albo poleasingowce z ogromnymi przebiegami, stad smieszne ceny(po 36 tysiecy za auto segmentu d z 2007 i dieslem oraz przebiegiem tradycyjnie nizszym niz 160 kkm))

handlarze to może jesteś Ty ,ja nie sprowadzam aut , co ja napisałem ? że volvo za 35 to dobre auto ?nie bo takich cen nie ma też zagranicą ,są tylko wyższe i ściągane są śmieci. Czytaj posty ze zrozumieniem ,passaty te nowe to też g...Co do mazdy mam wyrobione zdanie i nie uważam tego auta za coś ineteresującego ,no może wygląd.Mazda 6 nie jest dlatego tańsza że jej cena początkowa jest niższa, tylko dlatego że "zapracowała " na swoją opinię .Jak w każdej marce tak i w tej są wyjątki .Wiem że masz taką na sprzedaż może dlatego tak piszesz o 6 żeby sprzedać :?: .Co do opinii o silniku 1,9TDI to nie jest już taki głośny itd. jak montowany w autach z np. 98r. lub wcześniej .
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

10 Sie 2010, 13:18

czeslaw555 napisał(a):
JerzyB333 napisał(a):

Akurat Mazda ma bardzo dobra opinie i w Polsce i w Niemczech, a kosztuje porywnywalne pieniądze z konkurentami klasy srediej...(nie premium bo do takiej sie nie zalicza)- tanie mazdy, bmw, volvo i mb sa w polsce bo handlarze(nie wiem czy Ty bo mimo wszystko nie mozna generalizowac) sprowadzaja bite szroty albo poleasingowce z ogromnymi przebiegami, stad smieszne ceny(po 36 tysiecy za auto segmentu d z 2007 i dieslem oraz przebiegiem tradycyjnie nizszym niz 160 kkm))

handlarze to może jesteś Ty ,ja nie sprowadzam aut , co ja napisałem ? że volvo za 35 to dobre auto ?nie bo takich cen nie ma też zagranicą ,są tylko wyższe i ściągane są śmieci. Czytaj posty ze zrozumieniem ,passaty te nowe to też g...Co do mazdy mam wyrobione zdanie i nie uważam tego auta za coś ineteresującego ,no może wygląd.Mazda 6 nie jest dlatego tańsza że jej cena początkowa jest niższa, tylko dlatego że "zapracowała " na swoją opinię .Jak w każdej marce tak i w tej są wyjątki .Wiem że masz taką na sprzedaż może dlatego tak piszesz o 6 żeby sprzedać :?: .Co do opinii o silniku 1,9TDI to nie jest już taki głośny itd. jak montowany w autach z np. 98r. lub wcześniej .

Nie jestem handlarzem ale mam z wieloma stycznosc. Przeczytaj sobie co masz w opisie i stad moje podejrzenia. tak mam na sprzedaz, ale skoro by mnie rozczarowala to po co kupowalbym nowa szostke w salonie(juz zamowilem) odbieram 31 sierpnia :roll: :roll: :roll:
U Ciebie ta opinia wynika zapewne ze slabego zabezpieczenia antykorozyjnego. Racja ale egzemplrze po 2005 juz tego problemu nie maja(mam z 2007 i nic nie wskazuje by bylo inaczej). Kolo 2M? Pokaz mi diesla ktory nie ma tego problemu(chociaz jak sie ma 80 tys. rzeczywistego przebiegu to nie problem- u mnie jest OK). Cos jeszcze? Bo poza tym nikt nie mowi o istotnych wadach 6tki. IMO nieco za glosna przy v>100 km/h.
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ