REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
czeslaw555 napisał(a):"auto będzie z pewnością chipowane" rozumiem że miałeś na myśłi zmianę programu w kompie .Znam kogoś takiego ,robił Golfa 1,9TDI 90km kuzynki synowi ,zmienił program i auto ma obecnie ok 125 km ,koszt 800-900zł (nie pamiętam dokładnie).Spalanie wcale nie musi być większe .Audi to dobry wybór ,co do Mazdy mam odmienne zdanie ,zobacz jak tanie są te auta zagranicą i nie dzieje się to bez powodu.
JerzyB333 napisał(a):czeslaw555 napisał(a):"auto będzie z pewnością chipowane" rozumiem że miałeś na myśłi zmianę programu w kompie .Znam kogoś takiego ,robił Golfa 1,9TDI 90km kuzynki synowi ,zmienił program i auto ma obecnie ok 125 km ,koszt 800-900zł (nie pamiętam dokładnie).Spalanie wcale nie musi być większe .Audi to dobry wybór ,co do Mazdy mam odmienne zdanie ,zobacz jak tanie są te auta zagranicą i nie dzieje się to bez powodu.
dobra handlarzu, fajnie ze sprowadzasz caly czas passaty i a4 ale wyobraz sobie ze to nie szczyt marzen kazdego Polaka. To chyba logiczne ze w Niemczech 6tka np. bedzie tansza od 3er albo c-klasy skoro wyjsciowo kosztujo 50 tysiecy zl wiecej(10 tys eur powiedzmy) w podobnych wersjach.
Akurat Mazda ma bardzo dobra opinie i w Polsce i w Niemczech, a kosztuje porywnywalne pieniądze z konkurentami klasy srediej...(nie premium bo do takiej sie nie zalicza)- tanie mazdy, bmw, volvo i mb sa w polsce bo handlarze(nie wiem czy Ty bo mimo wszystko nie mozna generalizowac) sprowadzaja bite szroty albo poleasingowce z ogromnymi przebiegami, stad smieszne ceny(po 36 tysiecy za auto segmentu d z 2007 i dieslem oraz przebiegiem tradycyjnie nizszym niz 160 kkm))
czeslaw555 napisał(a):JerzyB333 napisał(a):czeslaw555 napisał(a):"auto będzie z pewnością chipowane" rozumiem że miałeś na myśłi zmianę programu w kompie .Znam kogoś takiego ,robił Golfa 1,9TDI 90km kuzynki synowi ,zmienił program i auto ma obecnie ok 125 km ,koszt 800-900zł (nie pamiętam dokładnie).Spalanie wcale nie musi być większe .Audi to dobry wybór ,co do Mazdy mam odmienne zdanie ,zobacz jak tanie są te auta zagranicą i nie dzieje się to bez powodu.
dobra handlarzu, fajnie ze sprowadzasz caly czas passaty i a4 ale wyobraz sobie ze to nie szczyt marzen kazdego Polaka. To chyba logiczne ze w Niemczech 6tka np. bedzie tansza od 3er albo c-klasy skoro wyjsciowo kosztujo 50 tysiecy zl wiecej(10 tys eur powiedzmy) w podobnych wersjach.
Akurat Mazda ma bardzo dobra opinie i w Polsce i w Niemczech, a kosztuje porywnywalne pieniądze z konkurentami klasy srediej...(nie premium bo do takiej sie nie zalicza)- tanie mazdy, bmw, volvo i mb sa w polsce bo handlarze(nie wiem czy Ty bo mimo wszystko nie mozna generalizowac) sprowadzaja bite szroty albo poleasingowce z ogromnymi przebiegami, stad smieszne ceny(po 36 tysiecy za auto segmentu d z 2007 i dieslem oraz przebiegiem tradycyjnie nizszym niz 160 kkm))
handlarze to może jesteś Ty ,ja nie sprowadzam aut , co ja napisałem ? że volvo za 35 to dobre auto ?nie bo takich cen nie ma też zagranicą ,są tylko wyższe i ściągane są śmieci. Czytaj posty ze zrozumieniem ,passaty te nowe to też g...Co do mazdy mam wyrobione zdanie i nie uważam tego auta za coś ineteresującego ,no może wygląd.Mazda 6 nie jest dlatego tańsza że jej cena początkowa jest niższa, tylko dlatego że "zapracowała " na swoją opinię .Jak w każdej marce tak i w tej są wyjątki .Wiem że masz taką na sprzedaż może dlatego tak piszesz o 6 żeby sprzedać.Co do opinii o silniku 1,9TDI to nie jest już taki głośny itd. jak montowany w autach z np. 98r. lub wcześniej .