Jakie auto kupic do 55000zl

09 Sie 2010, 18:18

"auto będzie z pewnością chipowane" rozumiem że miałeś na myśłi zmianę programu w kompie .Znam kogoś takiego ,robił Golfa 1,9TDI 90km kuzynki synowi ,zmienił program i auto ma obecnie ok 125 km ,koszt 800-900zł (nie pamiętam dokładnie).Spalanie wcale nie musi być większe .Audi to dobry wybór ,co do Mazdy mam odmienne zdanie ,zobacz jak tanie są te auta zagranicą i nie dzieje się to bez powodu.
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

10 Sie 2010, 08:39

czeslaw555 napisał(a):"auto będzie z pewnością chipowane" rozumiem że miałeś na myśłi zmianę programu w kompie .Znam kogoś takiego ,robił Golfa 1,9TDI 90km kuzynki synowi ,zmienił program i auto ma obecnie ok 125 km ,koszt 800-900zł (nie pamiętam dokładnie).Spalanie wcale nie musi być większe .Audi to dobry wybór ,co do Mazdy mam odmienne zdanie ,zobacz jak tanie są te auta zagranicą i nie dzieje się to bez powodu.

dobra handlarzu, fajnie ze sprowadzasz caly czas passaty i a4 ale wyobraz sobie ze to nie szczyt marzen kazdego Polaka. To chyba logiczne ze w Niemczech 6tka np. bedzie tansza od 3er albo c-klasy skoro wyjsciowo kosztujo 50 tysiecy zl wiecej(10 tys eur powiedzmy) w podobnych wersjach.
Akurat Mazda ma bardzo dobra opinie i w Polsce i w Niemczech, a kosztuje porywnywalne pieniadze z konkurentami klasy srediej...(nie premium bo do takiej sie nie zalicza)- tanie mazdy, bmw, volvo i mb sa w polsce bo handlarze(nie wiem czy Ty bo mimo wszystko nie mozna generalizowac) sprowadzaja bite szroty albo poleasingowce z ogromnymi przebiegami, stad smieszne ceny(po 36 tysiecy za auto segmentu d z 2007 i dieslem oraz przebiegiem tradycyjnie nizszym niz 160 kkm))
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

10 Sie 2010, 09:04

Mazdy faktycznie cieszą się dobrą opinią.

Audi A4 za 55 tysięcy nie polecam - kupisz albo z 1.9 TDI który jest głośny i dosyć starej konstrukcji, albo z 2.0 TDI który do 2007 miał słabą jakość. A 2-letniego A4 w tej cenie nie kupisz, chyba że jakieś bite albo z ogromnym przebiegiem. Jeśli chcesz A4, to w benzynce, 2.0 albo 1.8 TFSI będzie miało na tyle zadowalające osiągi że nie sądze aby ci się chciało bawić w tuning :)

Subaru podobnie - w benzynie bardzo dobre, ale w dieslu też nie kupuj.

Myślałeś może o Alfie Romeo 159? Ma bardzo dobre diesle, ładnie wygląda, jeszcze lepiej jeździ oraz ma korzystny stosunek ceny do wieku.

Jeśli natomiast koniecznie chcesz coś niemieckiego lub japońskiego, to BMW serii 3 - 320d albo jeszcze lepiej 330d - tym silnikom nie można nic zarzucić, a prowadzenie lepsze niż w Mazdach, Audi czy Volvo. Z japońskich, oprócz Mazdy, dobra jest też Honda Accord z dieslem 2.2 - świetna jednostka, chociaż wygląd Accorda w wersji kombi przed liftingiem nie jest za szczególny
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

10 Sie 2010, 12:16

JerzyB333 napisał(a):
czeslaw555 napisał(a):"auto będzie z pewnością chipowane" rozumiem że miałeś na myśłi zmianę programu w kompie .Znam kogoś takiego ,robił Golfa 1,9TDI 90km kuzynki synowi ,zmienił program i auto ma obecnie ok 125 km ,koszt 800-900zł (nie pamiętam dokładnie).Spalanie wcale nie musi być większe .Audi to dobry wybór ,co do Mazdy mam odmienne zdanie ,zobacz jak tanie są te auta zagranicą i nie dzieje się to bez powodu.

dobra handlarzu, fajnie ze sprowadzasz caly czas passaty i a4 ale wyobraz sobie ze to nie szczyt marzen kazdego Polaka. To chyba logiczne ze w Niemczech 6tka np. bedzie tansza od 3er albo c-klasy skoro wyjsciowo kosztujo 50 tysiecy zl wiecej(10 tys eur powiedzmy) w podobnych wersjach.
Akurat Mazda ma bardzo dobra opinie i w Polsce i w Niemczech, a kosztuje porywnywalne pieniądze z konkurentami klasy srediej...(nie premium bo do takiej sie nie zalicza)- tanie mazdy, bmw, volvo i mb sa w polsce bo handlarze(nie wiem czy Ty bo mimo wszystko nie mozna generalizowac) sprowadzaja bite szroty albo poleasingowce z ogromnymi przebiegami, stad smieszne ceny(po 36 tysiecy za auto segmentu d z 2007 i dieslem oraz przebiegiem tradycyjnie nizszym niz 160 kkm))

handlarze to może jesteś Ty ,ja nie sprowadzam aut , co ja napisałem ? że volvo za 35 to dobre auto ?nie bo takich cen nie ma też zagranicą ,są tylko wyższe i ściągane są śmieci. Czytaj posty ze zrozumieniem ,passaty te nowe to też g...Co do mazdy mam wyrobione zdanie i nie uważam tego auta za coś ineteresującego ,no może wygląd.Mazda 6 nie jest dlatego tańsza że jej cena początkowa jest niższa, tylko dlatego że "zapracowała " na swoją opinię .Jak w każdej marce tak i w tej są wyjątki .Wiem że masz taką na sprzedaż może dlatego tak piszesz o 6 żeby sprzedać :?: .Co do opinii o silniku 1,9TDI to nie jest już taki głośny itd. jak montowany w autach z np. 98r. lub wcześniej .
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

10 Sie 2010, 13:18

czeslaw555 napisał(a):
JerzyB333 napisał(a):

Akurat Mazda ma bardzo dobra opinie i w Polsce i w Niemczech, a kosztuje porywnywalne pieniądze z konkurentami klasy srediej...(nie premium bo do takiej sie nie zalicza)- tanie mazdy, bmw, volvo i mb sa w polsce bo handlarze(nie wiem czy Ty bo mimo wszystko nie mozna generalizowac) sprowadzaja bite szroty albo poleasingowce z ogromnymi przebiegami, stad smieszne ceny(po 36 tysiecy za auto segmentu d z 2007 i dieslem oraz przebiegiem tradycyjnie nizszym niz 160 kkm))

handlarze to może jesteś Ty ,ja nie sprowadzam aut , co ja napisałem ? że volvo za 35 to dobre auto ?nie bo takich cen nie ma też zagranicą ,są tylko wyższe i ściągane są śmieci. Czytaj posty ze zrozumieniem ,passaty te nowe to też g...Co do mazdy mam wyrobione zdanie i nie uważam tego auta za coś ineteresującego ,no może wygląd.Mazda 6 nie jest dlatego tańsza że jej cena początkowa jest niższa, tylko dlatego że "zapracowała " na swoją opinię .Jak w każdej marce tak i w tej są wyjątki .Wiem że masz taką na sprzedaż może dlatego tak piszesz o 6 żeby sprzedać :?: .Co do opinii o silniku 1,9TDI to nie jest już taki głośny itd. jak montowany w autach z np. 98r. lub wcześniej .

Nie jestem handlarzem ale mam z wieloma stycznosc. Przeczytaj sobie co masz w opisie i stad moje podejrzenia. tak mam na sprzedaz, ale skoro by mnie rozczarowala to po co kupowalbym nowa szostke w salonie(juz zamowilem) odbieram 31 sierpnia :roll: :roll: :roll:
U Ciebie ta opinia wynika zapewne ze slabego zabezpieczenia antykorozyjnego. Racja ale egzemplrze po 2005 juz tego problemu nie maja(mam z 2007 i nic nie wskazuje by bylo inaczej). Kolo 2M? Pokaz mi diesla ktory nie ma tego problemu(chociaz jak sie ma 80 tys. rzeczywistego przebiegu to nie problem- u mnie jest OK). Cos jeszcze? Bo poza tym nikt nie mowi o istotnych wadach 6tki. IMO nieco za glosna przy v>100 km/h.
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy płukanki do silnika rzeczywiście pomagają?
    Temat płukanek do silnika to powód do niekończące się dyskusji. Niektórzy uważają, że użycie płukanki nie tylko nie pomaga, ale może nawet zaszkodzić silnikowi. Inni są fanami płukanek i stosują je jako środek ...