09 Sie 2010, 16:48
odnoszę wrażenie że szukasz auta, przepraszam ża wyrażenie "szpanerskiego" tyle wyczytałem z późniejszych wypowiedzi. Natomiast w pierwszej zamieściłeś co byś chciał i tu też są sprzeczności ,jest w opisie że ma być ekonomiczne i tanie w eksploatacji, szybkie ,to dla mnie może być Audi A4 ,lub Mercedes W203 z silnikiem 2,2lub 2,7 CDI .Jeżeli też nie będziesz jeździł do serwisu tylko do normalnych warsztatów ,to będzie spełnione Twoje marzenie co do taniego w utrzymaniu .Co do spalania ja mam (mam w sumie 3 auta) takiego mercedesa i spalanie na autobanie przy prędkościach ,tam gdzie można oczywiście ,od 130 km/h do 180km/h średnio wynosi ok.6,7 do 7,1 litra .wszystko zależy czy klima włączona czy nie .
Jadąc "emerycko" np ze Szczecina do Gdańsk i przestrzegając przepisów średnia spalania 4,8L/100km .I na pewno jest to dużo lepszym rozwiązaniem i niż mazda 6, Audi A4 1,9 TDI (też mam takie) tak samo dobra propozycja wg.mnie . BMW ,nie podoba mi się środek ale też można polecić to auto .
Volvo V50 za 35 -40 tys zł na Allegro? ,to żart nie auto ,to są sprowadzone śmieci ,auto też do tanich w utrzymaniu nie należy no i jest to Chińska marka (kupili Volvo).
Natomiast zakup tych wymienionych polecanych marek za kwotę 55 tys jest jak najbardziej możliwy ,ale nie licz na jakieś bardzo młode roczniki. Oczywiście Allegro pozwala na taki zakup ale rozmawiamy o dobrych ,oszczędnych i ekonomicznych autach i trudno o takie na Allegro .
"auto będzie z pewnością chipowane " i tu już mam wątpliwości co do Twoich wcześniejszych założeń.
Ostatnio edytowany przez
czeslaw555, 09 Sie 2010, 18:14, edytowano w sumie 1 raz