Jakie auto kupić do 7000zł

16 Maj 2006, 13:18

Wiem, że pytania tego typu powtarzają się i będą się powtarzać, ale chyba od tego jest forum...

Więc moje typy, to: (nie wiem czy za tyle kupie taki model, ale pisze na co "poluje")

- Honda Civic
- Opel Astra
- Golf III
- Fiat Punto
- BMW 3

Wiem, że 7 000zł to nie jest za wiele, ale zawsze coś (więcej nie chcą mi dać). Moje auto powinno być typu Hatchback, ew. Coupe. Mile widziany tuning, małe car-audio, itp. bajery. Jednym z ważniejszych szczegółów jest spalanie. Czym mniejszy silnik tym lepiej. A jush najlepiej to na Gaz. Co polecacie... :) (niekoniecznie z wyżej wyminionych modeli)
MaRio-sKaTe
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jaworzno (Sląśk)

16 Maj 2006, 18:47

Witam,
Cieżki wybór jak byś miał trochę więcej gotówki było by łatwiej :)
Z tej piątki którą podałeś i ceny jaką możesz przeznaczyć to myślę że powinieneś wybierać pomiędzy Oplem Astrą,a Golfem III. Punto to Fiat więc odradzam, BMW 3 ciezko będzie kupić w dobrym stanie no i przeważnie sporo palą, co do Civica to fajne autko i najbardziej z tych wszystkich bym go polecał z silnikiem 1.4i, ale trzymają cenę i chyba za tyle nie kupisz. Taka moja ocena :)

Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

16 Maj 2006, 21:08

posłuchaj kolegi ArteK.
ja proponuje GOLFA3 najtaniej będzie w eksploatacji
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam

17 Maj 2006, 06:08

No tak, ale czy kupie za tyle Golfa III ??? To są dobre auta i trzymają cene. A nie chce kupywać z przebiegiem ponad 200 000 km, ani bitego kilka razy i takiego którego bierze wszędzie rdza.

P.S Jeżeli byście mieli na oku jakieś fajne i pewne aukcje na allegro, to zapodajcie, z góry dzieki ... :)
MaRio-sKaTe
Nowicjusz
Awatar użytkownika

17 Maj 2006, 09:39

hmm...
wiadomo że rocznika 97 ani TDI za 7 tysi nie kupisz,ale jak pochodzisz to znajdziesz ładnego golfika tylko że będzie do opłat.
pozdro 8)
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

17 Maj 2006, 14:00

Ja propomuje Honde, albo Golfa.
Sam zamierzam też kupić fure i tak sie składa, że mamy tyle samo hajsu. Ja natomiast wybieram Audi 80 i tylko quatro:

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
abydoprzodu
Nowicjusz

Miejscowość: brać kase na paliwo?
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dobry wzrok to podstawa naszego bezpieczeństwa na drodze!
    Dobry wzrok ma bardzo duże znaczenie dla bezpieczeństwa kierowcy. Ważne jest nie tylko to, gdzie patrzymy, ale także jak widzimy. Stąd niesłychanie istotne jest dbanie o nasze oczy. Parametry układu wzrokowego, istotne dla ...

17 Maj 2006, 14:54

abydoprzodu, powiem tak - do Audi nie mam nic, bo są ta napewno świetna auta robione przez naszych zachodnich sasiadów, ale jakoś ta stylistyka z tamtych lat nie podoba mi sie wogóle. Więc pozostane przy swoich modelach. Co do Golfa, w temacie jest auto za 7 000zł, domyślnie chodzi o auto, w pelni sprawne i w pełni gotowe do jazdy. Jeżeli kupie Golfa III do opłat za 7 000zł, to skad wezme na rejestracje? :)
MaRio-sKaTe
Nowicjusz
Awatar użytkownika

17 Maj 2006, 20:47

Odliczając opłaty i rejestrację, OC odejmujac je od tych 7tyś. co masz to zostanie jakieś 5tyś. na kupno auta. Muszisz dobrze szukać, ale wiem że coś można za to kupić ;)

Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

17 Maj 2006, 20:55

OC trzeba zapłacić czy zakupi się samochód z inportu czy zarejestrowany u nas,jak masz 7tyś to i naskrobiesz 1.2tyś na opłaty :P
pozdro 8)
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

18 Maj 2006, 05:47

grzestv - no w sumie masz racje, są jeszcze babcie, ciocie, etc. ;) A mam pytanie odnośnie Civic'a. Jak z częsciami ??? Honda - Japończyk, czy częsci eksploatacyjne i mechaniczne nie są bardzo drogie ???
MaRio-sKaTe
Nowicjusz
Awatar użytkownika

18 Maj 2006, 10:01

Honda fajny samochód lecz eksploatacja jest droga, np. amortyzatory są bardzo drogie w stosunku do VW (za komplet amorków do Hondy zrobisz całe zawieszenie do Golfa)
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

18 Maj 2006, 20:09

Ja osobiscie z tych 5-ciu przedstawionych wybralbym asterke, bo to ladne autko i czesci nie majątek :) a po za tym za 7000 mozna kupic fajną z gazem co malo pije :)
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

18 Maj 2006, 20:32

Kup sobie taką 2.0 GSI 150KM nieźle gania a mozna kupić już z gazem sporo ich jest :) pozdro.
Mirek

19 Maj 2006, 06:14

ale w naszym kraju wiekszosc takich wersji jest mocno wyeksploatowane
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

19 Maj 2006, 07:27

Poszukaj w samochodach niedawno sprowadzonych może akurat na trafisz na taki co w kraju jest od nie dawna i bedzie miał stan zadowalający...
Pozdro.
Mirek