Jakie auto kupić do 7000zł

16 Maj 2006, 14:18

Wiem, że pytania tego typu powtarzają się i będą się powtarzać, ale chyba od tego jest forum...

Więc moje typy, to: (nie wiem czy za tyle kupie taki model, ale pisze na co "poluje")

- Honda Civic
- Opel Astra
- Golf III
- Fiat Punto
- BMW 3

Wiem, że 7 000zł to nie jest za wiele, ale zawsze coś (więcej nie chcą mi dać). Moje auto powinno być typu Hatchback, ew. Coupe. Mile widziany tuning, małe car-audio, itp. bajery. Jednym z ważniejszych szczegółów jest spalanie. Czym mniejszy silnik tym lepiej. A jush najlepiej to na Gaz. Co polecacie... :) (niekoniecznie z wyżej wyminionych modeli)
MaRio-sKaTe
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jaworzno (Sląśk)

16 Maj 2006, 19:47

Witam,
Cieżki wybór jak byś miał trochę więcej gotówki było by łatwiej :)
Z tej piątki którą podałeś i ceny jaką możesz przeznaczyć to myślę że powinieneś wybierać pomiędzy Oplem Astrą,a Golfem III. Punto to Fiat więc odradzam, BMW 3 ciezko będzie kupić w dobrym stanie no i przeważnie sporo palą, co do Civica to fajne autko i najbardziej z tych wszystkich bym go polecał z silnikiem 1.4i, ale trzymają cenę i chyba za tyle nie kupisz. Taka moja ocena :)

Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

16 Maj 2006, 22:08

posłuchaj kolegi ArteK.
ja proponuje GOLFA3 najtaniej będzie w eksploatacji
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam

17 Maj 2006, 07:08

No tak, ale czy kupie za tyle Golfa III ??? To są dobre auta i trzymają cene. A nie chce kupywać z przebiegiem ponad 200 000 km, ani bitego kilka razy i takiego którego bierze wszędzie rdza.

P.S Jeżeli byście mieli na oku jakieś fajne i pewne aukcje na allegro, to zapodajcie, z góry dzieki ... :)
MaRio-sKaTe
Nowicjusz
Awatar użytkownika

17 Maj 2006, 10:39

hmm...
wiadomo że rocznika 97 ani TDI za 7 tysi nie kupisz,ale jak pochodzisz to znajdziesz ładnego golfika tylko że będzie do opłat.
pozdro 8)
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

17 Maj 2006, 15:00

Ja propomuje Honde, albo Golfa.
Sam zamierzam też kupić fure i tak sie składa, że mamy tyle samo hajsu. Ja natomiast wybieram Audi 80 i tylko quatro:

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
abydoprzodu
Nowicjusz

Miejscowość: brać kase na paliwo?
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota silniki 3S-GE / GTE
    Cztery cylindry w układzie rzędowym. Pojemność: 2 litry. Zalety: dostępność, dobry potencjał do tuningu, duży dostęp do części zamiennych. Klasyczne jednostki 3S-GE / GTE powstały zgodnie z tradycyjnym podejściem do sztuki ...

17 Maj 2006, 15:54

abydoprzodu, powiem tak - do Audi nie mam nic, bo są ta napewno świetna auta robione przez naszych zachodnich sasiadów, ale jakoś ta stylistyka z tamtych lat nie podoba mi sie wogóle. Więc pozostane przy swoich modelach. Co do Golfa, w temacie jest auto za 7 000zł, domyślnie chodzi o auto, w pelni sprawne i w pełni gotowe do jazdy. Jeżeli kupie Golfa III do opłat za 7 000zł, to skad wezme na rejestracje? :)
MaRio-sKaTe
Nowicjusz
Awatar użytkownika

17 Maj 2006, 21:47

Odliczając opłaty i rejestrację, OC odejmujac je od tych 7tyś. co masz to zostanie jakieś 5tyś. na kupno auta. Muszisz dobrze szukać, ale wiem że coś można za to kupić ;)

Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

17 Maj 2006, 21:55

OC trzeba zapłacić czy zakupi się samochód z inportu czy zarejestrowany u nas,jak masz 7tyś to i naskrobiesz 1.2tyś na opłaty :P
pozdro 8)
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

18 Maj 2006, 06:47

grzestv - no w sumie masz racje, są jeszcze babcie, ciocie, etc. ;) A mam pytanie odnośnie Civic'a. Jak z częsciami ??? Honda - Japończyk, czy częsci eksploatacyjne i mechaniczne nie są bardzo drogie ???
MaRio-sKaTe
Nowicjusz
Awatar użytkownika

18 Maj 2006, 11:01

Honda fajny samochód lecz eksploatacja jest droga, np. amortyzatory są bardzo drogie w stosunku do VW (za komplet amorków do Hondy zrobisz całe zawieszenie do Golfa)
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

18 Maj 2006, 21:09

Ja osobiscie z tych 5-ciu przedstawionych wybralbym asterke, bo to ladne autko i czesci nie majątek :) a po za tym za 7000 mozna kupic fajną z gazem co malo pije :)
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

18 Maj 2006, 21:32

Kup sobie taką 2.0 GSI 150KM nieźle gania a mozna kupić już z gazem sporo ich jest :) pozdro.
Mirek

19 Maj 2006, 07:14

ale w naszym kraju wiekszosc takich wersji jest mocno wyeksploatowane
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

19 Maj 2006, 08:27

Poszukaj w samochodach niedawno sprowadzonych może akurat na trafisz na taki co w kraju jest od nie dawna i bedzie miał stan zadowalający...
Pozdro.
Mirek