Jakie auto kupić.?

20 Cze 2009, 13:01

Witam.! Właśnie zdałem prawo jazdy, i jakie auto byście mi radzili kupić.?
mam 6000zł i chciałbym aby było dosyć przestrzenne i diesel..
jakieś propozycje.?
Dejwid
Początkujący

Miejscowość: Zator

20 Cze 2009, 14:01

A możesz dodać w jakim nadwoziu chcesz to auto i w jakim przedziale wiekowym
Konradoo7xxx

20 Cze 2009, 14:53

Za ta kwote w dieslu i w dodatku obszerne to Ford Mondeo.Za te pieniadze kupisz nie najgorszy model z dobrym wyposazeniem.Mozna tez nabyc Skode Felicje ale wg mnie nie umywa sie ona do Forda
Honda Civic V 1.5 101 KM-93'
Renault Safrane 2.0 12V 132 KM-94'
Rover 218 TD 1.8 88 KM-94'
Rover 216 GTi 122 KM-93'
Obecnie Rover 600 SDi 2.0 105 KM
Pawkaz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Rover 600 SDi
Silnik: 2.0 SDi 105 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

20 Cze 2009, 14:58

Godny polecenia jest Mercedes W201 z silnikiem 2.0D który bez problemu wytrzyma przebieg pół miliona kilometrów bez najmniejszego wkładu finansowego, mróz także nie jest mu straszny w zimie odpala bez problemu

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Konradoo7xxx

20 Cze 2009, 16:47

Tylko że Merc będzie wiele starszy i na pierwsze auto nie jest to idealny samochód, lepszy już jest jakiś Ford, np. wymieniane Mondeo, czy nieraz omawiany tutaj Lanos.
Za 6 tyś możesz jeszcze rozglądnąć się za Astrą I, jej silniki benzynowe dobrze znoszą gaz a diesle 1.7 to produkcja Isuzu, długowieczne i niezawodne.
stasiowski121

20 Cze 2009, 20:21

Do tego co kolega wyżej moge tylko dodać tyle,że Mecedesy te wytrzymywały 500 kkm bez najmniejszego problemu,teraz opierają się o barierę miliona kilkosów :shock: Kupisz takiego z kręconym licznikiem to zeżre twoje finanse tak samo jak ludożercy papuasi ciebie jeśli tam się wybierzesz bez UZI i plecaka naboi albo dwoch bo oni przecież się rozmnazają cały czas a jeden drugiego nie tknie bo nie są kanibalami :lol: ,jako pierwszy samochód to jest samobój no chyba,że masz kasiary co niemiara by takiego skurczybyka wskrzesić! 6 tysiakow?!Kłania się Lanos z gazem :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na suwak - czy teoria idzie w parze z praktyką?
    Minął już ponad miesiąc od wejścia przepisów nakazujących jazdę na suwak. Sprawdziliśmy jak to wygląda w rzeczywistości poruszając się w Warszawie w godzinach szczytu czy faktycznie kierowcy respektują tą zmianę. Jazda ...

20 Cze 2009, 20:55

witam jestem osobą niepełnosprawną chcę kupic auto z automatem, mam na oku Renault scenic 99r. nowa buda,1.6benzyna full elektryka itd. Ale... szwagier odradza mi bo to podobno awaryjne auta. Cena 12500zł Prosze o pomoc i radę?
halo82
Nowicjusz

Miejscowość: Krasne

20 Cze 2009, 21:05

Pierwsze słyszę żeby scenic był awaryjny
Konradoo7xxx

20 Cze 2009, 22:13

Konradoo i dobrze słyszałeś ,szwagier Hala słyszał ale o SCENICU II i dobrze słyszał ale ten I jest zdecydowanie mniej kłopotliwym samochodem!Jakość na równi VW SHARANA.Halo,jeśli bę dziesz kupował ten samochód to pamiętaj lepsze są silniki 16 zaworowe,zapytaj kiedy była wymieniana pompa wody oraz pasek rozrządu z napinaczami(to ważne),kupując ten samochód z automatem nim za niego zapłacisz zrób dłuższą jazdę,po dobrym rozgrzaniu skrzyni biegów wszystko wychodzi na jaw,wszelakie szarpnięcia przekladni ,ślizgania są niedopuszczalne,sprawdż czy nie ma wycieków z przekładni i w ogóle z silnika.Ogólnie samochód wart kupna,wygodny,dobrą opcją jest silnik 1.9dTi,nie grzeszy kulturą pracy ale za to jest trwały i oszczędny.Face lifting był przeprowadzony właśnie w 99 r ,to dobrze gdyż zawsze w takim etapie samochodu likwiduje się mankamenty z czasów rozpoczynania produkcji.Denerwujące bywają drobne awarie elektryki.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

21 Cze 2009, 09:30

Dzieki Phantomas widze ze znalazlem odpowiednio osobe na odpowiednim miejscu. To auto jest sprowadzone z niemiec juz rejestrowane w Polsce,troche niepokoi mnie cena bo 12500 to w porównaniu z cenami krajowymi bardzo mało. Auto jest zadbane,elektr.szyby,lusterka,ABS,wsp.kierownicy silnik 1.6 benzyna
halo82
Nowicjusz

21 Cze 2009, 11:00

Tak to prawda,cena jest dość przystępna,przyglądnij się dobrze autu pod kątem wypadku oraz korozji,Francuza typowego by ocenic czy ruda go nie ciupie ogląda się od strony bagażnika,podnosisz wykładziny i patrzysz po rogach,jeśli tam zeżarty nie jest to jest OK.jeśli jednak tam zobaczysz rdzę to moja rada nie kupuj bo pomyśl co dzieje się z resztą karoserii od spodu.Zwroć uwagę na wydech,przednie zawieszenie.Nie wiem jaki ma przebieg ten SCENIC,jesteś osobą niepełnosprawną dlatego automat jest nieodzowny,inaczej bym ci takiej skrzyni nie polecal ale jeśli będziesz obchodził się z nią godnie to problemow nie będzie.Skrzynię tylko dobrze przetestuj bo ew.naprawy są wykluczone(koszty).Cena?!Cóz wszystko zależy od tego za ile ktoś go kupił w Niemczech ,druga sprawa to skrzynia,nowe samochody z automatami są droższe ale używki niekoniecznie muszą się cenić,dlatego podejrzewam ,ze ta cena przez tę skrzynię jest właśnie taka,niewielu ludzi chce automata!Widziałem oferty z 2000 r za 11000 zł ,tak ze nie byłbym podejrzliwy jeśli chodzi o cenę.SCENIC posiada solidną bazę techniczną MEGANE w ocenach DECRY te samochody wypadają ponadprzeciętnie dobrze.Solidny samochód.Pozdrawiam! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

21 Cze 2009, 11:14

Dziękuje Phantom a jeśli chodzi o przebieg to 110000km
halo82
Nowicjusz

22 Cze 2012, 10:17

Ja ci doradze ze najlepiej kup Bmw e36 lub audi a4 b4
Domin123
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 13 05 2006
Auto: Audi A4 B6 QUATTRO
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna

22 Cze 2012, 16:03

@Domin123 mistrzem odkopu nie zostaniesz bo bywają lepsi :lol: . Próbuj dalej :D
Dzikuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Auto: BMW E46

22 Cze 2012, 16:26

hahahahah następny:D on się przynajmniej specjalnie nie rejestrował żeby dodać odpowiedź:D bo tacy też są :D
spandau
Początkujący

Miejscowość: Berlin
Prawo jazdy: 14 09 2007
Auto: BMW e46
Silnik: 330Ci
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2001