Jakie auto mam wybrać?

14 Maj 2010, 08:40

witam..Obecnie mam Golfa IV 1,4 benz. 75 km rok 2003.Mam zamiar zmienić na inny samochód.Szuakm diesla bo sporo jeżdże. Podoba mi się Volvo S40 2.0D, czy to dobry wybór? mam do wydania 45 tyś.Ewentualnie poradźcie co byscie wybrali.Pozdrawiam uzytkowników forum.
kris
kris77
Nowicjusz

Miejscowość: Bobrowniki

14 Maj 2010, 10:07

Witaj.S40 jest nawet nawet ale części orginalne to dalej sa bardzo drogie,no i jezeli chodzi o mnie to środek gdzies taki zimny mi sie wydaje(no ale wiadomo skandynaw).Ja uwazam ze w tych pieniazkach Seat Leon 2-giej generacji jest godny polecenia.Autko uchodzi za bezawaryjne i takie jest w rzeczywistości.kłopotliwe sa elementy które psuja sie na polskich drogach,czyli zawieszenie.Silnik1.9TDI już daje sporo radości z posiadania tego auta.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

14 Maj 2010, 21:26

Mimo wszystko Volvo lepiej się kojarzy, bo kojarzy się z większym prestiżem, niż Seat Leon. Wnętrze nowego Leona mnie osobiście nie przekonuje, bo zabrakło tego "hiszpańskiego temperamentu".

Volvo ma dobrze zestrojone zawieszenie, w bogatszej wersji warto zwracać na niego uwagę.

Ja za 45 tys. zł szukałbym Mazdy 6 lub 3 (3 będzie młodsza), Hondy Accord, ewentualnie Mercedesa C-klasę.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Maj 2010, 08:57

Ja natomiast rozglądałbym się za Vectrą C ;) Albo Alfą 166.
Autka na prawdę godne polecenia. A za 45 tyś można dorwać już w bardzo dobrym stanie :smile:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

24 Maj 2010, 20:53

[quote="Dishman"]Mimo wszystko Volvo lepiej się kojarzy, bo kojarzy się z większym prestiżem, niż Seat Leon. Wnętrze nowego Leona mnie osobiście nie przekonuje, bo zabrakło tego "hiszpańskiego temperamentu".

Volvo ma dobrze zestrojone zawieszenie, w bogatszej wersji warto zwracać na niego uwagę.

S40 z tymi mocniejszymi dieslami, pojeździsz i wygodnie i dynamicznie.
Przedstawiciel Volvo na Forum
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo
coronil
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 Le Car Van
    W styczniu 1979 roku Heuliez zaproponował serię specjalną Le Car Van, która nawiązywała do wersji przeznaczonej na rynek amerykański. Była to wersja dwumiejscowa, zbudowana na bazie Renault 5 TS. Zamiast tylnych bocznych ...