Jakie auto na pierwszy pojazd?

03 Kwi 2016, 15:00

Witam, niedługo zdaje prawo jazdy(czuje że zdam za pierwszym :P ) i pojawia się problem zakupu pierwszego samochodu, warto też wspomnieć że czuje się za kierownicą dość pewnie jak na swoje niskie doświadczenie(przejechane około 800km passatem 2.0 turbo disel 2009 rocznik). Nie interesują mnie auta takie jaki Tico. Bardziej chciałbym poprawiać swoje umiejętności w autkach które przechodzą już do klasyka. Mój budżet to około 6/7 tysięcy.
moje typy:
- audi 80/100
- bmw e36
- mercedes w124
- vw golf
- toyota avensis
- toyota corolla
czy wgl jest szansa by dostać któryś z tych modeli "niezajechany", tak aby służył mi przez kilka lat? oczywiście śmiało można pisać rekomendowane modela w tej puli cenowej, nie ukrywam jestem zwolennikiem niemieckiej technologii, ale japońce tez są brane pod uwagę :)
Gojtas
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 04 1998
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam
Paliwo: Benzyna + LPG

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Fabia MONTE CARLO - wariant sportowo-lifestylowy
    Nowa SKODA FABIA MONTE CARLO dopełnia czwartą generację gamy modelowej kompaktowego bestsellera marki. Wariant MONTE CARLO symbolizuje rajdowe korzenie SKODY, a jego cechami charakterystycznymi są czarne elementy nadwozia ...
    Koncepcyjne crossovery Toyoty od R-SC do C-HR
    Crossover Toyoty oparty na C-HR Concept to najnowszy produkt japońskiego koncernu. Auto trafi na rynek w połowie tego roku, jednak jego historia sięga 15 lat wstecz, kiedy zadebiutował koncept R-SC. Wciąż nie wiemy, jak będzie ...