Jakie auto na początek?

19 Maj 2014, 17:04

Witam wszystkich,

Parę tygodni już się zastanawiam jakie auto kupić na moje pierwsze :) nazbierałem do mojej świnki skarbonki już około 12000 złoty. Chciałbym żeby auto wyglądało w miarę sportowo i miało dobrego "kopa" ważny dla mnie jest też jak auto wygląda w środku, także narazie na radarze pojawiła mi się Toyota Cellica IV Generacji, Mazda RX-8 (niestety nie mogę jej nigdzie znaleźć :( ) i w przyszłości BMW 118i. BMW podoba mi się jeszcze z tego względu że mało pali w porównaniu do Toyoty. Więc dlatego chce się zaciągnąć waszej rady? Oszczędzać jeszcze trochę na BMW, kupować Cellice a może macie jeszcze jakieś inne propozycje? Dodam jeszcze że wolałbym auto w benzynie ale diesel tez może być. Nom... to chyba tyle dzięki z góry :)
WdoS
Nowicjusz

Auto: Nie mam

19 Maj 2014, 17:30

A moze Mazda MX 5 ?
Honda Civic V 1.5 101 KM-93'
Renault Safrane 2.0 12V 132 KM-94'
Rover 218 TD 1.8 88 KM-94'
Rover 216 GTi 122 KM-93'
Obecnie Rover 600 SDi 2.0 105 KM
Pawkaz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Rover 600 SDi
Silnik: 2.0 SDi 105 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

19 Maj 2014, 17:59

Może coś takiego linki przykładowe
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] słaby silnik niestety pod względem mocy
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

19 Maj 2014, 20:49

Mazda RX8 do 12tysięcy? Nie dość że auto awaryjne to w tym budżecie będzie praktycznie non stop stała u mechanika niż jeżdziła..
Przedmówca podał dobrą propozycje,szukaj zdrowej E36 najlepiej z 2.5 lub 2.8 pod maską.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Maj 2014, 10:52

Hmm dzięki za odpowiedzi, fajne to BMW, mógłbyś jeszcze poradzić w jakiej cenie szukać i na co zwracać uwagę jak już jakieś pojadę oglądać? :piwo:
WdoS
Nowicjusz

20 Maj 2014, 13:40

Za dobre 325i warto dać te 10k a uważać należy przede wszystkim na rdzę i czy nie był bity lub używany przez młodego gniewnego kolego to autko będzie super :ok:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris na eksport do Ameryki Północnej
    Toyota Motor Europe poinformowała, że od maja 2013 roku model Yaris produkowany w zakładach Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), będzie eksportowany do USA, Kanady i Puerto Rico. Dostosowanie francuskiego zakładu do ...

20 Maj 2014, 22:26

Co powiesz na Puga 406 coupe 3.0?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

20 Maj 2014, 22:58

Akurat większość E36 jest po przejściach ale od 9-10tysięcy beda to już egzemplarze w przyzwoitym stanie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Maj 2014, 13:04

Zastanawiasz się nad typowymi psujakami o pseudo sportowym wyglądzie. Powiedzmy sobie szczerze,ze na coś dobrego trzeba przeznaczyć więcej pieniędzy,bo w tym budżecie może być ciężko. Poza tym ciekawy i sportowy wygląd jak dla mnie ma też Seat Leon I,zależy ci na silniku diesla czy benzyna?
Oveo
Początkujący

Auto: LEXUS

23 Maj 2014, 15:15

406 i e36 nie psują się.
Koniu
Forumowicz VIP

26 Maj 2014, 14:20

Przejrzałem oferty, ten Seat i 406 nawet fajne, co do benzyny czy diesla, to wolałbym benzynę, auto będzie mi głownie służyło za dojazd do szkoły i od czasu do czasu jakiś wypad w góry :D więc myślę że na koniec zadecyduje spalanie i to czy auto nie będzie zbyt często zmuszone odwiedzać mechanika. :ok:
WdoS
Nowicjusz

27 Maj 2014, 14:07

To zależy jaki mamy budżet na ten pierwszy samochod i czego potrzebujemy . Jeśli na jeżdzenie do pracy to byłbym skłonny kupić jakąś małą toyotę np. aygo bo byłaby idealna jak na takie potrzeby.
gregor22
Nowicjusz

Auto: nie mam

27 Maj 2014, 15:01

gregor22 napisał(a):To zależy jaki mamy budżet na ten pierwszy samochod i czego potrzebujemy . Jeśli na jeżdzenie do pracy to byłbym skłonny kupić jakąś małą toyotę np. aygo bo byłaby idealna jak na takie potrzeby.

WdoS napisał(a):Witam wszystkich,

Parę tygodni już się zastanawiam jakie auto kupić na moje pierwsze nazbierałem do mojej świnki skarbonki już około 12000 złoty. Chciałbym żeby auto wyglądało w miarę sportowo i miało dobrego "kopa" ważny dla mnie jest też jak auto wygląda w środku, także narazie na radarze pojawiła mi się Toyota Cellica IV Generacji, Mazda RX-8 (niestety nie mogę jej nigdzie znaleźć ) i w przyszłości BMW 118i. BMW podoba mi się jeszcze z tego względu że mało pali w porównaniu do Toyoty. Więc dlatego chce się zaciągnąć waszej rady? Oszczędzać jeszcze trochę na BMW, kupować Cellice a może macie jeszcze jakieś inne propozycje? Dodam jeszcze że wolałbym auto w benzynie ale diesel tez może być. Nom... to chyba tyle dzięki z góry

gregor22
Na drugi raz radzę przeczytać a nie posty nabijać bo uznam to za SPAM.
Koniu
Forumowicz VIP

09 Cze 2014, 21:37

Panowie, dzięki wielkie za wszelkie odpowiedzi i mam jeszcze ostatnie pytanko po którym można temat zamknąć :). Ostatnio odkryłem Saaba 900 i 9-3 w cabrio i chyba się zakochałem, ale jak to w miłości bywa nie liczy się tylko wygląd zewnętrzny także chciałbym się dowiedzieć czy pod maską jest równie pięknie co na zewnątrz, najbardziej chciałbym czy nie dolegają mu jakieś chroniczne usterki, bo jak wiemy Saab parę lat temu ogłosił upadłość a w związku z tym ceny części poszybowały w górę :(. Co prawda czytałem trochę o usterkach takich jak to że po przejechaniu 200 000km Turbosprężarka nadaje się do wymiany oraz układ cewek zapłonowych który lubi się popsuć, jaka jest wasza opinia?
WdoS
Nowicjusz