Jakie auto od 9000zł do 11000zł

15 Lis 2008, 11:29

Witam wszystkich :) po forum buszuje już od miesiąca prawie no i dopiero teraz postanowiłem napisac pierwszego posta, a więc :)

Mam zamiar kupic jakies auto od 9 do 11 tys. zł (11tys z opłatami)

Moje wymagania:
- najlepiej jakiś japoniec, chodzi mi głównie o bezawaryjność (zresztą jak kazdemu)
- silnik nie musi byc duzy w granicach 1.4, albo jakis diesel
- 4/5 drzwi
- ABS, klima, wspomaganie
- rocznik 1997 - 2000

Rozglądałem sie troche i zainteresowały mnie następujące auta:
- Nissan almera
- Hyundai Accent
- Honda civic
- Toyota Avensis
- Mitsubishi Carisma
- Mazda 323F (ta w najmniejszym stopniu)

Z innych auto tez zwróciłem uwage na:
- Rover 214
- Volvo S40/V40
- Fiat Bravo

Ewentualnie w tych cenach moza dostac:
- Opel Vectra B
- Peugeot 406

Powiecie pewnie ze każde z tych aut jest dobre, tylko trzeba znaleźć zadbane i "niewyżyłowane" Prosze o jakąs pomoc :) dzięki z góry za poświęcony mi czas :) pozdrawiam, Łukasz
LUKSUSq
Nowicjusz

15 Lis 2008, 23:16

Nie wiem, czy z tą Toyotą Avensis i Volvo S40 to nie przesadziłeś. Ja decydowałbym się na Civica (ale tego większego), albo Carismę, ewentualnie na Mazdę 323. Głównie dlatego, że wiele egzemplarzy ma bogate wyposażenie.

Można zastanowić się nad Fiatem Bravo, ale tylko dlatego, że jest on łatwo dostępny i można sobie wybierać w egzemplarzach. Można uderzyć też w VW Polo lub Seata Ibizę, ale tu (szczególnie przy Polo) może być gigantyczny problem ze znalezieniem auta które na wyposażeniu będzie miało coś więcej niż wspomaganie kierownicy.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Lis 2008, 19:43

tak sie rozglądałem i doszedłem do wniosku ze chyba miedzy tymi dwoma samochodami bede cos szukał

- honda civic 1998 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
- Hyundai Accent 2000 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jak myślicie co lepiej zakupić? oczywiscie linki tylko takie przykładowe podałem
LUKSUSq
Nowicjusz

16 Lis 2008, 22:22

widzę że na twojej liście jest civic i rover 200. a co powiesz na rovera 400?? jest angielską kopią civica tyle że lepiej wyposażoną i większe od rovera 200. do tego silniki nie są duże ale za to mocne (1.4 i 1.6) oraz diesel 2.0. co do japońców to się za bardzo nie orientuje ale vektre bym odradził bo rdzewieje chyba że byś kupował z 2000 roku a na taką 11 tys nie wystarczy. co do fiata .... też bym odradził po 1...... niema takiego wyposażenia jak np rover po 2 ..... możesz być ostatnim właścicielem auta bo fiaty są tanie więc potem to auto może być nic niewarte. zastanowił bym się też nad 406. duże, wygodne auto i też można kupić dobrze wyposażone ale tutaj polecałbym silnik diesla. a i tak przy okazji francuzów ...... zastanawiałeś się może nad meganem albo laguną?? pozdro.....
scrolll
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie

17 Lis 2008, 08:51

polecam volvo s40
dlaczego przesadził?
piotrauto
Stały forumowicz

17 Lis 2008, 09:45

a jak z kosztami utrzymania poszczegolnych modeli samochodów tj, civic'a 1997-8r, accenta 2000r, almera 1998-9r, Peugeot 406 1998r i volvo S40, poźniej ubezpieczenie... nie mam znizek zadnych wiec duzy silnik nie za bardzo mi sie widzi pozatym nie jestem pasjonatem szybkiej jazdy takze zadowoli mnie nawet 1.0 :P no i w portfelu pieniedzy zostanie troche :P

ps. francuzów nie chce, w rodzinie byly 2x i zawsze jakies problemy, scenica łapała rdza okropnie, a w dieslu laguna nie chciala palic bo jakies kłopoty z zapłonem byly (co podobno czesto sie zdaza przy tych modelach... tak wyczytałem) mazda tez odpada... nie podoba mi sie w ogole

dodam jeszcze ze auto bede chcial kupic jakos w kwietniu dopiero
LUKSUSq
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trójwymiarowa konfiguracja samochodu
    Audi to pierwszy na świecie producent samochodów używający trójwymiarowych wizualizacji w konfiguratorze produktowym. Zamiast statycznych obrazów jakie znamy z przeszłości, klient może teraz w czasie ...

17 Lis 2008, 10:38

kup sobie s40/v40
piotrauto
Stały forumowicz

18 Lis 2008, 15:05

piotrauto napisał(a):polecam volvo s40
dlaczego przesadził?

A ma tyle pieniędzy, żeby kupić Volvo do 11 tys. zł? Coś tam znaleźć zawsze można, ale ja bym nie kupował bardzo taniego egzemplarza, a jednak Volvo stoi chyba jednak troszkę wyżej niż 10 tys. zł.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

18 Lis 2008, 16:41

no tak :)

jak narazie to widzi mi sie tak
1. honda civic
2/3/4/5 rover (seria 400), peugeot 406, nissan almera, accent
LUKSUSq
Nowicjusz