Witajcie!
Proszę Was o poradę jakie mam kupić auto używane w granicach 30 000 PLN (max. 35 tyś zł).
Moje kryteria:
- dość nowy samochód (max. od 2008 roku w górę),
- dynamiczne, oszczędne, komfortowe w jeździe w weekendy na trasach do 500 km po Polsce,
- w tygodniu używałabym samochodu w mieście (Warszawa) okazjonalnie np. na większe zakupy, żebym nie miała problemu z manewrowaniem przy parkowaniu
![Uśmiechnięty :)]()
- będę mieć dziecko-niemowlaka, więc chciałabym dość pojemny bagażnik na wózek i akcesoria,
- interesuje mnie samochód typu Hatchback, 5 drzwiowy, skrzynia automatyczna (ew. manualna jeżeli nie będzie opcji), ABS, klimatyzacja, Elektryczne szyby przód i tył, automatycznie ustawiane lusterka, czujniki parkowania, wspomaganie kierownicy, porządny i dynamiczny silnik dobry do manewru wyprzedzania na autostradzie, niskie spalanie, w przypadku napraw gwarancja dość tanich części, sportowa sylwetka (zgrabny, ładny, opływowy kształt), nie interesuje mnie auto typu KOMBI.
Samochód stałby przed blokiem na ulicy (wykupiłabym AC) i do użytkowania na max. 3-4 lata.
Zastanawiałam się nad japońskimi typu Mazda, Mitsubishi Lancer??, ale słyszałam, że są awaryjne i mają drogie części. Co sądzicie o Hondzie CIVIC? Polecano mi brać pod uwagę niemieckie marki. Co o tym sądzicie?
Jeżeli macie jakieś oferty konkretnych modeli (bardzo dobrze, jakby były linki konkretnych samochodów do otomoto lub innych aukcji z całej Polski), będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Niestety się nie znam na samochodach i jesteście moja ostatnią deską ratunku
![Uśmiechnięty :)]()
a mam mało czasu na kupno max 1,5 miesiąca.
Z góry dziękuje za pomoc
pozdrawiam,
Ania