Jakie auto ??????????????

29 Maj 2009, 00:23

wiem zapewne sie powtarzam ale z gory mówie mój przypadek jest ciężki . chce kupić auto za 20-30 tyś mało awaryjne a zarazem komfortowe silnik(diesel)bądź gaz potrzebuje na wyjazdy na ryby i na weekendowe wypady podczepić łodke . koszty exploatacji chciełbym utrzymać na rozsądnym poziomie przy założeniu do 1000 km miesięcznie utrzumać je na poziomie do 500 zł z ceną paliwa .. hmmm jeśli możesz pomóc i doradzić to prosze o wpis
alstom1313
pazio
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

29 Maj 2009, 14:33

pazio napisał(a):wiem zapewne sie powtarzam ale z gory mówie mój przypadek jest ciężki . chce kupić auto za 20-30 tyś mało awaryjne a zarazem komfortowe silnik(diesel)bądź gaz potrzebuje na wyjazdy na ryby i na weekendowe wypady podczepić łodke . koszty exploatacji chciełbym utrzymać na rozsądnym poziomie przy założeniu do 1000 km miesięcznie utrzumać je na poziomie do 500 zł z ceną paliwa .. hmmm jeśli możesz pomóc i doradzić to prosze o wpis
JEŚLI CHCESZ MIEĆ TAKIE SPALANIE TO TYLKO SILNICZEK TDI 1.9 110KM /W GOLFACH ,PASATACH /MOCY NIE BRAKUJE A 1KM TO CIE WYNIESIE OK 30GROSZY ,ZA 20-30 TYŚ COŚ ZNAJDZIESZ ,DZIWIE SIĘ ŻE JESZCZE NIEMASZ ZALEWU OFERT/A JAK SIĘ UPRZESZ TO WYRUSZAJ NA ZACHÓD
/ALE TYLKO NA WCZEŚNIEJUZGODNONE AUTKO/ SZUKAJ TEŻ AUT Z HOLENDERSKĄ GWARANCJĄ /NAP ,BOVAG-/TO W HOLANDII ALE WARTO /CHOĆ DROGO.
JA SZUKAM TYLKO WNIEMCZECH BO TAM MAM WYDEPTANE ŚCIEŻKI.
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

29 Maj 2009, 17:00

Ja natomiast polecam Forda Mondeo, za 30 tyś kupisz ładną furę z wyposażeniem często lepszym niż Passat za takie pieniądze oraz Mondeo na pewno będzie młodsze i mniejsze szanse są że cofany przebieg w nim był.
Peugeot 407 HDi też dobry będzie, choć mi osobiście się nie podoba
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

taki też ładny i dobry

I to praktycznie to samo co VW jednak za takie same pieniądze jest młodszy

Popatrz i napisz któe z tych najbardziej przypada ci do gustu.
stasiowski121

29 Maj 2009, 23:30

Wyjazdy na ryby? 1000km miesięcznie? Zapomnij o Dieslu. Jakaś fajna benzynka 1,6 to wszystko czego Ci trzeba...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

30 Maj 2009, 13:45

skoda i owszem ale gdyby tam w środku było jakieś sensowne wyposażenie climatronic seryjne radio i jakieś przyjazne to wnętrze a nie takie szare vw odpada jakoś nie przypada mi do gustu i dużo tego na ulicach ogulnie słyszałem ze te samochody mają nisko silnik w dieslu i łatwo uszkodzić o krawężnik bądź jakiś kamień no i w warszawie dosyć chodliwe wśród złodzieji :roll: . te volvo najbardziej mi odpowiada i wizualnie i silnikowo tylko jak to wychodzi w exploatacji bo słyszałem że te diesle 1.9 to z renault i strasznie awaryjne , a może v70 z 2.5 lub 2.4 może ktoś z was ma takie auto i może sie wypowiedzieć czy warto ???
alstom1313
pazio
Nowicjusz

30 Maj 2009, 16:12

Ja jeździłem tylko w sedanie nawet całkiem ładnie chodziło, zbierało na obroty, spalało 6,5 w mieście, miłe zawieszenie a co do silników to nigdy nie słyszałem żeby te jednostki miały coś wspólnego z renault być może mają w co wątpię ale nie są to awaryjne silniki. A to V40 nieźle sobie radzi w zimie muszę przyznać bo tutaj u mnie nieraz jest dużo śniegu i zaspy a mimo to dzielnie przedziera się przez nie. Jeszcze napęd na 4 koła i bym sam kupił takie bo by mi się dobrze jeździło w zimie. Modele z początku produkcji nieraz są już skorodowane
gł. progi, klapa z tyłu.
Co do silnika to wg. mnie nie ma mu co zarzucać, jest rozsądny jeśli chodzi o awarie i wystarczający do jazdy. Mówię oczywiście o 1.9
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bulli Summer Festival w Wolfsburgu - polscy fani
    Z okazji 70 lat modelu T w Wolfsburgu, w parku Allerpark, oddalonym niecałe półtora kilometra od samego Autostadt, w dniach od 3 do 6 sierpnia odbył się Bulli Summer Festival. Tereny parku przeistoczone zostały w ogromną ...

30 Maj 2009, 19:05

stasiowski121 napisał(a):Ja natomiast polecam Forda Mondeo, za 30 tyś kupisz ładną furę z wyposażeniem często lepszym niż Passat za takie pieniądze oraz Mondeo na pewno będzie młodsze i mniejsze szanse są że cofany przebieg w nim był.
Peugeot 407 HDi też dobry będzie, choć mi osobiście się nie podoba

taki też ładny i dobry

I to praktycznie to samo co VW jednak za takie same pieniądze jest młodszy

Popatrz i napisz któe z tych najbardziej przypada ci do gustu.

Ale mu podesłałeś... Jeszcze ten Peugeot za 30tys :D Chcesz, żeby facet się zabił w samochodzie! Ludzie za tę kwotę to możesz kupić spawany przystanek z 3 aut, a nie bezwypadkowe auto.

W tej cenie kup jakiegoś Civica 2002-2003r w 1.6 benzynie i będziesz bardzo zadowolony.
Ewentualnie Peugeot 307 w HDI.

Passaty i inne wynalazki niemieckie w tej cenie będą miały cofnięty licznik na jakieś 120-160tys (bo w Polsce nikt nie chce powyżej 200tys jak ma auto najechane - żyjemy wiedzą w epoce Malucha i Poloneza), a w rzeczywistości będą miały grubo ponad 400tys km!
Jak sprzedawałem auto 5letnie z przebiegiem 195tys km to facet się pytał czy nie wiem gdzie można cofnąć licznik, bo zaraz będzie miał 200 i sąsiedzi będą się z niego śmiać...
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

30 Maj 2009, 21:09

Wolałby Takiego 407 HDi niż Civic w 1.6, który na pewno będzie więcej spalał niż 2.0 HDi i jest mniejszy, mniej komfortowy i jak dla mnie 2 razy brzydszy niż 407.
stasiowski121

31 Maj 2009, 18:16

jutro jade oglądnąć volviaka 2,5 td z 2000 ściągnięty z belgi . może sie skusze :roll: bo to brat tescia przywiózł to nic nie kręcone i cena przyzwoita tylko ciekawe jak wygląda z bliska
alstom1313
pazio
Nowicjusz

31 Maj 2009, 23:14

stasiowski121 napisał(a):Wolałby Takiego 407 HDi niż Civic w 1.6, który na pewno będzie więcej spalał niż 2.0 HDi i jest mniejszy, mniej komfortowy i jak dla mnie 2 razy brzydszy niż 407.

Tylko Peugeot 2.0HDi za 30tys to szrot nad szrotem! Min. 40tys trzeba dać za takie auto!
Wejdźcie sobie na bezwypadkowe.net i poczytajcie! Ludzie prezentów nikt za darmo nie rozdaje!
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika