REKLAMA
Witam, chciałbym się zapytać jakie auto bardziej polecacie, dla mnie ważne jest przede wszystkim to żeby auto było jak najbardziej bezawaryjne ze względu na to że używam auta do pracy, - miesięczny przebieg około 2- 3 tysięcy kilometrów, oraz sa stosunkowo 'niedrogie' w serwisowaniu.
Zastanawiam się nad takimi samochodami:
Volkswagen passat 2.0 highline lub trendline (silnik tylko i wyłącznie benzynowy FSI - 150 KM lub TFSI - 200 KM) Ze skrzynia automatyczną 6 biegową, rocznik 2007/2008. przebieg około 60 tysięcy.
Toyota Camry 2.4, (silnik benzyna 24 I 16V 170 KM) Skrzynia automatyczna, skóra, i inne bajery, przebieg około 40 tysięcy, rocznik 2007/2008 - i tu pytanie, czemu średnia cena takiej toyoty to około 50 - 60 tysięcy skoro nowe w tej seri i wyposażeniu są po 200 tysięcy.
Ford Mondeo MK4 Titanium-x (silnik benzyna 2.3 161 KM) Skrzynia automatyczna, rocznik 2008, przebieg około 40 tysięcy.
Wszystkie samochody są krajowe - niesprowadzane, WYJĄTEK Toyota CAMRY, oraz z silnikami benzynowymi, prosiłbym o nie proponowanie mi i zachwalanie diesel'ów, bo nigdy nie kupie samochodu z takim silnikiem.
Należy zwrócic uwagę na to że VW passaty maja najlepsze wyposażenie i są stosunkowo najtańsze z całej trójki, ford mondeo jest najdroższy, a na temat toyoty mam mieszane uczucią, ludzie ją bardzo chwalą ale sprzedają 2 letnie samochody za naprawde niewielkie pieniądze - więc w czym tkwi haczyk?, bardzo skłaniam się w strone vw passat'a, passaty są fatalnie oceniane ale tylko z silnikami w diesel'u, ja natomiast robiłem wywiad u mechaników i oni bardzo dobrze oceniali te samochody z silnikami benzynowymi. No i oczywiscię super fordy mondeo - jedynym mankamentem tych auto jest wysoka cena, (średnio 10 - 20 tysięcy większa od vw passata z lepszym wyposażeniem) pozatym aż ciężko sie do czegoś doczepić.
Chętnie poznam waszą opinie.
Pozdrawiam.
Paweł