14 Wrz 2010, 11:04
Witam, chciałbym się zapytać jakie auto bardziej polecacie, dla mnie ważne jest przede wszystkim to żeby auto było jak najbardziej bezawaryjne ze względu na to że używam auta do pracy, - miesięczny przebieg około 2- 3 tysięcy kilometrów, oraz sa stosunkowo 'niedrogie' w serwisowaniu.
Zastanawiam się nad takimi samochodami:
Volkswagen passat 2.0 highline lub trendline (silnik tylko i wyłącznie benzynowy FSI - 150 KM lub TFSI - 200 KM) Ze skrzynia automatyczną 6 biegową, rocznik 2007/2008. przebieg około 60 tysięcy.
Toyota Camry 2.4, (silnik benzyna 24 I 16V 170 KM) Skrzynia automatyczna, skóra, i inne bajery, przebieg około 40 tysięcy, rocznik 2007/2008 - i tu pytanie, czemu średnia cena takiej toyoty to około 50 - 60 tysięcy skoro nowe w tej seri i wyposażeniu są po 200 tysięcy.
Ford Mondeo MK4 Titanium-x (silnik benzyna 2.3 161 KM) Skrzynia automatyczna, rocznik 2008, przebieg około 40 tysięcy.
Wszystkie samochody są krajowe - niesprowadzane, WYJĄTEK Toyota CAMRY, oraz z silnikami benzynowymi, prosiłbym o nie proponowanie mi i zachwalanie diesel'ów, bo nigdy nie kupie samochodu z takim silnikiem.
Należy zwrócic uwagę na to że VW passaty maja najlepsze wyposażenie i są stosunkowo najtańsze z całej trójki, ford mondeo jest najdroższy, a na temat toyoty mam mieszane uczucią, ludzie ją bardzo chwalą ale sprzedają 2 letnie samochody za naprawde niewielkie pieniądze - więc w czym tkwi haczyk?, bardzo skłaniam się w strone vw passat'a, passaty są fatalnie oceniane ale tylko z silnikami w diesel'u, ja natomiast robiłem wywiad u mechaników i oni bardzo dobrze oceniali te samochody z silnikami benzynowymi. No i oczywiscię super fordy mondeo - jedynym mankamentem tych auto jest wysoka cena, (średnio 10 - 20 tysięcy większa od vw passata z lepszym wyposażeniem) pozatym aż ciężko sie do czegoś doczepić.
Chętnie poznam waszą opinie.
Pozdrawiam.
Paweł
Ostatnio edytowany przez
pawel83, 14 Wrz 2010, 16:57, edytowano w sumie 1 raz