Jakie Auto wybrać ? Audi A4 - BMW 5 - VW Passat do 17-18 tys

04 Cze 2008, 20:48

Jakie Auto wybrać ? Audi A4 - BMW 5 - VW Passat Chodzi mi o samochód który bedzie mial moc a nie bedzie przy tym duzo palił. Prosze wziąść pod uwage: awaryjność, ceny częsci i ogolnie koszty utrzymania. I najważniejsze tylko benzyna. Proszę o porady
matush2904
Nowicjusz

04 Cze 2008, 22:48

proponował bym Ci passata tani w utzrymani i mało awaryjny z tych co wybrałes no chyba ze jeszcze audi ale to juz na 2 miejscu
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

05 Cze 2008, 09:19

Bardzo prosze o więcej porad
matush2904
Nowicjusz

18 Cze 2008, 13:36

Jeśli chodzi o benzynę to ja odpadam bo szukałam między audi a passatem ale tylko 1.9 TDi, cóż tak na szybko to ekonomicznie chyba passat, ale ja wybrał bym audi bo po prostu strasznie mi się podoba :))
Miałeś wypadek? Napisz do mnie!
merdeperde
Nowicjusz

Miejscowość: małopolska

18 Cze 2008, 22:48

Kolego wydaje mi się, że jeśli chodzi o benzynę, to o małym spalaniu możesz, że tak powiem troszkę zapomnieć. Mamy BMW 5 2,5TD, przy spokojnej jeździe pali na prawdę mało (dzięki "ekonomicznemu" pakietowi), natomiast ojciec kolegi miał takie samo autko tyle, że benzyna. Poniżej 8l w spokojnej jeździe nie schodził, a tyle to nasz palił przy mniej łagodnym traktowaniu pedału gazu. BMW ma duże koszty części, ale silniki też ma bardzo mocne. A4 jakąś quattro też na pewno znajdziesz. Odnośnie PASSATA, benzyniaki chyba są najsłabsze.

A4 chociażby taka:
[link do oferty na Allegro wygasł]
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pięciostopniowa skala autonomicznej jazdy
    Coraz śmielej do seryjnych modeli samochodów przedostają się rozwiązania, zwalniające kierowców z części ich dotychczasowych obowiązków. Klasyfikacje stopni jazdy autonomicznej umożliwia pięciostopniowa ...