Jakie auto wybrac?? musi byc fajne i szybkie

20 Mar 2010, 23:44

540 w manualu to moim zdaniem idealne auto ale to fakt jak chce sie tym szybkom jezdzic to troche spali wieeecej nic vti :) a nie orientuje sie czy mozna kupic 540 e34 za takie pieniadze???
royal
Nowicjusz

Miejscowość: Skoczów

21 Mar 2010, 00:54

Mi się wydaje że tak, jest jedna na prawde ładna sztuka na allegro ale za 17.900 :mrgreen: Osobiście bym się bał trochę takiego silnika w razie jakiejś usterki :mrgreen: O ile mi wiadomo to kilka rzeczy z przeniesienia napędu jest też trochę innych niż w takim 520,525,535, i może być ciężko z dopasowaniem, na 100%: dyferencjał, wał, wałki odbioru napędu, sprzęgło, dwumas, skrzynia (tu pasuje z siódemki e38), wydech chyba tez jest inny, a jak wiadomo ciężko będzie gdzieś znaleźć taką na części. Może takie 323ti jak moje? Ja w nim uzyskałem 7 sekund do setki :wink: I nie na stoperze w trakcie jazdy, tylko sposobem z nagraniem licznika :wink:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

21 Mar 2010, 09:15

A taka becia
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Mar 2010, 10:03

hehe barol spokojnie ja tu mowie o autki malym jakims a ty mi z siodemka hehehe auto fajne ale nie w tym temaci:P a co do 540.... nie jest tak zle ja kiedys mialem taka e39 i silnik mi z niej zostal akurat:P co prawda ten nowszy bo m62 4,4l ale to 323ti w compaktcie tez ciekawe rozwiazanie
royal
Nowicjusz

21 Mar 2010, 10:08

No takie 323ti jest dobrą alternatywą. Po pierwsze to małe koszta utrzymania, proste zawieszenie, z resztą chyba miałeś e36 to wiesz o co chodzi :wink: Nie pali dużo, znajdziesz dobry rocznik z rozsądnym przebiegiem, i do tego jeszcze może w full M-pakiecie, czyli zawieszenie, zderzaki i środek. Np taka : [link do oferty na Allegro wygasł]
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

21 Mar 2010, 10:21

ale z tego co sie orientuje to comakt ma inne zawieszenie z tylu niz sedan???ponoc compkt sie lepiej prowadzi noz sedan
royal
Nowicjusz

21 Mar 2010, 10:29

Kurcze nie wiem czy prowadzi się lepiej szczerze mówiąc, ja nie odczułem różnicy poza sztywnością na zakrętach, ale to za sprawą zawieszenia M. Compact ma prostsze zawieszenie z tyłu niż sedan, coupe. Masz belkę gdzie wchodzą dwie tuleje gumowe, i dwa wahacze gdzie idą 4 tulejki, i to by był koniec, koszt żaden...W sedanie masz tam jeszcze stabilizator i te wahacze trochę bardziej rozbudowane. Powiem Ci że ten 323ti to taki diabełek naprawdę, on tylko wygląda jak zwykły Compact ale też nie do końca :wink: Raz się podejmował na A4 cwaniaczek w e39 2.8...troche się ździwił :mrgreen:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

21 Mar 2010, 11:35

A myślałes może nad Omega B 3.0MV6 211km??Kumpel taką sobie ostatnio sprawił,lekko go przycisnął a auto już leciało 80km/h,tam naprawde ma sie co zbierać.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

18 Paź 2013, 07:41

radze omijać automeritum - zwykli oszuści
kupiłem audi q5 - najpier okazalo sie że zderzak był malowany i to beznadziejnie po czym stwierdzono ze to szkoda parkingowa i nie wlicza sie do sprawy "bezwypadkowości"
kolejno samochod po przejechaniu niespelna 1000km sie zepsuł - jak zobaczył go mechanik to sie załamał
obecnie szykujemy pozew zbiorowy przeciwko Automeritum jeżeli miałeś z nimi problem w odstępie niespelna 5lat prosze o kontakt priv lub malektomaszpl (małpa) gmail.com
moj prawnik zbiera sprawe nic was to nie kosztuje a możecie zyskac jezeli też was naciągneli
tomi100
Nowicjusz

Auto: audi q5

18 Paź 2013, 10:43

tomi100 napisał(a):radze omijać automeritum - zwykli oszuści
kupiłem audi q5 - najpier okazalo sie że zderzak był malowany i to beznadziejnie po czym stwierdzono ze to szkoda parkingowa i nie wlicza sie do sprawy "bezwypadkowości"
kolejno samochod po przejechaniu niespelna 1000km sie zepsuł - jak zobaczył go mechanik to sie załamał
obecnie szykujemy pozew zbiorowy przeciwko Automeritum jeżeli miałeś z nimi problem w odstępie niespelna 5lat prosze o kontakt priv lub malektomaszpl (małpa) gmail.com
moj prawnik zbiera sprawe nic was to nie kosztuje a możecie zyskac jezeli też was naciągneli

To nie miejsce do wylewania żali. Odgrzewanie kotletów też nie wskazane ;)
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995