Jakie auto z V6?

21 Sty 2018, 11:31

Witam. Chcialbym kupic autko do 30/40 tysiecy z v6 pod maska. Najlepiej w sedanie lecz coupe tez moze byc. Zastanawialem sie nad Skoda Superb 3,6 v6 i Alfa Romeo 156 2.5 v6 oraz Alfa Romeo gt v6. Co myślicie o wyborze? Macie jakies informacje na temat tych silników? A moze macie jakies ciekawe niepozorne autko z v6 pod maska? Moze byc również diesel. Przedewszystkim chodzi mi zeby w miare dobrze wyglądało i potrafilo zaskoczyc. Z gory dziekuje za pomoc :D
gibas3451
Nowicjusz

Auto: Nie mam

21 Sty 2018, 14:42

Skoda Superb niezła rakieta, jedynym problemem może być drogi rozrząd i nagar na zaworach ale tak to masakrycznie mocne auto, które chyba można zrobić tak jak Passata R36 na 300 koni, po prostu podciągnąć bo fabrykę zdusiła serię. Tylko kiepsko z budżetem

Ja bym też pomyślał może nad Passatem B7/CC? z tym silnikiem, od razu 300 koni i myślę że wykończenie ciut lepsze jednak.

A w tej kasie to chyba prędzej Passat B6 3,2 V6

Alfa 156 to lepiej moim zdaniem 3,2 V6 bo 2,5 słabiej jedzie.

Może BMW 330i? tu jest R6
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

21 Sty 2018, 15:15

O budżet sie za bardzo nie martwię. Bo pracuję za granicą. I będzie mi bardziej sluzyl tam do poruszania się. Zakladam tez jakies 5/10 tysiecy na start jakies drobne naprawy czy wymiana rozrzadu czy sprzęgła. A o Alfie GT 3,2 V6 cos powiesz? Passata raczej bym nie chcisl. Zbyt popularny
gibas3451
Nowicjusz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Lexus LFA Spyder
    Supersportowy LFA to jeden z najsłynniejszych samochodów Lexusa. Wielu miłośników motoryzacji z pewnością pamięta też koncept LF-A Roadster, który jednak ostatecznie nie trafił do seryjnej produkcji. ...