Jakie auto za około 10 tys

04 Paź 2010, 08:27

Tak jak w temacie, jakie auto polecacie dla człowieka o wzroście 2,0 m. Auto będzie służyć do dojazdów do pracy (od pon- pt, ok 5km), oraz co weekend na studia (sob-nie, trasa Olsztyn - Gdańsk).
Chciałbym aby auto było wygodne (przy moim wzroście), stosunkowo oszczędne. Nie wiem czy przy takich przebiegach, jakie zamierzam robić lepiej benzyna, diesel, czy też benzyna-gaz.
P.s auto dla kumpla
dawideo
Nowicjusz

Miejscowość: Trójmiasto

04 Paź 2010, 09:57

Wydaje mi się, że gaz będzie tu najlepszym rozwiązaniem.
Do 10tyś. kolega kupi spokojnie Forda Mondeo Mk2 w dobrym stanie.
siebek25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kielce

04 Paź 2010, 12:40

E34 525i z sekwencją.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

04 Paź 2010, 13:27

Ja też sie zgadzam że najlepszą opcją bedzie gaz.

moje propozycje:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Paź 2010, 15:06

Volvo bym sobie odpuścił, gdyż z tych lat produkcji oferuje niezadowalającą jakość.Auto może na wygląd prezentować się nieźle, ale to tylko pozory,do tego silnika przyczepić się nie można.Odradzam to auto z tych lat,dopiero od 2002 r.jest godne uwagi.Pozostałe samochody mogę opisać potem,jeśli będzie taka potrzeba.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

04 Paź 2010, 15:08

No fakt, VolvoFord to zupełnie inna marka niż dawne Volvo.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

04 Paź 2010, 15:28

A co jest nie tak z Volvo V40/S40 ? Tak z ciekawości pytam.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

04 Paź 2010, 17:17

Opel Omega B 2,0 8v o gazu najlepsza.
ax341
Początkujący

Miejscowość: Slask

04 Paź 2010, 17:33

Kierunkowskaz napisał(a):A co jest nie tak z Volvo V40/S40 ? Tak z ciekawości pytam.
----Rdza w egzemplarzach z początku produkcji,Turbodiesle godne zainteresowania dopiero od 2000r(common rail),alternatory do 99r często zawodzą,najsłabszy punkt auta to przednie zawieszenie,luzy w przekładni,kłopoty z różnymi czujnikami(naprawa droga i kłopotliwa),niska jakość wnętrza,niesprawne klimatyzacje .
PhantomASA1
Forumowicz VIP

04 Paź 2010, 20:07

ja bym polecił mitsubishi colt mają cholernie mocne silniki kumpel jeździ już nim 3 lata i tak go katuje że aż się nie chce patrzeć polecam diesel o takie autko chodzi
[link do oferty na Allegro wygasł]
andrzej1379
Nowicjusz

Miejscowość: olecko

05 Lis 2010, 21:32

Właśnie też staje przed problem jak autor mam 10tys zł i poszukuje auta najlepiej z gazem bądź w dieslu. Jestem studentem nie może też być zbyt paliwożerne ani zbytnio awaryjne myślałem nad alfą 156 lecz tu chodzą różne słuchy....

z góry dzięki za pomoc

pozdrawiam
cywa13
Nowicjusz

Miejscowość: Wałbrzych

05 Lis 2010, 23:30

Znowu Alfa 156...
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Lis 2010, 08:26

Gdybym miał przeznaczyć na auto do 10 tyś zł,celowałbym w auto dobre a mało prestiżowe,żeby wyrwać jak najmłodszy egzemplarz,jak najtaniej.Chyba,że trafiłbym na jakąś okazję.Osobiście celowałbym albo w Daewoo albo w Renault Clio II,mój brat ma 186 cm wzrostu,nie pozbył by się tego Clio za nic.Wahacz calutki francuski ,kompletny z silentblockami i sworzniem 45 zł plus koszt przesyłki :grin: Nie pakowałbym się w gabarytowo duże auto,w tych pieniądzach.
PhantomASA1
Forumowicz VIP