Jakie auto zakupić na krótkie trasy w przystępnej cenie?

15 Cze 2010, 08:26

Mam siena 1,6 ale w ciągu 3 lat wymiana rozrządu, akumulator, termostat, alternator, nawiew powietrza (przestal się przestawiac zawór ciepłe zimne), robiony silnik bo pasek przeskoczył, cz dawno juz padł. Kolejna do wymiany bedzie sprzęgło.
Myślę nad czyś małym i ekonomicznym np seicento w cenie ok 6 k, amozę matiz do 6 k a moze punto silnik 1,2 a noze polo- ale boję się jakie sprowadzanego i w niskiej cenie to moze mieć faktycznie nakręcone i 300 k km, a moze cintociento albo tempra za w koszcie za 2k albo jeszcze cos innego????
Co doradzicie. A mozę wziac jakiegoś forda za 3 k po prostu do zajeżdzenia na 3 lata a potem na częsci, ale ford ma duzy silnik, na malej trasie nawet gaz nie zdążyłby się włączyć. Juz sam nie wiem. Co byscie mi doradzili????
turboskoczek
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

15 Cze 2010, 10:03

Seji,Punto mkI 1.2,VW Polo 6N,Opel Corsa B - to z mojej strony.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Cze 2010, 10:11

dodam tylko że nie intersuje mnie jakies super wyposażenie, typu elektryczne szyby, klima, raczej mało elektryki, tylko zebym rano odpalił dojechał i wrócił po południu no czasem na zakupy wyskoczył. Wiem zaraz ktoś napisze że sa autobusy, rowery, motorowery itp. Ale autobusem jestem w plecy 2 godziny w ciagu dnia bo raniej wstać potem dojść z przydastanku, do przystanku,a rower to za niebezpiecznie tam gdzie jeżdzę więc odpada. :grin:
turboskoczek
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

15 Cze 2010, 10:27

No to ja bym celował w Seicento 1100.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Cze 2010, 10:39

Peugeot 106, w tej cenie znajdziesz egzemplarz po liftingu. Małe, zwinne auto. A części wcale nie są takie drogie. W dodatku auto w ocynku.
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

15 Cze 2010, 12:39

Nie dopisałem jeszcze przedtem że oprócz Seja możesz sie jeszcze porozglądać za CC z koncówki produkcji (97-98rok).
[link do oferty na Allegro wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nieuważny pieszy i zasada ograniczonego zaufania
    Podobnie jak kierowcy piszący SMS-y i rozmawiający przez telefon w trakcie jazdy narażają się na utratę kontroli nad pojazdem, także i piesi rozproszeni przez rozmowę czy zabawę gadżetami narażają siebie i innych na niebezpieczeństwo. ...