Jakie BMW wybrać?

15 Sty 2011, 08:37

Inaczej na zakręcie zachowuje się auto z przednim napędem a inaczej z tylnym napędem(obciążenie napędzanej osi lub jego brak)Jeśli silnik jest z tyłu i napęd jest na tylną oś auto też inaczej się zachowuje.Najważniejsze by wyczuć układ jezdny i się przyzwyczaić do jego zachowań na zakrętach.Ja zauważyłem np.że przednionapędowcem mogę pewniej wejść w zakręt , szybsza jest reakcja przodu auta na manewr kierownicą.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

15 Sty 2011, 11:23

PhantomASA1 napisał(a):Ja zauważyłem np.że przednionapędowcem mogę pewniej wejść w zakręt.

Nie zgadzam się. Wejdź w zakręt autem FWD i RWD. Przy dodaniu gazu FWD leci poza drogę, a RWD zarzuca delikatnie i tym samym można lepiej skręcić, a najlepiej to już bokiem wejść :mrgreen:
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

15 Sty 2011, 12:03

ja przytoczyłem tylko przykład,a ty<jigsaw>rozpętujesz niepotrzebną dyskusję,po to jest forum,żeby każdy mógł się wypowiedzieć,a zdań jest tyle co forumowiczów,więc temat uważam za zakończony z mojej strony :evil:
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Den Haag

15 Sty 2011, 18:26

robert7 napisał(a):
PhantomASA1 napisał(a):Ja zauważyłem np.że przednionapędowcem mogę pewniej wejść w zakręt.

Nie zgadzam się. Wejdź w zakręt autem FWD i RWD. Przy dodaniu gazu FWD leci poza drogę, a RWD zarzuca delikatnie i tym samym można lepiej skręcić, a najlepiej to już bokiem wejść :mrgreen:

Dokładnie tak, FWD jeżdżą tchórze. To takie babskie gadanie że RWD może zarzucić jak porównujemy FWD które ma 75 KM do RWD które ma 150 KM :)
romek_bmw
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...