Jakie BMW wybrać?

15 Sty 2011, 08:37

Inaczej na zakręcie zachowuje się auto z przednim napędem a inaczej z tylnym napędem(obciążenie napędzanej osi lub jego brak)Jeśli silnik jest z tyłu i napęd jest na tylną oś auto też inaczej się zachowuje.Najważniejsze by wyczuć układ jezdny i się przyzwyczaić do jego zachowań na zakrętach.Ja zauważyłem np.że przednionapędowcem mogę pewniej wejść w zakręt , szybsza jest reakcja przodu auta na manewr kierownicą.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

15 Sty 2011, 11:23

PhantomASA1 napisał(a):Ja zauważyłem np.że przednionapędowcem mogę pewniej wejść w zakręt.

Nie zgadzam się. Wejdź w zakręt autem FWD i RWD. Przy dodaniu gazu FWD leci poza drogę, a RWD zarzuca delikatnie i tym samym można lepiej skręcić, a najlepiej to już bokiem wejść :mrgreen:
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

15 Sty 2011, 12:03

ja przytoczyłem tylko przykład,a ty<jigsaw>rozpętujesz niepotrzebną dyskusję,po to jest forum,żeby każdy mógł się wypowiedzieć,a zdań jest tyle co forumowiczów,więc temat uważam za zakończony z mojej strony :evil:
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Den Haag

15 Sty 2011, 18:26

robert7 napisał(a):
PhantomASA1 napisał(a):Ja zauważyłem np.że przednionapędowcem mogę pewniej wejść w zakręt.

Nie zgadzam się. Wejdź w zakręt autem FWD i RWD. Przy dodaniu gazu FWD leci poza drogę, a RWD zarzuca delikatnie i tym samym można lepiej skręcić, a najlepiej to już bokiem wejść :mrgreen:

Dokładnie tak, FWD jeżdżą tchórze. To takie babskie gadanie że RWD może zarzucić jak porównujemy FWD które ma 75 KM do RWD które ma 150 KM :)
romek_bmw
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak bezpiecznie przewozić psy?
    Wyjeżdżając, właściciele psów bardzo chętnie zabierają ze sobą swoje czworonogi, jednak nie zawsze zapewniają im bezpieczną podróż. Tymczasem źle przewożony pies stanowi zagrożenie nie tylko dla siebie, ale ...