Jakie całoroczne do Astry J kombi?

04 Lis 2020, 09:13

Bede robic maksymalnie 15kkm rocznie wiec zdycydowalem sie na all season. Interesuje mnie kompromis ceny do jakosci, jednak celowałbym w ta nizsza półkę. Felga r17. Możecie cos polecić?
izkr
Nowicjusz

04 Lis 2020, 10:42

izkr napisał(a):jednak celowałbym w ta nizsza półkę
Kupując opony całoroczne powinieneś celować w produkty premium. Tylko one raczej będą w stanie spełnić oczekiwania które im się stawia. Nie polecam opon całorocznych z niższej półki. Tym bardziej że będziesz je zakładał na felgę 17 cali.

Z tego co wiem rozmiar opon to 225/50R17. Mając to na uwadze z klasy średniej polecam Kleber Quadraxer 2, a z wyższej możesz zobaczyć Nokian WeatherProof tu cena jest całkiem przyzwoita jak na ten segment.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

04 Lis 2020, 10:45

Rokiko napisał(a):
izkr napisał(a):jednak celowałbym w ta nizsza półkę
Kupując opony całoroczne powinieneś celować w produkty premium. Tylko one raczej będą w stanie spełnić oczekiwania które im się stawia. Nie polecam opon całorocznych z niższej półki. Tym bardziej że będziesz je zakładał na felgę 17 cali.

Z tego co wiem rozmiar opon to 225/50R17. Mając to na uwadze z klasy średniej polecam Kleber Quadraxer 2, a z wyższej możesz zobaczyć Nokian WeatherProof tu cena jest całkiem przyzwoita jak na ten segment.
elegancko. Dzieki A odpowiedz.
Btw. Te klebery 225/50 kosztują 460zł a 225/45 za 310zł idzie wyrwać. Czemu taka roznica?
izkr
Nowicjusz

04 Lis 2020, 11:10

izkr napisał(a):Te klebery 225/50 kosztują 460zł a 225/45 za 310zł idzie wyrwać. Czemu taka roznica?
Przypuszczam, że pierwszy rozmiar jest mniej popularny więc cena będzie wyższa. Zazwyczaj tak jest. Poszukaj może trafisz coś w promocji.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

04 Lis 2020, 12:44

Jeśli celujesz opony całoroczne ze "średniej" półki i nie chcesz przepłacić to wziąłbym pod uwagę:
-Nexen N'Blue 4 Season
-Firestone Multiseason 2
-Uniroyal All Season Expert 2
-Nokian Weatherproof
-Fulda Multicontrol
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

04 Lis 2020, 15:25

Ja polecam nokiany weatherproof, super opony.
malmon3
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Wywrotki giganty to największe ciężarówki na świecie
    Wozidła sztywnoramowe to największe na świecie pojazdy kołowe. Ładowność największych z nich znacznie przekracza 300 t, a wielkość odpowiada dużemu jednorodzinnemu domowi. Zbudowanie tak imponujących rozmiarami pojazdów ...