Na alegro prosi mnie o logowanie... niewazne
instalacja CB ogranicza sie do położenia anteny na dachu w najlepiej jak najwyzszym miejsciu, oczywiscie o ile antena jest na magnes, potem przeprowadzamy kabelki przez dzwi lub bagaznik do srodka. Radio podpinamy pod zapalniczke, i w sumie tyle, moze lezec luzem na siedzeniu pasażera, mozna je ladnie upchnąć, lub kupic jakies mocowanie.W sumie tyle z instalacji, dosłownie pare minut. Na dłuższa mete trzeba sie jeszcze nim nauczyc obsługiweać, które pokrętełko od czego:P
Najczęściej pierwsze to włącznik i tym samym głośność, drugie nie wiem jak to nazwać i z tym są problemy, mały trik którego nauczyłem sie jeżdżąc tirami to żeby cofnąć je max w tył i delikatnie do przodu az usłyszmy cichutki "pyk", powinno byc ok A trzecie tak zwane rozkręcanie radia, mniej więcej zasięg im bardziej rozkręcimy tym mocniej ściągą radio, ale tez zaczyna powoli szumieć. Chyba tyle z podstawowej obsługi radia, mam nadzieje ze o niczym nie zapomniałem i wszystko w miarę jasno
edit:
ah głosniki:), firmowo głosnik znajduje sie w samym radiu i często pozstaje tam juz do końca użytkowania, jeśli jednak sie zepsuje, źle słychać, za cicho nie wiem, można dokupić jakiś inny głośnik, "specjalny do cb:P", nie wiem dokładnie jak sie je podpina ale inaczej niz do kompa
(ot porównanie:P)