Jakie dystanse do W124

12 Kwi 2024, 09:05

Witam mam mercedesa w124 i felgi z otworem 72,6.
Potrzebuje dystanse, już wiem że najlepsze są takie które sie przykręca do piasty i osobno felgę się przykręca do dystansu.

Ale pytanie jakie dystanse kupić z rozstawem 5x112 i otworem 66,5 jeśli felgi mają otwór 72,6. Kompletnie nie wiem jak to ugryźć, pierścienie centrujące pewnie będą potrzebne ale czy ktoś jest w stanie podesłać mi jakiś zestaw?
buKKa
Nowicjusz

Zdjęcia: 8
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Był Chrysler Neon
Silnik: 2.0 133km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

14 Kwi 2024, 13:15

Za mało informacji podałeś.

Dystanse dobierasz do felgi jak masz inny offset niż oryginalny ale to też tylko w jedną stronę. Chodzi o to żeby felga była mniej więcej w miejscu oryginalnej i mieściła się w nadkolu.

Wiem że są firmy w których dystanse można zamówić na wymiar i wtedy już byś nie potrzebował pierścieni centrujących. Im mniej elementów przy mocowaniu koła tym lepiej :wink:

Najlepiej podaj:
- szerokość felgi
- offset ET
- średnicę felgi
- rozmiar śrub

Jak masz rozmiary felgi oryginalnej i nowej na którą chcesz zmienić to możesz sobie to sprawdzić np. tu na forum w kalkulatorze ET kalkulator/et-felgi/
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Audi Tradition na starcie rajdu Heidelberg Historic
    Na linii startowej dwudziestego piątego, jubileuszowego rajdu samochodów zabytkowych Heidelberg Historic, który odbędzie się w dniach od 11 do 13 lipca, Audi Tradition wystawi aż pięć samochodów ze swojej ...